Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionių klubo vairą perėmė vyrai

2024-08-22 04:00 diena.lt inf.

„Džiaugiuosi, kad mūsų klubą į savo rankas perėmė būtent garliaviškiai, pirmus žingsnius žengę sporto mokykloje“, – pokyčius daugkartinių šalies čempionių Garliavos rankininkių stovykloje komentavo ilgametė trenerė Rita Urnikienė.

Kolegos: „Cascados–Garliavos SM“ rankininkes treniruosiančiam D. Jovaišui sėkmės linkėjo buvusi ilgametė komandos strategė R. Urnikienė.
Kolegos: „Cascados–Garliavos SM“ rankininkes treniruosiančiam D. Jovaišui sėkmės linkėjo buvusi ilgametė komandos strategė R. Urnikienė. / rankinis.lt nuotr.

Augins rankinio piramidę

Kauno rajono klubas „Cascada-Garliava SM“ artėjantį sezoną pasitinka atsinaujinęs.

Nuo pat įkūrimo 2006-aisiais pagrindinę moterų komandą treniravo ir jai vadovavo Rita Urnikienė. Garliaviškės visus pastaruosius trylika sezonų iš eilės patekdavo į Lietuvos čempionato prizininkių trejetą, šešis kartus (2012, 2017, 2019, 2021, 2023 ir 2024 m.) tapo čempionėmis, keturis kartus iškovojo Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę.

„Klubui jau sukako 18 metų ir pats laikas jam išeiti į savarankišką kelią“, – juokavo R. Urnikienė.

Ekipos vyriausiojo trenerio pareigos Deividui Jovaišui, klubo vadovo – Laimiui Dambrauskui.

„Kiek galėdama padėsiu kolegoms. Treniruosiu vaikus, jaunimą, stengsiuosi, kad augtų ir tvirtėtų mūsų rankinio piramidė“, – kalbėjo R. Urnikienė.

Tikslai – aukščiausi

Garliaviškis D. Jovaišas atstovavo Lietuvos vyrų rankinio rinktinei, per savo karjerą žaidė ne tik mūsų šalies (Kauno „Ąžuolo-KTU“, „Granito-Kario“), bet ir Norvegijos („Bergsoy IL Handball“) klubuose.

Be to, lietuvis Norvegijoje treniravo moterų rankinio komandą.

„Pasiūlymas dirbti Lietuvos čempionių klube buvo gan netikėtas, bet viską nusvėrė galimybė treniruoti stipriausią šalies ekipą. Suprantu, kad lūkesčių kartelė iškelta labai aukštai, jausiu tam tikrą spaudimą – pakartoti pasiektus rezultatus, tačiau tai tik suteikia dar daugiau motyvacijos dirbti, – teigė D. Jovaišas. – Moterų rankinis labai skiriasi nuo vyrų, tuo įsitikinau Norvegijoje. Rankininkės gal net tvirtesnės psichologiškai, darbštesnės per treniruotes.“

L. Dambrauskas pastaruoju metu dirbo LRF vadybininku, nacionalinių rinktinių vadovu ir tarptautinių čempionatų organizatoriumi.

Lietuvos sporto universitete (LSU) sporto vadybos studijas baigęs L. Dambrauskas yra žaidęs Kauno „Ąžuolo-KTU“ komandoje, buvo šio klubo vadybininkas.

Išlaikėme čempionišką sudėtį, todėl tikimės, kad mūsų nauji siekiai – įgyvendinami.

„Svarbiausia – užtikrinti darbų tęstinumą ir toliau augti, remiantis ir kitų šalių rankinio klubų patirtimi. Planuojame plėsti klubo valdybą, įtraukti naujų specialistų, auginti klubo potencialą. Džiaugiamės, kad pagrindiniu mūsų rėmėju išlieka Kauno r. savivaldybė, toliau bendradarbiausime ir su kitais partneriais, – sakė L. Dambrauskas. – Komandai keliami aukščiausi tikslai: Lietuvoje norime laimėti visas varžybas – čempionatą, LRF taurės turnyrą, iškovoti Didžiąją taurę, Europos taurės turnyre – patekti tarp šešiolikos geriausių ekipų. Išlaikėme čempionišką sudėtį, todėl tikimės, kad mūsų nauji siekiai – įgyvendinami.“

Kauniečių derbis – Pasvalyje

Pirmą užsibrėžtą tikslą „Cascados-Garliavos SM“ rankininkės bandys pasiekti rugsėjo 7-ąją Pasvalyje, kur dėl šalies Didžiosios taurės susikaus su LRF taurės laimėtoja Kauno „Žalgirio“ komanda.

Pernai garliaviškės iškovojo Didžiąją taurę, 34:19 nugalėjusios būtent žalgirietes, tačiau šiemet nusileido joms LRF taurės turnyro pusfinalyje 27:29.

Nacionalinės lygos čempionato startas numatytas rugsėjo 14-ąją.

Europos taurės turnyro antro atrankos etapo mačą spalio mėnesį „Cascada-Garliava SM“ žais su Italijos vicečempione, šios šalies taurės ir Didžiosios taurės laimėtoja „Erice“ ekipa.

Kauno žalgiriečių gretas papildė dvi naujos vartininkės – kartvelė Chatija Džikurašvili ir iš Vilniaus „Sostinės tauro“ atvykusi Justė Markovaitė.

Be to, „Žalgirio“ marškinėlius po pertraukos vėl vilkės Ramunė Poškutė (pernai rungtyniavo Italijoje), iš Klaipėdos į Kauną persikėlusi Amelija Selivončikaitė, tarp debiutančių – Estijos jaunimo ir nacionalinės rinktinės žaidėja Inga Bušina.

Pirmas ikisezonines rungtynes kaunietės žaidė su Rivnės (Ukraina) komanda ir pralaimėjo 33:37 (18:18).

Žalgirietės taip pat dalyvaus Europos taurės turnyre. Antro atrankos etapo varžovės – Islandijos čempionės ir šalies taurės laimėtojos Reikjaviko „Valur“ rankininkės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų