Pereiti į pagrindinį turinį

Favoritai Kauno ringe skynė vien pergales

2009-04-27 09:00
Atranka: Lietuvos čempionatas – gera proga pasižymėti kandidatams į nacionalinę rinktinę.
Atranka: Lietuvos čempionatas – gera proga pasižymėti kandidatams į nacionalinę rinktinę. / Tomo Raginos nuotr.

Kaune surengtame Lietuvos bokso čempionate 2008-aisiais iškovotus titulus apgynė šeši sportininkai.

Antrus metus iš eilės aukso medalius laimėjo panevėžietis Marius Vyšniauskas (svorio kategorija iki 48 kg), jonaviškis Vaidas Zubrikovas (iki 57 kg) ir kauniečiai Aurimas Naudžius (iki 60 kg), Egidijus Kavaliauskas (iki 64 kg), Daugirdas Šemiotas (iki 81 kg) bei Vitalijus Subačius (iki 91 kg).

V.Subačius pralaimėjimo kartėlio Lietuvos čempionatuose nepatiria jau dešimt metų.

Visus varžovus įveikė favoritai – Pekino olimpinių žaidynių dalyviai E.Kavaliauskas, D.Šemiotas ir vilnietis Jaroslavas Jakšto (daugiau nei 91 kg). D.Šemiotui finale net neprireikė išeiti į ringą – jo varžovas vilnietis Tadas Tamašauskas iš anksto pripažino 2007-ųjų pasaulio čempionato prizininko pergalę.

"Nebuvo taip lengva, kaip gali atrodyti iš šalies. Lietuvos pirmenybėse priešininkai mane pažįsta geriau nei aš juos, bet aš vienodai gerbiu ir silpnesnius, ir stiprius konkurentus, todėl rimtai rengiausi visoms kovoms", – sakė dienraščiui D.Šemiotas.

J.Jakšto teigė, kad buvusios traumos neleidžia užsimiršti, todėl boksininkas priverstas vengti rizikingų manevrų.

"Anksčiau mažiau rūpinausi sveikata, nekreipiau dėmesio į visokiausius skausmelius. Dabar varžybose dalyvauju tik įsitikinęs, kad galėsiu grumtis visa jėga", – kalbėjo vilnietis, pusfinalio antrajame raunde aiškia persvara nugalėjęs kaunietį Mantą Valavičių, o finale palaužęs kitą Kauno atstovą Paulių Kasiulevičių.

Buvęs daugkartinis Lietuvos bokso čempionas, dabar treneriu dirbantis Vidas Bičiulaitis atkreipė dėmesį, kad su vyresniais atletais drąsiai kovoja jaunesni sportininkai.

"Tarp nugalėtojų ir prizininkų yra keli šalies jaunimo rinktinės nariai. Tai – geras ženklas, kartų kaita nėra skausminga", – svarstė V.Bičiulaitis.

"Šis čempionatas, kaip ir gegužės viduryje Kaune vyksiantis tradicinis tarptautinis Algirdo Šociko turnyras – atranka į nacionalinę rinktinę, kuri rugpjūtį dalyvaus pasaulio čempionate Italijoje", – sakė Lietuvos bokso federacijos (LBF) prezidentas Rimantas Rutkauskas.

LBF vadovas pridūrė, kad paraiškas dalyvauti A.Šociko turnyre jau pateikė 12 šalių komandos. Stiprius boksininkus, tarp kurių yra ir Pekino olimpiados dalyvių, ketina atsiųsti Rusija, Baltarusija, Lenkija.


Lietuvos čempionai

Iki 48 kg M.Vyšniauskas Panevėžys

Iki 51 kg O.Jelkinas Kalvarija

Iki 54 kg R.Jefremovas Kaunas

Iki 57 kg V.Zubrikovas Jonava

Iki 60 kg A.Naudžius Kaunas

Iki 64 kg E.Kavaliauskas Kauno r.

Iki 69 kg J.Romanovskis Vilnius

Iki 75 kg V.Milevskis Vilnius

Iki 81 kg D.Šemiotas Kaunas

Iki 91 kg V.Subačius Kaunas

Daugiau kaip 91 kg J.Jakšto Vilnius

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų