Pereiti į pagrindinį turinį

Juodasis scenarijus – galutinėje stadijoje?

Juodasis scenarijus – galutinėje stadijoje?
Juodasis scenarijus – galutinėje stadijoje? / Ingos Juodytės nuotr. Pirmasis: L.Woodsas vakar jau išvyko iš Lietuvos.

Juodasis "Žalgirio" sunaikinimo scenarijus pildosi. Dėl nemokamų atlyginimų spalį streikavę legionieriai šįkart ėmėsi konkrečių veiksmų – jie skirstosi.

L.Woodsas paliko Lietuvą

"Žalgirio" gelbėtojo vaidmens vėl ėmėsi Kauno savivaldybė. Vakar buvo tvarkomi dokumentai likusiems 2,5 mln. gauti. Tačiau ši injekcija vargu, ar gali iš esmės pakeisti situaciją komandoje.

Vakar į JAV išskrido Lorenas Woodsas. "Žalgirio" direktorius Paulius Motiejūnas tvirtino, kad vidurio puolėjas išlydėjo sergančią žmoną, nepanorusią gydytis Lietuvoje. Ar jis grįš į Kauną, greičiausiai priklausys nuo "Žalgirio" finansinės padėties.

Šiandien namo išskrenda ir serbas Ratko Varda. Kol kas neaišku, kiek ilgai Kaune užtruks Willie Deane'as – su jo agentu vakar dar vyko derybos dėl gynėjo ateities Kaune. Jis pats vakar rengėsi žaisti Lietuvos krepšinio lygos rungtynes su "Kaunu Triobet".
"Vieni žaidėjai sunkumus išgyvena lengviau, kiti – sunkiau. Ratko Varda buvo tarp pastarųjų, jam buvo sunku, jis negalėjo susikaupti nei treniruotėse, nei varžybose. Todėl abipusiu sutarimu nutarėme išsiskirti, – sakė P.Motiejūnas. – Lorenas Woodsas galbūt sugrįš, jeigu susitvarkys žmonos sveikata ir pagerės mūsų klubo situacija."

Nerimas dėl Eurolygos

Vakar jau ispanų spauda mirgėjo pranešimais apie, tai išparduodami "Žalgirio" krepšininkai, tarp jų – ir Jonas Mačiulis. P.Motiejūnas šią informaciją neigė.
Kai kurie šaltiniai dienraščiui teigė, kad ši situacija – kruopščiai parengto juodojo scenarijaus, kaip sužlugdyti "Žalgirį", baigiamoji stadija. Ją įvykdžius, "Žalgiriui" nebeliks vilčių gauti ilgalaikę Eurolygos A licenciją.

"Darome viską, kad situacija stabilizuotųsi. Ji iš tiesų yra sunki, – kalbėjo pastarąjį mėnesį klubui vadovaujantis P.Motiejūnas. – Eurolygos vadovus taip pat informuosime, kad mums tik reikia šiek tiek laiko, kad viskas stotų į savo vietas. Tikiu, kad visi susitarimai liks galioti."

Vietoje išvykusių legionierių "Žalgiriui" Eurolygoje galės padėti jauni klubo žaidėjai, šiuo metu atstovaujantys "Kauno Triobet" ekipai: Povilas Butkevičius, Šarūnas Vasiliauskas ir Artūras Milaknis. Juos Eurolygoje buvo užregistravęs ankstesnis klubo vadovas Gediminas Navikauskas. Eurolygos licenciją turi ir Vaidas Čepukaitis, tačiau yra patyręs sunkią traumą ir šį sezoną tikriausiai nerungtyniaus.

Koją kiša bankai

"Nuolat tikrinu banko sąskaitą ir laukiu. Pinigai dar neįkrito ir turbūt šiandien jau nebeįkris, nes jau baigėsi darbo valandos", – vakar po 17 val. kalbėjo savivaldybės įmonės "Krepšinio perspektyvos" vadovas Vytautas Mikėnas.

V.Mikėnas ir "Žalgirio" vadovai tikėjosi vakar gauti likusią savivaldybės pažadėtų pinigų dalį. Atskaičius kredito mokesčius bankui, "Žalgirį" turėjo pasiekti 2,2 mln. litų, tačiau klubo sąskaita liko tuščia.

Už šių pinigų gražinimą, kaip ir už pirmąją prieš mėnesį "Žalgirį" išgelbėjusią finansinę injekciją, bankui turi laiduoti bendrovė "Kauno energija". Pastaroji prieš laiduodama nusprendė laukti savo kreditorių leidimo.

Įmonės generalinis direktorius Sigitas Matelionis sakė, kad leidimus jau davė visi kreditoriai išskyrus vieną. Jis raštišką sutikimą žadėjo atsiųsti šiandien. "Turime žodinį patikinimą, kad leidimas laidavimui bus išduotas. Kai jį gausime, iškart pasirašysime laidavimo sutartį. Manau, kad "Žalgiris" pinigus gaus rytoj", – vakar sakė S.Matelionis.

Dėl neskubančių "Kauno energijos" kreditorių "Žalgiris" vos nesubyrėjo spalio pradžioje. Už "Žalgiriui" skirtus pinigus laiduoti pasiryžusiai "Kauno energijai" leidimus davė visi kreditoriai išskyrus SEB banką. Pastarasis raštišką sutikimą davė likus suskaičiuotoms valandoms iki žalgiriečių išsiskirstymo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų