Pereiti į pagrindinį turinį

Grandų akistatoje viskas prasideda iš naujo

2008-11-15 09:00

Dviejų ilgamečių bendražygių tarpusavio dvikova, testas prieš kovas tarptautinėje arenoje vieniems ir bandymas atsispirti nuo dugno kitiems, pirmosios naujai iškepto tėčio rungtynės po sūnaus gimimo. Visa tai – pirmasis Kauno "Žalgirio" ir Vilniaus "Lietuvos ryto" mūšis šį sezoną.

Krizė neturi reikšmės

"Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" rungtynėse visai neturi reikšmės krizės, nepritekliai ar forma. Tai visiškai atskira istorija. Neabejoju, kad laukia sunkus mūšis", – pabrėžė vienas Vilniaus ekipos trenerių Robertas Kuncaitis.

"Žalgiris" norės reabilituotis po nesėkmių Eurolygoje. Be to, žaisime Kauno halėje, kur niekada nebūna lengva. Rungtynės su "Žalgiriu" visada būna išskirtinės. Emocijų būna gerokai daugiau, nei per tarptautines varžybas", – antrino vilniečių vidurio puolėjas Marijonas Petravičius.

Abu vilniečiai sutartinai kratėsi pirmosios grandų dvikovos šiandien 18.45 val. Kauno halėje favoritų vardo. Nesėkmingą "Žalgirio" startą Eurolygoje reikia pamiršti, nes prieš principinius varžovus kauniečiai žais visiškai kitaip. Juolab kad SEB BBL čempionų titulą ginančiam "Žalgiriui" tai bus galimybė atsispirti nuo dugno.

Nuo dugno ne tik Eurolygoje. Kauno klubas neblizga ir BBL čempionate – 3 pergalės ir 3 nesėkmės. "Lietuvos rytas" (5, 2) pirmauja oficialioje rikiuotėje, tačiau pagal prarastus taškus atsilieka nuo Rygos ASK.

Klaidos smaugia abu

Eurolygoje "Žalgirio" Achilo kulnas iki šiol buvo klaidos – vidutiniškai po 21 per rungtynes. Daugelis specialistų pažymėjo, kad prie to daugiausiai prisideda jaunų Kauno ekipos gynėjų – Žygimanto Janavičiaus, Manto Kalniečio, Rolando Alijevo – patirties stygius.

Kita vertus, patys vilniečiai taip pat ne itin brangina kamuolį. BBL čempionate jie klysta (vid. 16 kartų) net dažniau už "Žalgirį".

"Dar esame susižaidimo stadijoje. Vis dėlto pasikeitė nemažai žaidėjų, todėl reikia laiko, kad priprastume vieni prie kitų, jaustume vienas kitą vien iš žvilgsnio. Kol kas trūko ir rimtų varžybų, kuriose geriausia styguoti komandinius veiksmus. Rungtynės su "Žalgiriu" bus labai įdomios. Įvertinsime savo potencialą likus savaitei iki Europos taurės varžybų", – sakė M.Petravičius.

Šis vidurio puolėjas triūsė individualiose treniruotėse Vilniuje, kai "Lietuvos rytas" iškovojo pirmą pergalę šį sezoną prieš "Žalgirį". Rugsėjo pradžioje vilniečiai 89:76 įveikė principinius varžovus draugiškame BBL Prezidento taurės turnyre.

Dabar "Lietuvos rytas" gali pasiūlyti stipriausią savo kariauną, išskyrus peties traumą besigydantį Artūrą Jomantą. Kauniečių gretose nuostolis taip pat vienas – žaisti dar negali nosį susilaužęs Willie Deane'as.

Bendražygių kova

2001–2008 m. jie buvo bendražygiai, o dabar atsidūrė priešininkų stovyklose. Lietuvos rinktinėje, "Žalgiryje" ir Kazanės "Uniks" kartu dirbę Antanas Sireika ir Gintaras Krapikas šiandien pirmą kartą atsidurs priešingose barikadų pusėse.

A.Sireika neseniai pripažino svarstęs mintį į "Lietuvos ryto" komandą kviesti kartu dirbti ir G.Krapiką, tačiau gana greitai atmetė šią mintį. "Žalgiris" jam – ne komanda. "Žalgiris" jam – širdyje", – žurnalui "Krepšinis" sakė A.Sireika.

Ypatingos šios rungtynės bus ir P.Jankūnui. "Žalgirio" puolėjas žais pirmąsias rungtynes po to, kai tapo tėvu. Žaidėjo žmona Ieva ketvirtadienį pagimdė sūnų, kuriam vardas dar nėra išrinktas.

Žinodamas, kad žmona rengiasi gimdyti, P.Jankūnas į Lietuvą iš Prancūzijos, kur "Žalgiris" trečiadienį žaidė Eurolygos rungtynes, grįžo anksčiau nei komanda, nors ir itin nepatogiu reisu. "Tai didžiausias įvykis mano gyvenime. Esu pilnas geriausių emocijų", – šypsojosi jaunas tėvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų