Pereiti į pagrindinį turinį

Jauniesiems krepšininkams – Europos pripažinimas

Jauniesiems krepšininkams – Europos pripažinimas
Jauniesiems krepšininkams – Europos pripažinimas / Gedimino Bartuškos nuotr. Išbandymas: G.Petronytė su Lietuvos moterų rinktine rengiasi Europos čempionato finalo turnyrui.

Geriausia 2008 m. jaunąja Europos krepšininke pripažinta Vilniaus TEO ekipai atstovaujanti kaunietė Gintarė Petronytė.

Dešimtuke – dvi lietuvės

Vakar FIBA Europos biuras paskelbė ekspertų ir sporto aistruolių balsavimo rezultatus. G.Petronytei 1-ąją vietą skyrė specialistai, sirgaliai – 5-ąją. Susumavus visus balus, lietuvė aplenkė serbę Sonją Petrovič ir ispanę Albą Torrens.

Į dešimtuką pateko dar viena Kauno krepšinio mokyklos (KM) auklėtinė, taip pat TEO žaidėja Aurimė Rinkevičiūtė.

Devyniolikmetės 195 cm ūgio vidurio puolėja G.Petronytė ir 178 cm ūgio gynėja A.Rinkevičiūtė yra ir Lietuvos moterų krepšinio rinktinės narės.

G.Petronytė ir A.Rinkevičiūtė 2006 m. debiutavo pasaulio moterų krepšinio čempionate Brazilijoje. A.Rinkevičiūtė 2006-aisiais Europos jaunučių čempionate iškovojo bronzą, o pernai jaunių pirmenybėse – auksą ir buvo pripažinta naudingiausia krepšininke.

Gintarės tėtis – žinomas Lietuvos krepšinio treneris Romualdas Petronis, mama Rima – buvusi profesionali krepšininkė.

Nori iškovoti pergalių

– Gintare, ar tikėjotės tokio įvertinimo? – dienraštis pasiteiravo G.Petronytės.

– Tikrai ne, dar ir dabar negaliu patikėti, kad už mane balsavo. Europos jaunimo čempionate man asmeniškai sekėsi neblogai, bet pritrūko sėkmės komandai. Labai džiaugiuosi, kad su moterų rinktine patekome į Europos pirmenybių finalo turnyrą.

– Jums praėję metai buvo sėkmingiausi karjeroje?

– Jaučiu, kad patobulėjau, bet mano rezultatai nėra tokie svarbūs, jei nelaimi komanda. Krepšinis – komandinis žaidimas. Pirmiausia vertinamos pergalės ir pralaimėjimai.

– Geriausios Europos jaunos krepšininkės titulą keistumėte į jaunimo čempionato medalį?

– Nedvejočiau nė akimirkos. Labai didžiuojuosi, kad galiu atstovauti Lietuvai ir norėčiau su rinktine iškovoti kuo daugiau pergalių.

Primena A.Sabonio žaidimą

"Tokio pripažinimo reikėjo tikėtis. Gintarė – talentinga, darbšti, užsispyrusi. Moterų krepšinyje retas atvejis, kad aukštaūgė taip gerai matytų visą aikštę. Ji – kaip Arvydas Sabonis, moka puikiai perduoti kamuolį, žaidžia nestandartiškai, gali rungtyniauti visose pozicijose", – teigė pirmoji G.Petronytės trenerė Birutė Jankauskienė.

"Ji yra viena ryškiausių Lietuvos krepšinio šviesulių. Nekantrauju pamatyti ją šiemet birželį vyksiančiame Europos moterų čempionate", – apie G.Petronytę sakė FIBA Europa prezidentas Giorgas Vassilakopoulas.

"Tai – didžiulis įvertinimas. Lietuvoje moterų krepšiniui skiriamas ypatingas dėmesys, todėl labai džiugu, kad sulaukiame ir rezultatų. Mūsų aštuoniolikmečių rinktinė pernai tapo Europos čempione, G.Petronytei – dar tik devyniolika. Iš šios kartos ateityje tikimės labai daug", – tvirtino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Kaunietis – septintas

Vaikinų rinkimuose antrus metus iš eilės triumfavo aštuoniolikmetis ispanas Ricky Rubio, pernai su nacionaline vyrų rinktine tapęs Pekino olimpiados vicečempionu. FIBA Europa apklausoje specialistai 192 cm ūgio atakuojančiam gynėjui skyrė 1-ąją vietą, sirgaliai – 2-ąją.

Dar vienas Kauno KM auklėtinis, 213 cm ūgio aštuoniolikmetis "Aisčių" komandos vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas liko septintas – jo įvertinimai atitinkamai 7 ir 3.

R.Rubio aplenkė italą Danilo Gallinari ir graiką Kostą Koufos.

Pernai D.Motiejūnas atstovavo dviem Lietuvos rinktinėms – jaunių bei jaunimo – ir su abiem iškovojo Europos čempionatų sidabro medalius.

Debiutavęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate, kaunietis tapo naudingiausiuoju reguliaraus sezono 1-ojo rato žaidėju.

"Aš vienas nieko nepadaryčiau. Be manęs, aikštėje būna dar keturi žaidėjai, jie padeda man žaisti naudingai. Vien tik asmeninėmis pastangomis neįmanoma laimėti rungtynių. Visuomet stengiuosi dėl komandos, darau, ką galiu, kad ji laimėtų", – yra pabrėžęs D.Motiejūnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų