Pereiti į pagrindinį turinį

Į "Atlantą" ateina nauja karta

2008-11-18 09:00
Į "Atlantą" ateina nauja karta
Į "Atlantą" ateina nauja karta

Rytoj Kaune vyksiančių Lietuvos futbolo taurės ketvirtfinalio rungtynių baigtis gali nulemti Klaipėdos "Atlanto" futbolininkų sezono įvertinimą.

– Taip susiklostė, kad paskutiniosios sezono rungtynės tapo pačiomis svarbiausiomis. Visos paskutiniosios čempionato varžybos buvo tarsi generalinės repeticijos prieš trečiadienio rungtynes su FBK "Kaunu", pradėdamas interviu dienraščiui tvirtino "Atlanto" komandos vyriausiasis treneris Vacys Lekevičius.

– Gal jau galite įvertinti besibaigiantį sezoną?

– Jeigu pavyktų įveikti "Kauną", sezoną galėčiau įvertinti taip – jis buvo auksinis. Mums nesvarbu, kad užėmėme šeštą vietą. Į ją mes pirmenybių metu nelabai kreipėme dėmesį. Be to, patekome į Baltijos lygą. Turėsime mažiausiai vienerias tarptautines rungtynes Klaipėdoje.

Didelis būrys žaidėjų subrendo, daugelį kovų gerai žaidėme. Tiesa, rezultatai dar tik ateina. Šiose pirmenybėse daug kartų pralaimėdavome laimėtas rungtynes, pirmaudami neišsaugodavome teigiamo rezultato. Atsirasdavo drebulys, baimė, kad laimėsime.

– Tai į Kauną vyksite kovingos nuotaikos?

– Vyrai užsidegę laimėti ketvirtfinalį. Prieš rungtynes su "Vėtra" šešiems žaidėjams kaliau į galvą, kad nė vienas iš tris geltonas korteles turėjusių futbolininkų neužsidirbtų ketvirtosios, liepiau jokiu būdu "nesikapoti". Kai pastebėjau, kad pradėjo karščiuotis ir gali gauti geltonos korteles, pakeičiau Karolį Atutį ir Vitalių Stankevičių.

– Ar nebuvo galima Lietuvos A lygos čempionate užimti aukštesnės vietos?

– Per daug praradome taškų žaisdami su savo lygio komandomis – Vilniaus "Žalgiriu", "Šiauliais". Pastarajai komandai du kartus pralaimėjome savo aikštėje, o Šiauliuose abu kartus sužaidėme lygiosiomis. Iš "Kauno" turėjome atimti daugiau taškų. Jei būtų buvę labai svarbu užimti penktą vietą, būtume atėmę iš "Vėtros" tašką be jokių abejonių. Tiesiog nebuvo jokios motyvacijos draskytis dėl penktosios vietos. Susidomėjimo mūsų varžybų baigtimi neparodė ir turėjusi būti suinteresuota "Sūduva".

– Ar galėtumėte išvardinti labiausiai džiuginusius jaunus futbolininkus?

– Kai sezono viduryje iš komandos pasitraukė Kazimieras Gnedojus, Povilas Šarūnas, Mindaugas Šablinskas ir Ivo Begičius, jų vietas užėmė mažai patyrę vaikinai. Tačiau kuo toliau, tuo daugiau jie džiugino mane. Jaunas 17-metis Karolis Atutis pretenduoja būti geriausiu Lietuvoje vidurio gynėju. Iki tol jis buvo užmirštas – žaidė miesto pirmenybėse.

Šiandien šalies jaunių rinktinės treneris Valdas Ivanauskas tvirtina, jog jis bus vos ne pagrindinis rinktinės žaidėjas. Iki šiol Karolio niekas nematė, niekam jo nereikėjo.

Sezonui baigiantis labai pasitempė Evaldas Užkuraitis, Justas Noreika, Dmitrijus Šiškinas, Aleksandras Babachinas, tarsi antrą kvėpavimą įgijo Donatas Surblys. Visi jie – klaipėdiečiai. Negavę žaisti A lygoje, jie nebūtų tobulėję.

Negana to "Atlanto" futbolo akademijoje auga graži 16 ir 17 metų futbolininkų banga. Jie kitais metais jau bus tarp atsarginių "Atlanto" žaidėjų.

– Iš jūsų trykšte tryška optimizmas.

– Tokios geros perspektyvos dar nėra buvę. Kiti klubai gali mums pavydėti. Turiu labai gerą komandą, kuri kitais metais bus dar geresnė. Galėsiu galvoti apie taurės finalą, aukštesnę vietą A lygos čempionate.

Nuotaika gera ir dėl to, kad su tais nedideliais pinigais, kuriuos turėjo klubas, pavyko baigti sezoną be skolų, be atlyginimų vėlavimo.

Anksčiau buvo daug pinigų, buvo geri rezultatai. Tačiau tai buvo trumpalaikė sėkmė. Šiandien klube yra funkcionuojanti sistema.

– Po taurės rungtynių – atostogos?

– Penktadienį surengsime sezono palydėtuves, į kurias žaidėjai pakviesti su antrosiomis pusėmis. Po to iki sausio 5 dienos jie galės atostogauti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų