Quantcast

Finalas – vėl be Kauno rankininkų

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio lygos čempionato pusfinalio slenkstį pirmas peržengė Klaipėdos „Dragūnas“.

Klaipėdiečiai laimėjo mačą dėl bilieto į finalą: du kartus – savo aikštėje 35:28 ir svečiuose 26:24 – nugalėjo Kauno „Granitą-Karį“.

„Buvome verti pergalės. Per rungtynes Kaune kai kuo nusileidome varžovams, bet viską ištaisė mūsų vartininkas – kai už nugaros tvirtas ramstis, lengviau žaisti visai komandai. Laukėme kauniečių spaudimo, bet šturmą atlaikėme“, – sakė „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

„Komanda buvo ryžtinga, gerai žaidė vartininkai, bet mūsų puolimas – bedantis, pasyvus ir tai lėmė, kad pralaimėjome“, – teigė bronzos medalių sieksiančio „Granito-Kario“ strategas Vaidotas Grosas.

Visų trejų rungtynių prireikė kito pusfinalio dalyviams, nes Vilniaus „Šviesa“ ir „Vilnius“ pasidalijo po pergalę – 33:29 ir 24:25.

„Laukia lemiama dvikova. Viską lems žaidėjų nusiteikimas, treneriai stebuklų jau neparodys“, – teigė „Vilniaus“ vairininkas Kęstutis Lapinskas.

„Vos pradėjus pusfinalio seriją atrodė, kad kai kurie žaidėjai jau galvojo apie finalą. Per pirmas rungtynes išsigelbėjome, bet per antras patys sukomplikavome savo padėtį. Trečią kartą jau nieko iš esmės nepavyks pakeisti, nes vieni apie kitus žinome absoliučiai viską. Reikia griebti jautį už ragų ir žaisti čempionišku stiliumi, kamuolys pats į vartus neįkris“, – tvirtino „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

Pernai finale varžėsi „Dragūnas“ ir „Šviesa“. Mačą dėl aukso (iki trijų pergalių) laimėjo vilniečiai (35:34, 30:21, 25:30 ir 32:29). Bronzos medalius pelnė „Granito-Kario“ rankininkai, mažajame finale (iki dviejų pergalių) įveikę Alytaus „Varsą-Stronglasą“ (29:30, 34:30 ir 35:31).


Rezultatai

„Dragūnas“–„Granitas-Karys“ 35:28 (19:16). Rezultatyviausi žaidėjai: G. Šmantauskas 10 įvarčių / M. Štarolis ir M. Jurkevičius po 6 įvarčius.

„Granitas-Karys“–„Dragūnas“ 24:26 (12:14). Rezultatyviausi žaidėjai: M. Štarolis ir T. Janušonis po 5 įvarčius / M. Lapiniauskas 6 įvarčiai.

„Šviesa“–„Vilnius“ 33:29 (18:14). Rezultatyviausi žaidėjai: M. Urvikis 8 įvarčiai / L. Palevičius 7 įvarčiai.

„Vilnius“–„Šviesa“ 25:24 (14:11). Rezultatyviausi žaidėjai: M. Lapinskas 6 įvarčiai / V. Drabavičius ir M. Urvikis po 7 įvarčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių