Pereiti į pagrindinį turinį

"Gintarinė pora" sėkminga ir svečiams

2009-05-05 09:00
Žvaigždės: G.Mustucas ir I.Lukošiūtė pavergė "Gintarinės poros" žiūrovus.
Žvaigždės: G.Mustucas ir I.Lukošiūtė pavergė "Gintarinės poros" žiūrovus. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Dvi 44-ųjų tarptautinių sportinių šokių varžybų "Gintarinė pora" dienos buvo skirtingos Lietuvos šokėjams.

Susižėrę visus pagrindinius prizus klasikinių šokių turnyruose, lietuviai neįstengė nustelbti varžovų Lotynų Amerikos šokių programoje, kurioje triumfavo svečiai iš Rusijos, Estijos, Latvijos.

Į Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo varžybų finalą nepateko nei Lietuvos čempionai – Kauno "Sūkurio" duetas Gediminas Grigonis ir Justina Žemaitytė, nei vicečempionai – Vilniaus "Ratuto" klubo pora Mantas Vaškelis ir Justina Dailidaitė.

"Klasikiniuose šokiuose lietuviai visada buvo stiprūs. Pasikeitė lyderiai, tačiau mūsų pozicijos tarptautinėje arenoje tebėra pakankamai tvirtos. Kitokia Lotynų Amerikos šokių padėtis: bendras meistriškumo lygis yra neblogas, bet, iš mėgėjų sporto pasitraukus vilniečiams Andriui Kandeliui ir Eglei Visockaitei, daugmaž lygiavertės pamainos jiems kol kas nėra. Viliamės, kad tai – tik laiko klausimas", – teigė dienraščiui "Gintarinės poros" varžybų vyriausioji teisėja Daiva Dackevičienė.

"Nėra ko nusiminti. Jūsiškiai tobulėja, o tai – svarbiausia", – apie G.Grigonio ir J.Žemaitytės bei M.Vaškelio ir J.Dailidaitės pasirodymą sakė arbitras iš Italijos, praeityje garsus šokėjas Giordano Vanone.

Lietuvos nusipelnę treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos nepažeidė tradicijos – kviesti į "Gintarinę porą" ir užsienyje karjerą tęsiančius mūsų šalies šokėjus. Kaune šou programas jau demonstravo Johnas Woodas ir Snieguolė Wood (Anglija), Arūnas Bižokas ir Jekaterina Demidova (JAV), o šį kartą – 2008-ųjų pasaulio profesionalų 10-ies šokių čempionai Ghermanas Mustucas ir Iveta Lukošiūtė (JAV).

Prieš 12 metų su tituluotuoju Klaipėdos "Žuvėdros" ansambliu atsisveikinusios ir už Atlanto išvykusios I.Lukošiūtės "Gintarinėje poroje" laukė malonus susitikimas su savo buvusiais treneriais Skaiste ir Romaldu Idzelevičiais.


"Gintarinės poros 2009" nugalėtojai

Standartiniai šokiai

Suaugusieji: D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė, Lietuva

Jaunimas: T.Zgirskis ir U.Januškevičiūtė, Lietuva

Jauniai I: T.Meema ir G.Dagytė, Lietuva

Jauniai II: S.Skripčenka ir G.Zajauskaitė, Lietuva

Lotynų Amerikos šokiai

Suaugusieji: S.Nikolajevas ir A.Neliubina, Rusija

Jaunimas: K.Gorodilovas ir E.L.Koger, Estija

Jauniai I: N.Katkovskis ir J.Manija, Latvija

Jauniai II: S.Skripčenka ir G.Zajauskaitė, Lietuva

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų