Pereiti į pagrindinį turinį

G. Marcišauskas: tikimės, kad Latvijos regbininkai staigmenų nepateiks

2016-04-15 11:55 diena.lt inf.

Kelialapį į aukštesnį (2A) divizioną užsitikrinusi Lietuvos regbio rinktinė ruošiasi pratęsti pergalių seriją 2014-2016 metų Europos vyrų regbio čempionato Tautų taurės (European Nations Cup) 2B diviziono turnyre.

B. Šmuilytės nuotr.

Kelialapį į aukštesnį (2A) divizioną užsitikrinusi Lietuvos regbio rinktinė ruošiasi pratęsti pergalių seriją 2014-2016 metų Europos vyrų regbio čempionato Tautų taurės (European Nations Cup) 2B diviziono turnyre. Lietuvos regbininkai šeštadienį Rygoje susitiks su Latvijos komanda, o ciklą baigs balandžio 23 dieną rungtynėmis Vilniuje su Kipru.

Lietuvos regbio rinktinė surengė vieną iš paskutinių treniruočių prieš artimiausias rungtynes. Nors turnyre šios rungtynės didelės įtakos neturės, kaskart kaimynų mūšis susilaukia daug dėmesio.

„Varžovai gerai žinomi - „braliukai“. Esame ne kartą žaidę, ne kartą laimėję. Tikiuosi, kad staigmenų didelių nebus ir pasieksime pergalę“, - sakė Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas.

Lietuvos rinktinė laimėjo visas šešerias rungtynes 2B divizione ir jau užsitikrino pirmąją vietą. Dėl to, Lietuvos komanda Rygoje žais ne stipriausios sudėties.

„Komandos sudėtis gerokai atjaunėjusi, gerokai įvairesnė. Nesame stipriausios sudėties, nes šios rungtynės mums nelabai ką lemia. Norime pabandyti kelis jaunus žaidėjus, debiutantus. Pažiūrėsime, ką jie parodys“, - aiškino G. Marcišauskas.

Didžioji dalis Lietuvos regbio-7 rinktinės narių ruošiasi Europos „Grand Prix“ čempionatui arba atstovauja užsienio klubams, todėl buvo nuspręsti nerizikuoti jų sveikata. Praėjusiais metais per Europos Tautų taurės turnyro rungtynes traumą patyrė vienas geriausių Lietuvoje žaidžiančių regbininkų Justinas Vasiliauskas.

„Žinome, kad latvių grumtynių žaidėjai visada būna stiprūs, todėl mums bus sunku, nes mūsų žaidėjai yra lengvi ir greiti“, - teigė iš Velso atvykęs Lietuvos rinktinės kapitonas Žygimantas Radžius.

Paskutinės treniruotės Šiauliuose vyko pliaupiant lietui. Greitai ir techniškai Lietuvos komandai toks oras per rungtynes nebūtų palankus, bet kapitonas prie tokių sąlygų jau įprato.

„Mūsų komanda palankiau žaisti, kai yra sausa. Man, asmeniškai, tai nėra didelio skirtumo kokiomis sąlygomis žaisti, nes Velse visą žiemą žaidžiau tokiu šlapiu oru“, - pasakojo Ž. Radžius.

„Mums parankiau yra žaisti plačiau, nesivelti į latvių lėtą grumtynių žaidimą. Jeigu sąlygos neleis žaisti greitai, tai suktis iš situacijos, kokią pasiūlys latviai“, - pridūrė G. Marcišauskas.

Lietuvos rinktinės sudėtis – Augustinas Terleckas, Daivaras Jonaitis, Justinas Butkus, Naglis Dunčikas, Airidas Savickas, Martynas Lianzbergas, Domantas Tautkus, Žygimantas Radžius, Dominykas Matuzevičius, Kęstutis Marcišauskas, Jurgis Urbonas, Dainius Tamoliūnas, Mantautas Vilimavičius, Armandas Kalinauskas, Lukas Šinkūnas, Armandas Burba, Mantas Kazlauskas, Kasparas Krasauskas, Vaidotas Gaubas, Eimantas Jatautas, Tomas Bagdonas, Martynas Trinka, Gediminas Marcišauskas.

Latvijos ir Lietuvos regbininkų akistata vyks šeštadienį 15 val. Rygos „Daugavos“ stadione.

2B diviziono turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, taškų skirtumas, (papildomi taškai), taškai):

1. Lietuva      6 6 0 0 230:107 (6) 30
2. Latvija 7 5 0 2 175:117 (4) 24
3. Kipras 7 3 0 4 118:146 (1) 13
4. Andora 7 3 0 4 111:183 (1) 13
5. Vengrija 7 0 0 7 104:185 (4) 4

Už pergalę skiriami 4 taškai, už lygiąsias - 2, už pralaimėjimą - 0. Papildomi taškai skiriami už 4 prispaudimus varžovų įskaitiniame plote per rungtynes ir pralaimėjimą ne didesniu nei 7 taškų skirtumu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų