Pereiti į pagrindinį turinį

"Cavaliers" – greitkelyje į finalą

2009-05-09 09:00
Tandemas: L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas – "Cavaliers" gynybos ir puolimo koziriai.
Tandemas: L.Jamesas ir Ž.Ilgauskas – "Cavaliers" gynybos ir puolimo koziriai. / "Reuters" nuotr.

Klivlando "Cavaliers" komanda su Žydrūnu Ilgausku užtikrintai veržiasi į NBA čempionato Rytų konferencijos finalą.

Antrosiose Rytų konferencijos pusfinalio rungtynėse "Cavaliers" namuose 105:85 (26:17, 33:18, 26:20, 20:30) nugalėjo Atlantos "Hawks" ir pirmauja serijoje iki keturių pergalių 2:0.

Klivlando ekipa tapo antrąja per visą NBA istoriją po 2004-ųjų Indianos "Pacers", laimėjusia šešis iš eilės atkrintamųjų varžybų mačus 10 ir daugiau taškų skirtumu.

Lietuvis šį kartą per 27 min. pelnė 6 taškus (3/5 dvitaškių), atkovojo 7 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 varžovų metimus.

"Pirmąją rungtynių dalį žaidėme be ugnelės, o varžovai atakavo beveik 56 proc. taiklumu. Per pertrauką drabužinėje su treneriu pasitarėme, ką daryti. Trečiasis ir ketvirtasis kėliniai buvo visiškai kitokie. Pradėjome geriau gintis, ir situacija iškart pasikeitė. Jie prie mūsų krepšio atkovojo vos vieną kamuolį", – po varžybų kalbėjo Ž.Ilgauskas.

Nugalėtojams naudingiausias NBA reguliariojo sezono krepšininkas LeBronas Jamesas pelnė 27 taškus, atliko 5 rezultatyvius perdavimus, atkovojo 3 ir perėmė 4 kamuolius.

"Lygoje dirbu jau 27 metai ir iki šiol maniau, kad Michaelas Jordanas – geriausias visų laikų žaidėjas. Tačiau nemačiau nė vieno, kuris būtų toks fiziškai galingas bei universalus ir kartu jaustų žaidimą taip, kaip L.Jamesas", – stebėjosi "Hawks" strategas Mike'as Woodsonas.

Atlantos komandai dėl traumų negalėjo padėti vidurio puolėjas Alas Horfordas ir puolėjas Marvinas Williamsas. Be to, per antrąsias rungtynes Klivlande susižeidė ir gynėjas Joe Johnsonas. Sėkmingiausiai rungtyniavo Maurice'as Evansas – 16 taškų.

"Traumos – ne pagrindinė mūsų nesėkmių priežastis. Tiesiog prastai žaidžiame, o Klivlando komanda jaučiasi lyg greitkelyje. Tikiuosi, kad mes ją sustabdysime savo aikštėje", – pridūrė M.Woodsonas.

Trečiąsias bei ketvirtąsias rungtynes "Cavaliers" ir "Hawks" žais Atlantoje šeštadienį ir pirmadienį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų