Pereiti į pagrindinį turinį

"Gintarinėje poroje" – šokių žvaigždės

2009-04-30 09:00
Favoritai: prognozuojama, kad "Gintarinės poros" varžybose klasikinių šokių programą sėkmingiausiai atliks Lietuvos čempionai D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė.
Favoritai: prognozuojama, kad "Gintarinės poros" varžybose klasikinių šokių programą sėkmingiausiai atliks Lietuvos čempionai D.Vėželis ir L.Chatkevičiūtė. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Tarptautinės 44-osios sportinių šokių varžybos "Gintarinė pora" vieniems duetams bus sugrįžimas pas savo gerbėjus, kitiems – atsisveikinimas su jais.

Gegužės 2–3 d. Kauno sporto halėje vyksiančioje "Gintarinėje poroje" meistriškumą demonstruos geriausi Lietuvos šokėjai – klasikinių, Lotynų Amerikos bei dešimties šokių čempionai Donatas Vėželis ir Lina Chatkevičiūtė, Gediminas Grigonis ir Justina Žemaitytė, Valerijus ir Olga Osadčenkos, taip pat – vicečempionai, jaunimo ir jaunių pirmenybių nugalėtojai.

"Šios varžybos – labai reta galimybė ant vieno parketo pamatyti beveik visas pajėgiausias mūsų šalies poras", – sakė dienraščiui ilgamečiai "Gintarinės poros" organizatoriai, Kauno klubo "Sūkurys" vadovai, Lietuvos nusipelnę treneriai Jūratė ir Česlovas Norvaišos.

Lietuviams klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių pasaulio reitingo turnyruose teks konkuruoti su beveik 200 duetų iš užsienio šalių, tarp jų – gilias sportinių šokių tradicijas turinčių Rusijos, Suomijos, Anglijos, Vokietijos.

Šou programoje bus siurprizų. Viena didžiausių intrigų – 2008 m. pasaulio profesionalų 10-ies šokių čempionų, JAV atstovaujančių lietuvės Ivetos Lukošiūtės ir moldavo Ghermano Mustuco kompozicijos.

"Amerikietiškasis šokių stilius šiek tiek skiriasi nuo europietiškojo, todėl bus įdomu susipažinti su šios poros kūryba", – kalbėjo J.Norvaišienė.

Naujame amplua pasirodys buvę daugkartiniai Lietuvos 10-ies šokių čempionai, neseniai profesionalų karjerą pradėję "Sūkurio" auklėtiniai Tomas ir Gintarė Slausgalviai, o atsisveikinimo su aktyviuoju sportu žodį tars 2007-ųjų šokių "Eurovizijos" dalyviai Gintaras Svistunavičius ir Gabrielė Valiukaitė.

Karštų emocijų pažers šešiskart pasaulio ir Europos Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionė Klaipėdos "Žuvėdra".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų