Pereiti į pagrindinį turinį

Favoritai mintis apie finalą veja į šalį

Užduotis: R.Kurtinaitis lemiamose BBL kovose turės verstis su aštuoniais žaidėjais.
Užduotis: R.Kurtinaitis lemiamose BBL kovose turės verstis su aštuoniais žaidėjais. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Vilniuje šiandien prasidedančiame Baltijos krepšinio lygos (BBL) finalo ketverto turnyre "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" laukia sunkaus pusfinalio: favoritams teks įveikti "Ventspils" ir "Šiaulių" barjerą.

"Lietuvos ryto" komanda rimtai rengėsi penktadienio dvikovai su "Šiauliais", prieš kelias dienas Kauno sporto halėje vos nepateikusiais staigmenos ir LKL pusfinalio mače per plauką nusileidusiais "Žalgirio" ekipai.

"Šiauliečiai dabar žaidžia išties neblogai. Bet "Šiauliai" nėra stipresnė komanda už tas, kurias šį sezoną įveikėme Eurolygoje", – teigė "Lietuvos ryto" vyriausiasis treneris Rimas Kurtinaitis.

Vilniečiams negalės padėti keturi traumuoti krepšininkai: Artūras Jomantas, Milko Bjelica, Igoris Miloševičius ir Justas Sinica. R.Kurtinaičio dispozicijoje liko tik aštuoni sveiki žaidėjai.

Tam, kad treniruotėse būtų galima rungtyniauti penki prieš penkis, "Lietuvos rytas" pasiskolino Eimantą Bendžių ir Aidą Viskontą iš sostinės "Perlo" komandos, tačiau rungtynėse šie krepšininkai nepasirodys.

"Bandysime laimėti su tais žaidėjais, kuriuos turime, – treneris juk neišbėgs į aikštę. Kiek turim žmonių – tiek gerai, – kalbėjo "Lietuvos ryto" kapitonas Steponas Babrauskas. – "Šiauliai" yra nenuspėjama komanda, todėl pirmiausia galvojame tik apie pusfinalį. Svarbiausia bus apsiginti nuo jų tritaškių ir sėkmingai žaisti gynyboje vienas prieš vieną. Žinoma, rungtyniausime namuose, ir tai mums padės."

"Žalgirio" krepšininkai į Vilnių išvyko ketvirtadienį, kad tą patį vakarą ir penktadienio rytą galėtų pasitreniruoti "Siemens" arenoje, kurioje ir vyks keturių stipriausių BBL klubų lemiamos kovos.

Kauno komanda BBL finalo ketverto varžybose kausis stipriausios sudėties.

"Žalgirio" vyriausiasis treneris Darius Maskoliūnas po tragiškai sužaistų, nors ir laimėtų LKL pusfinalio rungtynių su "Šiauliais" vylėsi, kad blogiau komanda jau nebežais. Tačiau kiek iš tiesų buvo užgautos žaidėjų ambicijos, trenerio teigimu, parodys tik rungtynės. BBL pusfinalyje žalgiriečiai kausis su "Ventspils".

Pasirengti rungtynėms su "Ventspils" Kauno krepšininkai turėjo tik ketvirtadienį. "Laukiame labai sunkios kovos, juk paskutiniąsias rungtynes išvykoje šiai latvių ekipai pralaimėjome, – sakė D.Maskoliūnas. – Tai – judri, greita, taikliai iš toli atakuojanti jauna komanda, turinti daug perspektyvių žaidėjų. Be to, "Ventspils" pasistiprino ketvirtoje penktoje pozicijoje žaidžiančiu kroatu Mateo Kedzo. Todėl rengiamės labai sunkiai kovai, visai negalvodami apie tai, su kuo teks kautis šeštadienį."

Gali būti, kad "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" BBL čempionate žaidžia paskutinį kartą, tačiau kol komanda šiame turnyre rungtyniauja, tol, D.Maskoliūno teigimu, jis yra svarbus. "Ir mūsų tikslas – iškovoti titulą", – pabrėžė treneris.


Komentaras

Sergejus Jovaiša, buvęs pasaulio čempionas ir "Žalgirio" žaidėjas

Tikiu, kad BBL finalą laimės viena iš Lietuvos komandų. Svarbu, kaip kiekviena jų nusiteiks šiam turnyrui. Daugelio žaidėjų galvose tokie tarsi antrarūšiai turnyrai mažina motyvaciją ir dažnai komandos tokiuose turnyruose žaidžia nevisai susikaupusios. Šį sezoną "Žalgiris", o jį laikau vienu favoritų laimėti šį turnyrą, dažnai nepakankamai nusiteikia varžyboms, kurios tą dieną tarsi nelabai ką lemia. Finalinėje stadijoje pralaimėjimo ištaisyti nebegalima, todėl šis veiksnys turėtų pakelti komandos nusiteikimą kovai nuo pirmų minučių. Kalbant apie "Lietuvos rytą" – ši ekipa neskirsto rungtynių į svarbias ir nelabai. Vilniečiai išmokyti ir nuteikiami kautis dėl pergalės bet kokio rango varžybose. Jei finale žais "Lietuvos rytas" ir "Žalgiris", kaip prognozuoja dauguma krepšinio mėgėjų, kova ir vėl bus be kompromisų. Tai, kad vilniečių gretose nerungtyniaus trys starto penketo žaidėjai, be abejo, turėtų padidinti "Žalgirio" šansus. Kauno komandos gerbėjai šį kartą tikėtųsi rimtesnio savo žaidėjų nusiteikimo. Prisimename neseną šių ekipų dvikovą, kai vilniečiai be kelių pagrindinių žaidėjų namuose palaužė žalgiriečius, kurie manė, kad susilpnėjęs "Lietuvos rytas" bus nesunkiai įveikiamas.

Kalbant apie pagrindinius "Lietuvos ryto" ir "Žalgirio" ekipų ginklus, tai vilniečius vertinčiau kaip tam tikrą "mirtininkų būrį", kuris metamas į kovą iki paskutinio kraujo lašo, be teisės pasiduoti. Kitaip sakant, pasitrauksi iš kovos – būsi nubaustas savų. Nedetalizuojant, aistra kovai ir būtų pagrindinis jų ginklas. Jeigu žalgiriečiai išlaikytų koncentruotą nusiteikimą ir pasiaukojamą darbą gynyboje visų rungtynių metu, šansų laimėti turėtų daugiau. Aišku, sėkmingas individualus kiekvieno žaidėjo indėlis, kaip to norėtų treneriai, kiekvienas šių komandų rungtynes padarytų gražesnias.


Tvarkaraštis

Penktadienis

18.30 val. "Lietuvos rytas" – "Šiauliai"

21 val. "Žalgiris" – "Ventspils"

Šeštadienis

17 val. Rungtynės dėl 3 vietos

20 val. Finalas


Tarpusavio rezultatai

2009-2010 m. sezonas

"Lietuvos rytas" – "Šiauliai"

BBL: 99:77, 100:107

LKL: 87:77, 86:83

Priešsezoninės: 111:76

"Žalgiris" – "Ventspils"

BBL: 82:78, 80:94

"Žalgiris" – "Lietuvos rytas"

BBL: 74:91, 85:82

LKL: 67:64, 81:90

LKF finalas: 65:77

BBL taurės finalas: 83:78

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų