Pereiti į pagrindinį turinį

Federacija paskyrė rinktinių trenerius

2009-03-18 09:00
Federacija paskyrė rinktinių trenerius
Federacija paskyrė rinktinių trenerius / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Strategas: D.Dikčiaus vadovaujami šešiolikmečiai dėl Europos čempionato medalių kovos Kaune.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomojo komiteto posėdyje vakar buvo patvirtintas biudžetas ir įvairaus amžiaus šalies rinktinių treneriai.

2009 m. LKF biudžetas bus apie 11 mln. litų. Į šią sumą įskaičiuotas mokestis (1,73 mln. litų) FIBA Europai už teisę rengti 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatą, klubams, lygoms skiriamos lėšos. Taip pat – vyrų ir moterų nacionalinių komandų, dešimties įvairaus amžiaus jaunimo rinktinių, neįgaliųjų, kurčiųjų, veteranų reprezentacinių komandų finansavimas.

Jaunučių vaikinų (iki 16 metų) rinktinę Lietuvoje vyksiančiam Europos čempionatui rengs Kauno "Aisčių" vyriausiasis treneris Darius Dikčius, o jo asistentu dirbs vilnietis Egidijus Ženevičius.

Jaunių rinktinės (iki 18 metų) strategu bus Marius Linartas iš Vilniaus, o jam talkins kauniečiai Julius Pranevičius ir Kazys Maksvytis.

Devyniolikmečių komandą rengs kaunietis Vitoldas Masalskis – su šia ekipa jis praėjusiais metais Europos čempionate iškovojo sidabrą ir toliau darbą pratęs pasaulio čempionate.

Jaunimo rinktinės (iki 20 metų) treneriu liko dirbti dar vienas specialistas iš Kauno Rimvydas Samulėnas, tačiau jo asistentu vietoj pareigų atsisakiusio Arūno Visocko bus Mindaugas Brazys.

Permainų yra ir merginų rinktinių trenerių štabuose. Šešiolikmetes treniruos iš Kauno į Vilnių išvykusi gyventi Živilė Mikalauskaitė, jos asistentu bus Tadas Stankevičius.

Jaunių rinktinę (iki 18 metų) treniruos prieniškis Ričardas Maceina ir Edita Lapienė iš Plungės, jaunimo (iki 20 metų) – kauniečiai Rasa Kreivytė ir Donatas Velička.

Pernai į Europos čempionių sostą aštuoniolikmečių merginų rinktinę atvedusi klaipėdietė Ramunė Kumpienė šiemet komandą rengs pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionatui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų