Pereiti į pagrindinį turinį

Kaimynai kumščiavosi narve

2024-08-29 10:51

„Manau, kad šis kovos menas man būtų parankus, tačiau ir tradicinis boksas prie širdies“, – sakė Jonas Jazevičius, šventęs pergalę neįprastame turnyre Latvijoje.

Trys latvio nokdaunai

Organizatoriai skelbė, kad komercinės varžybos „Bazara 0 Fight Club“ vyks pagal „bare-knuckle“ taisykles, tačiau Latvijos ir Lietuvos kovotojai grūmėsi ne nuogais kumščiais – mūvėjo mišrių kovos menų (MMA) pirštines.

Mūsų šaliai atstovavo šeši sportininkai, tarp jų – geriausias 2023-iųjų Lietuvos boksininkas J. Jazevičius.

Kaunietis išmėgino jėgas su agresyviu kovos stiliumi garsėjančiu latviu Ričardu Ozolu. MMA ir K1 ringuose užsigrūdinęs Latvijos atletas energingai pradėjo dvikovą, tačiau Jonas netrukus galingais smūgiais nubloškė varžovą. Antrą raundą, kai R. Ozolas patyrė trečią nokdauną, teisėjas sustabdė kovą.

„Jis neatrėmė kelių iš eilės mano atakų. Jei treniruočiau R. Ozolą, jau pirmą raundą būčiau jį išvedęs iš kovos narvo“, – teigė J. Jazevičius.

„Lietuvis puikiai pasinaudojo bokso ringe sukauptais įgūdžiais ir įrodė, kad yra vienas geriausių sunkaus svorio kategorijos kovotojų savo šalyje“, – rašė Latvijos sporto apžvalgininkai.

jauns.lv nuotr.

Treneris pyktelėjo

J. Jazevičius pripažino svarstęs, ar vykti į šį kovos menų turnyrą, nors jo formatas (trys raundai po 2 minutes) buvo artimas bokso varžyboms.

„Turėjau iš anksto daugiau pasidomėti, koks tai renginys – galiu jame kautis ar man galioja kažkokie apribojimai, nes, kai paaiškėjo visos smulkmenos, mano treneris Vidas Bružas pyktelėjo, kad dalyvavau“, – kalbėjo J. Jazevičius.

Anot sportininko, jis neketina kabinti bokso pirštinių ant vinies. Artimiausias išbandymas – tarptautinis turnyras rugsėjį Lenkijoje.

Šiemet J. Jazevičiui, kaip ir kitiems Lietuvos boksininkams, nepavyko iškovoti kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Praliejo kraują

Latvijoje pergalę taip pat šventė Dominykas Dirkstys – jau pirmą raundą jo varžovas Maksimas Mozolis krito narve, buvo pralietas kraujas – latviui lūžo nosies pertvara.

Jei treniruočiau R. Ozolą, jau pirmą raundą būčiau jį išvedęs iš kovos narvo.

Kai lietuvis dar buvo kovos aikštelėje, į ją ūmai įsiveržė kitas Latvijos sportininkas Francis Rozentalis ir pareiškė norįs tuoj pat susigrumti su D. Dirksčiu.

Organizatorių teigimu, intriguojanti patyrusio D. Dirksčio ir kylančios Latvijos žvaigždės F. Rozentalio akistata galėtų įvykti ateityje.

Teisėjai užfiksavo dvejas lygiąsias – taip savo dvikovas užbaigė Vytautas Sadauskas ir Danas Bukovskis, Jaroslavas Kuzoma ir Ričardas Haubertas.

Ignas Macieka pralaimėjo Aleksandrui Sotnikui, o Laimonas Valančius – Kristapui Zučiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų