Pereiti į pagrindinį turinį

Irkluotojai pranoko patys save

2008-08-02 09:00

Irkluotojai pranoko patys save

Pasaulio jaunimo irklavimo čempionate Lietuvos atstovai nustebino ir turnyro favoritus, ir patys save. Tik kelerius metus sportuojantys vaikinai patys negalėjo patikėti, jog pateko į stipriausiųjų dešimtuką.

Klaipėdiečiai Dovydas Balsys ir Marius Ralickas pasaulio jaunimo (iki 18 metų) irklavimo čempionate Austrijoje, Linco mieste, plaukė dviviete baidare be vairininko 2 km distanciją.

„Čempionatas tikrai buvo stiprus, dalyvavo 52 šalių atstovai. Manau, užimta devintoji vieta yra tikrai garbinga“, – mintimis dalijosi irkluotojų treneris Zigmantas Gudauskas.

Čempionate klaipėdiečiams buvo keliamas tikslas tik garbingai reprezentuoti Lietuvą, apie rimtesnius pasiekimus nebuvo mąstoma.

„Per pasirengimą pasaulio pirmenybėms Trakuose mačiau, kad Marius ir Dovydas gali patekti į dešimtuką. Jų parodytas laikas buvo pakankamai geras, nors jiems yra tik po 17 metų, – kalbėjo irkluotojų treneris. – Praėjusiais metais niekas net negalėjo pagalvoti, kad šie du vaikinai taip stipriai pažengs ir dalyvaus pasaulio čempionate.“

Patys irkluotojai nemanė, jog pavyks užimti aukštą vietą. „Nelabai tikėjomės kažko išskirtinio. Juk irkluojame tik dvejus metus“, – džiaugsmo neslėpė D.Balsys.

Dažno jaunojo sportininko svajonė yra ginti savo šalies garbę olimpinėse žaidynėse. Paklausti, ar nesvajoja dalyvauti 2012 metų žaidynėse, jaunuoliai droviai atsakė, kad dėl šio tikslo reikės sunkiai dirbti.

„Viską parodys laikas, bet aišku, kad savo ateitį taip pat žadame susieti su sportu“, – teigė Marius.

D.Balsiui ir M.Ralickui sunkiausia derinti treniruotes su mokslais: „Vasarą kiek lengviau, nes galime visiškai atsiduoti sportui. Per mokslo metus kartais tenka ir nenueiti į treniruotes, bet stengiamės visur suspėti“, – vienas kitą papildė pasaulio pirmenybių dalyviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų