Pereiti į pagrindinį turinį

Istorinė pergalė: Lietuvos golbolo rinktinė – parolimpinė čempionė

2016-09-17 04:17 diena.lt inf.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku Lietuvos golbolo rinktinė Rio parolimpinių žaidynių finale 14:8 (5:1, 9:7) įveikė JAV rinktinę ir pirmą kartą istorijoje tapo čempione.

R. Navicko / RGB pictures nuotr.

15-osiose vasaros parolimpinėse žaidynėse lietuvių sportininkams neteko pažinti pralaimėjimo kartėlio – jie laimėjo visas septynias žaistas rungtynes, o finale nudžiugino rezultatyviausiu pasirodymu.

Prie auksinės pergalės įspūdingai prisidėjo Lietuvos rinktinės lyderis Genrikas Pavliukianecas – jis finale pasižymėjo 8 įvarčiais, o visą turnyrą užbaigė su 35 taikliais metimais. Justas Pažarauskas finale pelnė 6 įvarčius, o visame turnyre – 22. Mantas Brazauskis finalinėse rungtynėse atlaikė net 40 varžovų metimų.

Lietuvos golbolo rinktinė parolimpinių žaidynių finale žaidė trečią kartą istorijoje. Lietuvos golbolo rinktinė iki šiol buvo dukart tapusi parolimpiados vicečempione – 2000 ir 2008 metais pasipuošė sidabro medaliais.

Parolimpiečių sugrįžimas į Vilnių numatytas rugsėjo 21-ąją 23.45 val. reisu iš Frankfurto.

Lietuvos golbolo komandą, Rio de Žaneiro olimpiadoje iškovojus aukso medalį, pasveikino ir šalies vadovai. „Esate pavyzdys, kaip vieningų, bendro tikslo kartu siekiančių žmonių pergalės tampa garbingu visos šalies laimėjimu. Jūs mums – nugalėtojų komanda, įkvepianti ryžto ir stiprybės, padrąsinanti įveikti savus iššūkius. Didžiuojamės, kad savo talentą skiriate Lietuvai ir ją garsinate“, - rašomaprezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime. Visai golbolo komandai Prezidentė palinkėjo daug įspūdingų triumfo akimirkų tarptautinėse sporto arenose.

„Jūsų dėka Rio de Žaneire ir visame pasaulyje vėl garsiai skambėjo Lietuvos vardas. Vienybė ir komandinė dvasia – štai ko iš jūsų gali pasimokyti kitos rinktinės. Žavimės Jūsų valia ir tvirtybe, leidusia įveikti stiprius varžovus iš viso pasaulio ir užlipti ant aukščiausiosios apdovanojimų pakylos. Mes didžiuojamės Jumis, auksiniai Lietuvos golbolo vyrai!“ – sakoma premjero sveikinime, kuriame ir ateityje linkima tokių įspūdingų pergalių“, – prie sveikinimų prisidėjo ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų