Pereiti į pagrindinį turinį

Čempionų lygoje – angliškoji diktatūra

2009-04-17 09:00
Čempionų lygoje – angliškoji diktatūra
Čempionų lygoje – angliškoji diktatūra / AFP nuotr. Klaida: "Porto" gynėjai tik akimirką paliko C.Ronaldo (Nr. 7) be priežiūros ir buvo nubausti.

Europos futbolo klubų Čempionų lygos turnyro pusfinalyje trečią sezoną iš eilės kovos trys Anglijos komandos.

Balandžio 28-ąją ir gegužės 6-ąją jėgas išmėgins Londono "Chelsea" – ispanų "Barcelona", o balandžio 29-ąją ir gegužės 5-ąją varžysis "Manchester United" – Londono "Arsenal".

Pernai britų ("Manchester United", "Liverpool" ir "Chelsea") kompanijoje buvo "Barcelona", užpernai prie tos pačios trijulės – Italijos grandas "AC Milan".

"Klausimas, kuri futbolo lyga pajėgiausia Europoje, seniai yra retorinis", – pareiškė Mančesterio ekipos vyriausiasis treneris Alexas Fergusonas, kai jo vadovaujama vienuolikė atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse 1:0 įveikė portugalų "Porto".

Dvikova Portugalijoje – išskirtinė keliais aspektais. Ji buvo 150-oji A.Fergusonui per jo karjerą Čempionų lygoje – tai absoliutus rekordas. "Manchester United" tapo pirmuoju Anglijos klubu, iškovojusiu pergalę "Dragao" stadione, o lemiamo įvarčio autoriumi tapo portugalas Cristiano Ronaldo, pasiuntęs kamuolį į tikslą iš maždaug 35 metrų.

"Įmušiau, ko gero, geriausią savo įvartį. Vis dar negaliu patikėti, kad kamuolys lėkė 110 km per valandą greičiu", – švytėjo C.Ronaldo.

"Cristiano šūvis – kaip iš katapultos. Neprisimenu gražesnio įvarčio. Tokie fantastiniai smūgiai neatremiami", – pridūrė A.Fergusonas.

"Manchester United" strategas nori sėkmingai pradėti pusfinalio mačą su "Arsenal" komanda: "Būtų gerai laimėti pirmąsias rungtynes 1:0. Tačiau ši akistata gerokai skirsis nuo mūsų dvikovos "Premier" lygoje, kur jie mus yra įveikę."

"Arsenal" vairininkas Arsene'as Wengeras pritarė kolegai: "Mūsų susitikimai su "Manchester United" visada būna atkaklūs ir emocingi, abi ekipos mėgsta atakuoti. Šiuo metu mes esame būsimojo pusfinalio superautsaideriai, tačiau iki rungtynių Mančesteryje dar yra laiko, pasistengime pagerinti savo sportinę formą."

Ketvirtfinalyje "Arsenal" eliminavo ispanų "Villarreal" klubą.

Bukmekeriai prognozuoja, kad šiemet Čempionų lygos turnyrą laimės "Barcelona", finale įveikusi "Manchester United". Manoma, kad abi Londono komandos – "Chelsea" ir "Arsenal" – suklups pusfinalyje.


Rezultatai

"Porto" – "Manchester United" 0:1 (0:1). 50000 žiūrovų. Įvartis: C.Ronaldo (6 min.). Pirmosios rungtynės 2:2.

"Arsenal" – "Villarreal" 3:0 (1:0). 58233 žiūrovai. T.Walcottas (10 min.), E.Adebayoras (60 min.), R.van Persie's (69 min. iš 11 m baudinio). Pirmosios rungtynės 1:1.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų