Pereiti į pagrindinį turinį

Geriausiųjų Kauno sportininkų dešimtuko viršūnėje – olimpietės

2013-01-06 21:28
Geriausiųjų Kauno sportininkų dešimtuko viršūnėje – olimpietės
Geriausiųjų Kauno sportininkų dešimtuko viršūnėje – olimpietės / Roberto Dačkaus (fotodiena.lt) nuotr.

2012 m. geriausiųjų Kauno miesto sportininkų dešimtuko viršūnėje – nė vieno vyro: pirmajame trejete – olimpietės Rūta Meilutytė, Gintarė Scheidtir Austra Skujytė.

 

Tradicinis dešimtukas, vengiant galimų simpatijų ar antipatijų, jau ne pirmą kartą sudarytas atsisakius specialistų ir sporto mėgėjų balsavimo, bet, pasitelkus specialią formulę, kuria taškais įvertinti atletų pasiekimai aukščiausio lygio varžybose – olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose.

Olimpinė ir dukart pasaulio čempionė plaukikė R.Meilutytė, surinkusi 111,67 taško, akivaizdžia persvara aplenkė artimiausias varžoves – pasaulio čempionę buriuotoją G.Scheidt (71 tšk.) ir planetos lengvosios atletikos uždarų patalpų pirmenybių penkiakovės bronzos medalio laimėtoją A.Skujytę (63,67 tšk.).

Arčiausiai prizininkių – Europos čempionė irkluotoja Donata Vištartaitė (51 tšk.).

G.Scheidt, A.Skujytė ir D.Vištartaitė geriausiųjų Kauno sportininkų dešimtuke buvo ir 2011-aisiais. Be to, jos, kaip ir R.Meilutytė bei dziudo imtynių meistras Marius Paškevičius, lengvaatletis Raivydas Stanys yra tarp kandidatų į Lietuvos metų atletų dešimtuką.

„Praėjusieji metai mūsų miesto sportui – ir profesionaliajam, ir mėgėjiškam – buvo sėkmingi, – sakė Kauno miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Albinas Grabnickas. – Ryškiausiai sužibo R.Meilutytės žvaigždė. Kai ji Londone tapo olimpine čempione, prisiminiau 2010-ųjų pasaulio vaikų žaidynes Bahreine – jose Rūta susižėrė net keturis medalius ir jau tuomet užsienio sporto specialistai jai prognozavo gražią ateitį. Be to, džiugu, kad 2012-aisiais tarptautinėse varžybose gerai pasirodė įvairių sporto šakų ir amžiaus Kauno atstovai, tarp jų – ir krepšinio veteranai, kūno rengybos, šaudymo iš lanko entuziastai.“

A.Grabnicko teigimu, Kaunas turi perspektyvų sporto rezervą – talentingo jaunimo, kvalifikuotų specialistų, bet nestinga ir rūpesčių. Didžiausias galvos skausmas – bazių, pirmiausiai kasdieniam darbui ir ypač žiemą, stoka. Ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi, vyksta trenerių kartų kaita.

Lietuvos olimpinėje rinktinėje, kurią sudarė 63 atletai, pernai per Londono žaidynes Kaunui atstovavo 25 sportininkai.

2012 m. dešimtukas

1. Rūta Meilutytė (plaukimas, treneris Johnas Ruddas, 111,67 taško), 2. Gintarė Scheidt (buriavimas, treneris Linas Eidukevičius, 71 tšk.), 3. Austra Skujytė (lengvoji atletika, treneriai Jūratė ir Aleksas Stanislovaičiai, 63,67 tšk.), 4. Donata Vištartaitė (irklavimas, treneris Algirdas Arelis, 51 tšk.), 5. Marius Paškevičius (dziudo, treneris Petras Vinciūnas, 43 tšk.), 6. Martis Pajarskas (buriavimas, treneris Linas Grabnickas, 40,5 tšk.), 7. Raimundas Labuckas ir Tomas Gadeikis (baidarių ir kanojų irklavimas, treneris Egidijus Gustas, 30 tšk.), 8. Raivydas Stanys (lengvoji atletika, treneriai Algirdas Baranauskas ir Audronė Gavelytė, 30 tšk.), 9. Karolis Janulionis (buriavimas, treneris L.Grabnickas, 29 tšk.), 10–11. Jovita Poškevičiūtė ir Kristina Narbutaitytė (abi – kūno rengyba, treneris Vytautas Mikuckis, po 25 tšk.).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų