Pereiti į pagrindinį turinį

Futbolo elito lygoje - du lietuviai

2009-08-28 16:04
Futbolo elito lygoje - du lietuviai
Futbolo elito lygoje - du lietuviai / AFP nuotr. Bandymas: D.Šemberas (kairėje) ketvirtą kartą su CSKA ekipa mėgins prasibrauti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas.

Europos futbolo čempionų lygos viršūnės sieks ir du klubai, kuriems atstovauja Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjai.

2009-2010 metų čempionų lygos turnyro B grupėje Maskvos CSKA (Rusija) ekipa, savo gretose turinti Deividą Šemberą, išmėgins jėgas su praėjusio sezono finalininku „Manchester United“ (Anglija) bei Stambulo „Besiktas“ (Turkija) ir „VfL Wolfsburg“ (Vokietija).

Urzičenio „Unirea“ (Rumunija) komanda, kurios vartus gina Giedrius Arlauskis, G grupėje kausis su „Sevilla“ (Ispanija), Glazgo „Rangers“ (Škotija) ir „VfB Stuttgart“ (Vokietija).

„Mūsų kompanija - labai rimta. Favoritas - Mančesterio klubas, o mūsų ir Stambulo bei Volfsburgo ekipų galimybės prasibrauti į atkrintamąsias varžybas yra vienodos“, - teigė CSKA vyriausiasis treneris brazilas Zikas.

„Manchester United“ stratego sero Alexo Fergusono nuomone, sunkiausios dvikovos bus su maskviečiais ir Turkijos atstovais: „Per pastaruosius kelis metus CSKA gerokai pažengė į priekį, o atsilaikyti Stambulo pragare sudėtinga visoms komandoms.“

Pirmąjį susitikimą CSKA žais rugsėjo 15-ąją Vokietijoje su „VfL Wolfsburg“, o 21 d. namuose susitiks su Mančesterio futbolinkais.

2004-2005 m. ir 2006-2007 m. CSKA savo grupės turnyre užėmė 3-iąsias vietas, o 2007-2008 m. G grupėje pergalės džiaugsmo nepatyrė.

„Unirea“ treniruojantis Danas Petrescu didelių vilčių nepuoselėja. „Mūsų šansai patekti į kitą turnyro etapą - minimalūs, tačiau vis dėlto didesni, nei būtų tuo atveju, jei tektų grupėje žaisti su stipriausiais Čempionų lygos grandais. „Sevilla“ tikriausiai bus favoritė, nors ir škotų bei vokiečių klubai - kieti riešutėliai“, - svarstė rumunas.

Didžiausios lažybų kontoros („William Hill“, „Betfair“, „Bwin“, „Bet365“) geriausiai vertina Ispanijos atstovų galimybes - palankiausi koeficientai skiriami čempionės titulą ginsiančiai „Barcelona“ ir Madrido „Real“ komandai.

Čempionų lygos grupių turnyras baigsis gruodžio 12-ąją. Po dvi geriausias grupių komandas pateks į aštuntfinalį. Finalas vyks 2010 m. gegužės 22-ąją Madride.

Čempionų lygos grupės:

A - Miuncheno „Bayern“ (Vokietija), Turino „Juventus“ (Italija), Bordo „Girondins“ (Prancūzija), Haifos „Maccabi“ (Izraelis);

B - Maskvos CSKA (Rusija), „Manchester United“ (Anglija), Stambulo „Besiktas“ (Turkija), „VfL Wolfsburg“ (Vokietija);

C - „AC Milan“ (Italija), Madrido „Real“ (Ispanija), Marselio „Olympique“ (Prancūzija), „FC Zurich“ (Šveicarija);

D - Londono „Chelsea“ (Anglija), „FC Porto“ (Portugalija), Madrido „Atletico“ (Ispanija), Nikosijos APOEL (Kipras);

E - „Liverpool“ (Anglija), Liono „Olympique“ (Prancūzija), „Fiorentina“ (Italija), Debreceno VSC (Vengrija);

F - „Barcelona“ (Ispanija), Milano „Inter“ (Italija), Kijevo „Dinamo“ (Ukraina), Kazanės „Rubin“ (Rusija);

G - Urzičenio „Unirea“ (Rumunija), „Sevilla“ (Ispanija), Glazgo „Rangers“ (Škotija), „VfB Stuttgart“ (Vokietija);

H - Londono „Arsenal“ (Anglija), „AZ Alkmaar“ (Olandija), Pirėjaus „Olympiakos“ (Graikija), Lježo „Standard“ (Belgija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų