Pereiti į pagrindinį turinį

D.Maskoliūnas: Lietuvai trūksta lyderio

2009-09-02 18:22
D.Maskoliūnas: Lietuvai trūksta lyderio
D.Maskoliūnas: Lietuvai trūksta lyderio / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Lietuva Europos krepšinio čempionate žais be trijų pagrindinių žaidėjų: 31 metų Ramūno Šiškausko (Maskvos CSKA), 33 metų Šarūno Jasikevičiaus (Atėnų „Panathinaikos“) ir 32 metų Rimanto Kaukėno (Sienos MDP). Nepaisant, to lietuviai puoselėja didelius lūkesčius, Lenkijos žiniasklaidai sakė buvęs Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjas Darius Maskoliūnas.

„Čempionate žais nauja, jauna komanda. Rezultatas gali būti ir labai geras, ir labai blogas. Jeigu komandoje žaistų visi geriausi krepšininkai, medalis būtų garantuotas. Tačiau tokios sudėties ekipos pasirodymus lydės didelis neužtikrintumas. Klausiate, kokie lūkesčiai? Kaip visada - dideli, - buvusio Sopoto „Prokom Trefl“ žaidėjo, o dabar Kauno „Žalgrio“ vyr. trenerio asistento D.Maskoliūno žodžius cituoja tinklalapis Sport.pl. - Grupėje nematau silpnų priešininkų. Turkija turi labai gerą komandą, bulgarai irgi sugeba žaisti, o lenkai rungtyniaus palaikomi savo gerbėjų. Mūsų komandoje nematau tokio lyderio, koks kadaise buvo Arvydas Sabonis arba neseniai Š.Jasikevičius. Tikiuosi, kad prasidėjus varžyboms kas nors iš žaidėjų perims šį vaidmenį.“

Krepšinis yra nacionalinė lietuvių sporto šaka, primena Sport.pl. Dar prieš Antrąjį pasaulinį karą šalies krepšininkai pasiekė didelių pergalių, o vėliau dažnai sužibėdavo SSRS rinktinėje.

2003 m. Lietuva laimėjo Europos krepšinio čempionatą, o Š.Jasikevičius buvo pripažintas naudingiausiu žaidėju.

Per vienas iš pastarųjų varžybų lietuviai pralaimėjo ispanams rezultatu 71:100. Tai buvo skaudžiausias rinktinės pralaimėjimas prieš Europos krepšinio čempionatą. Per Akropolio taurės turnyrą Atėnuose Lietuva nusileido Graikijai rezultatu 73:75 ir Serbijai rezultatu 70:78, bet įveikė Rusiją 78:61.

„Mane šiek tiek nustebino toks triuškinamas pralaimėjimas ispanams, bet tai nėra didelė tragedija. Ne vien aš laikau ispanus Europos krepšinio čempionato favoritais. Jie turi tokią sudėtį, apie kokią galėtų pasvajoti kiekvienas treneris. Kiekvienoje pozicijoje žaidžia puikūs krepšininkai, - sakė D.Maskoliūnas. - Draugiškos varžybos šį tą parodo, jos išryškina žaidimo aspektus, kuriuos reikia tobulinti. Geriau žaisti prieš daug stipresnes komandas ir matyti savo klaidas, negu džiaugtis pergalėmis prieš silpnesnius varžovus.“

Lietuvos rinktinės pasiekimai Europos krepšinio čempionatuose

1937 m. - čempionai

1939 m. - čempionai

1995 m. - vicečempionai

1997 m. - 6 vieta

1999 m. - 5 vieta

2001 m. - 12 vieta

2003 m. - čempionai

2005 m. - 5 vieta

2007 m. - 3 vieta

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų