Pereiti į pagrindinį turinį

Juodaodžiai įžeisti, prokurorams – nė motais

2008-11-11 09:00
Juodaodžiai įžeisti, prokurorams – nė motais
Juodaodžiai įžeisti, prokurorams – nė motais / Redakcijos archyvo nuotr. Nuomonė: L.Woodsą įžeidė V.Garasto žodžiai.

Lorenas Woodsas, sužinojęs apie Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento Vlado Garasto rasistinius pareiškimus, sako esąs šokiruotas. Prokurorams šie įžeidinėjimai nepasirodė verti dėmesio.

Prokuratūra vakar pranešė, kad nutraukia tyrimą V.Garasto atžvilgiu. Jis buvo pradėtas po to, kai interviu mūsų dienraščiui LKF vadovas, kalbėdamas apie Kauno "Žalgirio" legionierius iš JAV, pavartojo žodžius "negras" ir "juodašikniai".

"Ikiteisminio tyrimo metu taip pat nustatyta, kad nepagarbi nuomonė pareikšta ne prieš juodaodžių žmonių grupę, bet vertinant dviejų konkrečių "Žalgirio" žaidėjų žaidimą. Dėl šių priežasčių V.Garasto žodžiai nelaikyti sąmoningai – tyčia ir tikslingai – nukreiptu pareiškimu viešai pažeminti, paniekinti, tyčiotis ir kurstyti neapykantą juodaodžiams vien dėl to, kad jie priklauso šiai rasei", – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Jame taip pat pažymėta, kad V.Garastas išplatino atsiprašymą, o "Žalgirio" klubas atsiuntė raštą, kad pretenzijų neturi.

Bet pretenzijų turi "Žalgirio" legionierius L.Woodsas. Vakar kauniečiams iš Vilniaus oro uosto išvykstant į Prancūziją, prie būrio žurnalistų amerikietis priėjo pats.

"Tai, ką pasakė prezidentas, yra rasizmas. Esu įsitikinęs, kad po to išplatintas atsiprašymas yra netikras – aš juo netikiu, – be užuolankų rėžė L.Woodsas. – Tie žodžiai labai įskaudino mane, Willie Deane'ą ir visus kitus afroamerikiečius, kurie žaidžia Lietuvoje."

"Manau, kad jis (V.Garastas – red. past.) padarė gėdą sau, savo šeimai ir visiems Lietuvos žmonėms. Tačiau aš žinau, kad ne visi lietuviai galvoja taip, kaip federacijos prezidentas. Čia gyvena daug puikių žmonių, kurie nejaučia jokio nusistatymo prieš žmogų dėl jo odos spalvos ar įsitikinimų, – toliau tęsė "Žalgirio" žaidėjas. – Esu daugybę kartų susidūręs su rasizmu gatvėje ar arenose, bet to galima laukti, tam esu pasirengęs. Tačiau kad taip kalbėtų tokias pareigas užimantis žmogus... esu šokiruotas."

L.Woodsas aiškiai pasakė, kad jaučiasi įžeistas asmeniškai. Prokurorai dar prieš šį amerikiečio pareiškimą išplatintame pranešime nurodė, kad V.Garastas nebus baudžiamas ir pagal 155 Baudžiamojo kodekso straipsnį (įžeidimas).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų