Pereiti į pagrindinį turinį

J.Mourinho: futbolo istorija pilna stebuklų

2013-04-05 18:00
J.Mourinho: futbolo istorija pilna stebuklų
J.Mourinho: futbolo istorija pilna stebuklų / Scanpix nuotr.

Jose Mourinho dar žingsniu priartėjo prie savo tikslo – tapti pirmuoju treneriu, kuriam Europos futbolo Čempionų lygos trofėjų būtų pavykę iškovoti su trimis skirtingais klubais.

Ypatingasis gyrė gynybą

Pirmose ketvirtfinalio rungtynėse ypatinguoju vadinamo J.Mourinho vadovaujamas Madrido „Real“ savame „Santiago Bernabeu“ stadione nepaliko vilčių Stambulo „Galatasaray“ – 3:0.

Jau 9-ąją minutę po fantastiško Mesuto Ozilo perdavimo įvartį pelnė Cristiano Ronaldo. Devynis kartus varžovų vartininkus nuginklavęs portugalas – rezultatyviausias Čempionų lygos žaidėjas.

„Žaidėme budriai ir atsargiai. Gynėmės geriau, nei puolėme. Tai buvo pagrindinė pergalės priežastis, – po mačo pažymėjo J.Mourinho. – Jei mums pavyks įmušti svečiuose, varžovams reikės jau penkių įvarčių. Vis dėlto futbole esu matęs ir neįtikimiausių dalykų – istorija pilna stebuklų ir neabejoju, kad “Galatasaray„ bus pasirengęs sukurti dar vieną tokį.“

Strėlės teisėjui

„Galatasaray“ strategas Fatihas Terimas sakė, kad „Real“ visa galva pranašesnė komanda ir prieš atsakomąją dvikovą jau praktiškai turi kelialapį į pusfinalį.

„Tokiose rungtynėse klaidos yra labai svarbios. Reikia pripažinti, kad “Real„ diktavo savo sąlygas. Žaidėme su ekipa, kuri yra pagrindinė favoritė laimėti Čempionų lygos turnyrą“, – kalbėjo turkas.

F.Terimas pareiškė pretenzijų mačui teisėjavusiam norvegui Sveinui Oddvarui Moenui. „Šis arbitras akivaizdžiai prisibijojo “Real„ žvaigždžių. Jis – ne šio lygio teisėjas“, – pyko treneris.

F.Terimas akcentavo du epizodus. Prieš pat pertrauką „Real“ saugas Samis Khedira savoje baudos aikštelėje sužaidė ranka, o antrajame kėlinyje neleistinai buvo sustabdytas Burakas Yilmazas.

„Visi matė žaidimą ranka, išskyrus teisėją. Visi žinome, kad “Real„ – favoritas ir akivaizdu, kad teisėjui ši psichologinė našta buvo per sunki“, – teigė F.Terimas.

Atomazga – Vokietijoje?

Kitame trečiadienio mače Čempionų lygos debiutantė „Malaga“ 0:0 sužaidė su Dortmundo „Borussia“.

„Pasiekėme gerą rezultatą varžovų aikštėje, tačiau namuose nebus lengviau. Vis dėlto pasitikime savo jėgomis ir pasistengsime laimėti“, – kalbėjo „Borussia“ strategas Juergenas Kloppas, kuris siekia, kad Dortmundo klubas antrąkart triumfuotų Čempionų lygoje nuo 1997-ųjų.

Malagos vienuolikei Dortmunde dėl geltonų kortelių ispanams negalės padėti vidurio gynėjas ir kapitonas Robsonas Weligtonas bei saugas Manuelis Iturra.

„Jie – labai svarbūs žaidėjai, tačiau pasistengsime rasti, kuo galėtume juos pakeisti“, – tikino „Malaga“ treneris Manuelis Pellegrini.


Rezultatai

„Real“–„Galatasaray“ 3:0 (2:0). 76 462 žiūrovai. Įvarčiai: 9 min. C.Ronaldo, 29 min. K.Benzema, 73 min. G.Higuainas.

„Malaga“–„Borussia“ 0:0. 28 548 žiūrovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų