Pereiti į pagrindinį turinį

Čiuožėjams – viltinga žinia iš Lietuvos

2013-10-16 12:37
Reuters nuotr.

Lietuvos ledo šokių pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas, svajojantys dalyvauti kitąmet Sočyje vyksiančiose 22-osiose žiemos olimpinėse žaidynėse, sulaukė naujos optimistinės žinios.

Prašys antrą kartą

Kelialapį į Sočio olimpiadą I.Tobias ir D.Stagniūnas iškovojo šiemet Kanadoje vykusiame pasaulio čempionate, tačiau čiuožėjai negalės dalyvauti žaidynėse, jeigu amerikietei I.Tobias nebus suteikta Lietuvos pilietybė.

Pirmasis I.Tobias bandymas buvo nesėkmingas – sausio mėnesį šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepatenkino JAV pilietės prašymo. Artimiausiu metu I.Tobias kreipsis dar kartą.

"Jeigu šį kartą viskas sklandžiai susiklostytų, mes spėtume sutvarkyti formalumus iki 2014-ųjų sausio 20-osios – paskutinės dienos, kai turės būti patvirtinta galutinė mūsų olimpinės delegacijos sudėtis", – vakar sakė "Kauno dienai" Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Sočio žiemos olimpiada vyks vasario 7–23 d.

Šiuo metu I.Tobias ir D.Stagniūnas yra tarp kandidatų į Lietuvos žiemos olimpinę rinktinę.

Siūlo atsisakyti apribojimų

I.Tobias ir D.Stagniūnui, besirengiantiems penktadienį Detroite (JAV) prasidėsiančioms prestižinėms dailiojo čiuožimo varžyboms "Skate America", L.Vanagienė nuvežė viltingą žinią.

Seimo narys liberalas Remigijus Šimašius su grupe parlamentarų spalio 14-ąją užregistravo Pilietybės įstatymo pakeitimo projektą, panaikinantį dabar galiojančius Lietuvos pilietybės suteikimo išimties tvarka apribojimus.

"Lietuvos pilietybė neturi tapti preke, bet tai nereiškia, kad reikia užsidaryti nuo pasaulio ir užtrenkti duris tiems, kurie gali garsinti Lietuvą. Turiu galvoje talentingas asmenybes. Tai – ne vien garsioji ledo šokėjų pora I.Tobias ir D.Stagniūnas, kuriems Lietuvos Respublikos pasas reikštų šansą pakovoti dėl medalių olimpinėse žaidynėse", – teigė R.Šimašius.

"Planuojami Isabellos ir Deivido rezultatai – aukščiausi, kuriuos Lietuvos olimpiečiai galėtų pasiekti Sočyje", – kalbėjo L.Vanagienė.

Prognozuojama, kad ledo šokių duetas pretenduotų į 10–15 pozicijas. Iš kitos mūsų žiemos olimpiečių favoritės biatlonininkės Dianos Rasimovičiūtės bus tikimasi vietos tarp 20-ies pajėgiausiųjų.

Varžysis Detroite

Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) "Didžiojo prizo" serijos varžybose "Skate America" I.Tobias ir D.Stagniūnas išmėgins jėgas su tituluotais varžovais. L.Vanagienė pabrėžė, kad mūsų dueto tikslas – kiek leis galimybės kokybiškiau atlikti privalomąją ir laisvąją programas.

"Detroite pasirodys olimpiniai vicečempionai ir dukart pasaulio čempionai amerikiečiai Meryl Davis ir Charlie's White'as, taip pat planetos ir Europos pirmenybių prizininkai – JAV pora Maia ir Alexas Shibutani, italai Anna Cappellini ir Luca Lanotte, Prancūzijos vicečempionai Pernelle Carron ir Lloydas Jonesas, daugkartiniai Japonijos čempionai Cathy ir Chrisas Reed'ai. Jeigu mūsiškiai pagerintų savo rezultatus bent vienoje ar abiejose programose, būtų puiku", – sakė į JAV išvykusi LČF prezidentė.

2011-aisiais "Skate America" varžybose I.Tobias ir D.Stagniūnas užėmė 3-iąją vietą.

"Isabella ir Deividas taip pat planuoja dalyvauti lapkričio pradžioje Vokietijos mieste Dortmunde vyksiančiose varžybose "NRW Trophy", – teigė L.Vanagienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų