Pereiti į pagrindinį turinį

„Gintarinė pora“ atspari kartų kaitai

2013-05-14 21:35
„Gintarinė pora“ atspari kartų kaitai
„Gintarinė pora“ atspari kartų kaitai

Lietuviškoje sportinių šokių „Oskarų“ galerijoje – pirmasis įrašas: 50-metį švenčiančio Kauno „Sūkurio“ klubo įsteigti naujieji prizai įteikti 11 kartų šalies čempionams Arūnui Bižokui ir Editai Daniūtei.

Padėkojo treneriams

A.Bižokas ir E.Daniūtė, pastaruoju metu su naujais partneriais tęsiantys profesionalų karjeras, pagerbti per Kaune įvykusias 48-ąsias tarptautines sportinių šokių varžybas „Gintarinė pora“.

Į jas A.Bižokas atvyko specialiai iš JAV, tačiau be savo dabartinės kolegės rusės Katiušos Demidovos, o E.Daniūtė su italu Mirko Gozzoli dalyvavo „Gintarinės poros“ šou programoje.

Tituluočiausi „Sūkurio“ šokėjai, padėkoję treneriams Jūratei ir Česlovui Norvaišoms, šiltai pasveikino ir vienas kitą.

„Didžiuojuosi, kad esu sūkurietis. Labai malonu po kelerių metų pertraukos vėl žengti ant Kauno sporto halės parketo, susitikti su senais bičiuliais. “Gintarinė pora„ kaip ir anksčiau – aukščiausio lygio“, – teigė „Kauno dienai“ penkiskart Pasaulio šokių tarybos (WDC) profesionalų standartinių šokių čempionas A.Bižokas.

„Ačiū, kad dirbate Lietuvai“, – į ilgamečius „Sūkurio“ vadovus kreipėsi Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) profesionalų lygos ir Europos standartinių šokių čempionė E.Daniūtė.

Kita šokių era

„Prisiminimai iš “Sūkurio„ – neišdildomi. Treneriai Jūratė ir Česlovas mane išmokė užsispyrimo, kad bet kokie sunkumai bus įveikiami, jeigu tikėsime savo jėgomis“, – kalbėjo 1997-ųjų pasaulio jaunių čempione su Andriumi Ivašausku tapusi Karolina Skorupskaitė.

„Sūkuryje“ įsitikinau: ko nors pasiekti sporte ir gyvenime galima tik daug ir sunkiai dirbant", – pridūrė A.Ivašauskas.

„Gintarinė pora“ ir jos keliamos emocijos nesikeičia, tik šokių kokybė – kitokia: jie – dinamiškesni, modernesni. Netgi vaikų varžybų lygis atima amą. Tiesiog – kita era, jeigu palygintume su mano kartos laikais. „Sūkurio“ vadovų idėja įsteigti „Oskarus“ labiausiai nusipelniusiems šokėjams – puikus sumanymas ir motyvacija jaunimui„, – pasidalijo mintimis buvusi sūkurietė, dabar žinoma verslininkė, “EM salono" savininkė Eglė Modzeliauskienė.

„Kiekvieną kartą atvykęs į “Gintarinę porą„ įsitikinu, kad šio puikaus konkurso organizatoriai nenuleis reikalavimų kartelės ir ateityje. Žaviuosi “Sūkurio„ vadovų energija“, – sakė WDSF garbės narys, buvęs šios organizacijos sporto direktorius, tarptautinės kategorijos teisėjas vokietis Heinzas Spaekeris.

Kauniečių sėkmė

Pagrindinius 48-osios „Gintarinės poros“ trofėjus iškovojo Kauno sportinių šokių klubo „Kaspinas“ pora Evaldas Sodeika ir Ieva Žukauskaitė bei Ispanijos atstovai Guillemas Pascualis ir Rosa Carne.

Kauniečiai laimėjo WDSF standartinių, o ispanai – Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo varžybas.

E.Sodeika ir I.Žukauskaitė (WDSF reitingas – 11) nukonkuravo pajėgias Rusijos poras Andrejų Serguniną ir Aliną Glazkovą (WDSF – 31) bei Artiomą Terechovą ir Olgą Morozovą (WDSF – 17), Rumunijos atstovus Cojocą Raresą ir Haną Zudziewicz (21).


Nugalėtojai

Vaikai: grupė E2.1 – V.Žilinskas ir D.Bajarūnaitė (Kauno „Kaspinas“), T.Gerbutavičius ir S.Slavinskaitė (Vilniaus „Alemanda“), E3.1 – K.Storpirštis ir E.Miežlaiškytė („Kaspinas“), E4.2 – R.Skersis ir D.Masiokaitė (Kauno „Rolo“).

Jaunučiai: grupė I+II E4 – M.Mačiulaitis ir G.Kablytė (Panevėžio „Rumba“), I+II E6 – B.Mačiulskis ir A.Gaudėšiūtė (Klaipėdos „Žuvėdra“), I+II standartiniai šokiai – O.Vainovskis ir L.Darzniece (Latvija), I+II Lotynų Amerikos šokiai – R.Veidemanas ir E.Zohova (Estija).

Jauniai, standartiniai šokiai: grupė I.D – S.Keliuotis ir A.Kalibataitė (Kauno „Tvistas“), grupė I – K.Burneika ir I.Šekaitė („Tvistas“), grupė II.D – I.Jenšauskas ir R.Zakaraitė (Gargždų „Rolina“), grupė II – K.M.Tomeckis ir A.Bliujūtė (Kauno „Sūkurys“).

Jauniai, Lotynų Amerikos šokiai: grupė I.D – J.Gedgaudas ir K.Bulotaitė („Sūkurys“), grupė I – I.Judovinas ir A.Gorčakova (Baltarusija), grupė II.D – B.Gudzevičius ir J.Povilaitytė (Elektrėnų „Revaransas“), grupė II – K.M.Tomeckis ir A.Bliujūtė („Sūkurys“).

Jaunimas: standartiniai šokiai – D.Granskas ir K.Petrošiūtė, Lotynų Amerikos šokiai – S.Skripčenka ir M.Kožuhar (abi poros – Vilniaus „Dileksa“).

Suaugusieji: standartiniai šokiai – E.Sodeika ir I.Žukauskaitė („Kaspinas“), Lotynų Amerikos šokiai – G.Pascualis ir R.Carne (Ispanija).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų