Pereiti į pagrindinį turinį

Europos čempionės pagerbtos savo mieste

2008-07-31 09:00

Europos čempionės pagerbtos savo mieste

Europos merginų krepšinio čempionės maudosi šlovės spinduliuose. Svarų indėlį į pergales įdėjusios penkios klaipėdietės ir vyriausioji trenerė Ramunė Kumpienė vakar sulaukė miesto vadovų dėmesio.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, jo padėjėja Audra Daujotienė ir savivaldybės administracijos Sporto skyriaus atstovai vakar dėkojo Europos pirmenybių auksą iškovojusioms uostamiesčio atstovėms.

„Labai malonu, kad krepšininkės garsina Lietuvos vardą, o prie to garsinimo prisideda ir klaipėdietės, – džiūgavo meras. – Linkiu iškovoti dar daugiau pergalių ir toliau taip puikiai rungtyniauti.“

Lietuvos rinktinei atstovavo penkios klaipėdietės – Marina Solopova, Inesa Visgaudaitė, Lina Pikčiūtė, Gintarė Masionytė bei Eglė Šikšniūtė, o joms vadovavo Klaipėdos „Lemminkainen“ moterų komandos vyriausioji trenerė Ramunė Kumpienė. Vienu jos asistentų buvo klaipėdietis Dalius Ubartas.

„Mums ypač malonu, kad nugalėtojų komandą sudarė net penkios žaidėjos iš Klaipėdos. Tai reiškia, kad gero krepšinio tradicijos gyvuoja ir Lietuvos uostamiestyje, kad jaunimas gali būti pavyzdys ir suaugusiųjų komandų žaidėjams“, – sakė R.Taraškevičius.

Rinktinės strategė pripažino, kad čempionate Lietuvai sąlygos nebuvo pačios geriausios, tačiau tai komandą dar labiau skatino siekti pergalių.

„Komanda buvo labai užsidegusi ir kovinga, – kalbėjo R.Kumpienė. – Galutinis rezultatas yra dėsningas, mes nepralaimėjome nė vienų varžybų, sunkiai dirbome ir iš tiesų buvome vertos aukso.“

Bene labiausiai iš Klaipėdos atstovių prie pergalių prisidėjusi M.Solopova antrino trenerei teikdama, kad tik sunkus darbas atveda į pergales: „Čempionatui intensyviai rengėmės du mėnesius, todėl Slovakijoje ir parodėme, ką sugebame.“

Dvi iš penkių senojo žemyno pirmenybėse dalyvavusių uostamiesčio krepšinio mokyklos atstovių – M.Solopova ir E.Šikšniūtė – vidutiniškai pelnydavo dviženklį taškų skaičių.

180 cm ūgio M.Solopova atviravo, kad sunkiai įsivaizduoja gyvenimą be krepšinio: „Sportas užima svarbią vietą mano gyvenime. Sunku įsivaizduoti jį be krepšinio, net nežinau, ką daryčiau. Po ilgų ir varginančių sezonų malonu gauti tokį medalį.“

Sportininkės ir trenerių štabas taip pat džiaugėsi iškovota teise dalyvauti 2009 metų pasaulio merginų (iki 19 metų) krepšinio čempionate.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų