Pereiti į pagrindinį turinį

Ispanas nustelbė ne vien lietuvį

2009-02-20 09:00

Geriausiuoju 2008-ųjų Europos krepšininku pripažintas ispanas Pau Gasolis, mūsiškis Ramūnas Šiškauskas – ketvirtas.

Karjerą tęsia NBA

Nuo 2005-ųjų rengiamuose Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) Europos biuro rinkimuose 213 cm ūgio Ispanijos rinktinės ir Los Andželo "Lakers" klubo žaidėjas P.Gasolis aplenkė savo tautietį Rudy Fernandezą bei vokietį Dirką Nowitzkį.

P.Gasoliui specialistai skyrė 1-ąją vietą, krepšinio sirgaliai – 3-iąją. R.Fernandezui – atitinkamai 2-ąją ir 6-ąją, D.Nowitzkiui – 3-iąją ir 5-ąją, R.Šiškauskui – abi 4-ąsias pozicijas.

Daugiausiai sirgalių balsų pelnė 6-ąją vietą užėmęs turkas Hidayetas Turkoglu. Devintas liko latvis Andris Biedrinis.

28-erių P.Gasolis jau yra susižėręs įspūdingų titulų: jis – olimpinis vicečempionas (2008 m.), pasaulio čempionas ir naudingiausias šių pirmenybių žaidėjas (2006 m.), Europos vicečempionas (2003, 2007 m.), NBA vicečempionas (2008 m.).

Pernai jį geriausiu Europos krepšininku išrinko prestižinis italų sporto žurnalas "La Gazzetta dello Sport".

P.Gasolis kol kas svarsto, ar dalyvauti šiemet rudenį Lenkijoje vyksiančiame Europos čempionate.

"Norėčiau būti rinktinės dalimi, bet atėjo laikas pagalvoti, ar galiu nacionalinei komandai atstovauti kiekvieną vasarą. Teks susidėlioti prioritetus. Galutinį sprendimą priimsiu pasibaigus NBA sezonui. Noriu pažiūrėti, ar dar turėsiu fizinių ir psichologinių jėgų", – teigė ispanas.

2003-iaisiais per "Eurobasket" finalą, kurį Ispanijos ekipa 84:93 pralaimėjo lietuviams, P.Gasolis surinko 36 taškus.

Rinktinė – be R.Šiškausko

Gali būti, kad P.Gasolio ir R.Šiškausko keliai Europos čempionatuose daugiau nesusikirs, nes lietuvis po Pekino olimpiados pareiškė, jog baigia karjerą nacionalinėje rinktinėje.

"Lietuvoje auga nauja krepšininkų karta", – lakoniškai savo apsisprendimą komentavo geriausias 2007-ųjų Lietuvos sportininkas.

R.Šiškausko nėra ir trenerio Ramūno Butauto šią savaitę paskelbtame kandidatų sąraše rengtis "Eurobasket–2009" kovoms.

Lietuvis sėkmingai atstovauja Maskvos CSKA (Rusija) klubui, su kuriuo pernai laimėjo Eurolygos turnyrą.

"Ramūnas yra ne tik geras krepšininkas, bet ir nuostabus žmogus. Kiekvienoje komandoje, kurioje jam yra tekę rungtyniauti, jis nebuvo per daug agresyvus ir kantriai bandė pritapti. Be to, kaip žaidėjas, jis yra nepaprastai visapusiškas", – liaupsino lietuvį krepšinio profesoriumi vadinamas CSKA strategas Ettore Messina.

Trečiasis rusės triumfas

Tarp moterų geriausia 2008-ųjų krepšininke pripažinta rusė Marija Stepanova, atstovaujanti Jekaterinburgo UGMK klubui.

203 cm ūgio vidurio puolėja jau yra laimėjusi FIBA Europa rinkimus 2005-aisiais ir 2006-aisiais. Šį kartą ji nukonkuravo 2007-ųjų nugalėtoją latvę Anetę Jekabsonę-Žogotą ir ispanę Amayą Valdemoro.

M.Stepanovai 1-ąją vietą skyrė specialistai, tik 9-ąją – krepšinio mėgėjai. Daugiausiai sporto aistruolių balsų pelnė devintąją poziciją užėmusi vengrė Ana Vajda.

Rusijos aukštaūgė su nacionaline rinktine yra iškovojusi Atėnų ir Pekino olimpiadų bronzos medalius.

A.Jekabsone-Žogota – Latvijos rinktinės lyderė, buvusio žymaus Rygos VEF krepšininko Andrio Jekabsono dukra. Ji 2005-aisiais buvo pripažinta geriausia jaunąja Europos krepšininke, 2007-aisiais su Maskvos "Dinamo" (Rusija) klubu iškovojo Europos taurę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų