Pereiti į pagrindinį turinį

E.Jankauskas neatitrūks nuo futbolo

2009-05-09 09:00
E.Jankauskas (centre) sugrįžo ten, kur kadaise pradėjo futbolininko karjerą, – į "Senvagės" vidurinę mokyklą.
E.Jankauskas (centre) sugrįžo ten, kur kadaise pradėjo futbolininko karjerą, – į "Senvagės" vidurinę mokyklą. / Mondaugo Ažušilio nuotr.

Vienas geriausių pastarųjų metų Lietuvos futbolininkų be fanfarų ir pompastikos pakabino batelius ant vinies. "Pažaidžiu su draugais, bet profesionaliai žaisti nebeplanuoju", – tikino Edgaras Jankauskas.

Bet futbolas ir toliau bus svarbi buvusio šalies rinktinės puolėjo gyvenimo dalis. Prieš kelis mėnesius Vilniuje pradėjo veikti E.Jankausko futbolo akademija, o pats buvęs žaidėjas intensyviai rengiasi trenerio karjerai – lanko kursus Kaune.

"Šiek tiek bandau padėti kuo galiu. Svarbiausia, kad yra entuziastingai nusiteikusių trenerių ir sportuoti norinčių vaikų", – šyptelėjo 2004 m. UEFA Čempionų lygos laimėtojas.

E.Jankauskas vakar sugrįžo į tą vietą, kur pradėjo savo futbolininko kelią – sostinės "Senvagės" vidurinę mokyklą. Ten prieš keliolika metų buvo suformuota speciali futbolininkų klasė, kurios ryškiausios figūros – E.Jankauskas, Tomas Ražanauskas ir Žilvinas Žudys – vėliau žaidė Lietuvos rinktinėje.

Garsūs futbolininkai į mokyklą rinkosi ne šiaip sau. Vakar buvo oficialiai atidarytos už savivaldybės lėšas renovuotos krepšinio ir universali futbolo aikštės. Šiems projektams skirta 380 tūkst. litų.

Futbolo aikštę išvakarėse išbandė dvi E.Jankausko futbolo akademijos komandos, o vakar garsūs futbolininkai renovuotoje aikštėje sužaidė draugiškas rungtynes su dabartiniais "Senvagės" mokyklos auklėtiniais.

"Gera sugrįžti ten, kur viskas prasidėjo. Smagu matyti besišypsančius vaikus, džiaugsmą jų akyse", – sakė keliolika minučių į vaikų klausimus atsakinėjęs E.Jankauskas.

Nors profesionaliai nebežaidžia futbolo, vilnietis turi nemažai su futbolu susijusios veiklos. Balandžio pradžioje buvęs žaidėjas važiavo stebėti Austrijos ir Rumunijos – būsimų lietuvių varžovių pasaulio čempionato atrankoje – mačų.

"Taip susiklostė aplinkybės, kad visi rinktinės treneriai buvo Prancūzijoje, todėl pabūti skautu pasiūlė man. Nežinau, ar toliau dirbsiu tą darbą. Reikės pakalbėti su treneriais ir federacijos atstovais", – pasakojo penkis kartus geriausiu Lietuvos futbolininku išrinktas E.Jankauskas.

Beje, savo sūnų Edgaro ir Eriko jis nestumia pasirinkti futbolininko kelio. Anksčiau E.Jankauskas buvo minėjęs, kad nenorėtų matyti savo atžalų, sportuojančių tokiomis prastomis sąlygomis, kokios yra Vilniuje. "Viskas po truputį keičiasi, atsiranda naujų aikščių. Tačiau mes vis dar atsiliekame nuo kitų valstybių, net ir savo kaimynių. Kita vertus, jei vaikas myli futbolą, jam tos sąlygos nėra itin svarbios, – samprotavo E.Jankauskas. – O savo vaikų neverčiu žaisti futbolo. Jiems įdomesni kiti dalykai."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų