Pereiti į pagrindinį turinį

Karaliene nevirtusi teniso princesė

Karaliene nevirtusi teniso princesė
Karaliene nevirtusi teniso princesė / "Reuters" nuotr. Užsiėmimai: M.Šarapova daug laiko skiria reklamos kampanijoms ir nesibaigiančioms fotosesijoms.

Kai įspūdinga septyniolikmetė blondinė iš Sibiro trumpučiu sijonėliu klykė iš džiaugsmo ant Vimbldono žolės, visi ėjo iš proto. Teniso specialistai svaigo nuo jos talento, o viso pasaulio vyrai leipo dėl jos grožio.

Apsisprendimo kryžkelė

Tai buvo 2004 m. liepą. Vyrai dėl šios blondinės tebeleipsta ir dabar, po ketverių su puse metų, tačiau teniso aikštynai vis dar nepamatė Marijos Šarapovos virsmo iš princesės į karalienę. Gali būti, kad ir nebepamatys.

Ant naktinio M.Šarapovos stalelio guli Paulo Coelho knyga "Alchemikas". Rusijos tenisininkei tai nėra vien knyga apie jauną Andalūzijos piemenį. "Puikus skaitinys, kai reikia pagalvoti apie gyvenimo perspektyvas", – neseniai savo oficialiame tinklalapyje rašė M.Šarapova.

Gražuolei rusaitei pastarieji mėnesiai – kaip tik tokie. Prieš porą savaičių ji pirmą kartą nuo rugpjūčio vėl paėmė raketę į rankas oficialiose varžybose. Sugrįžimas buvo trumpas ir nelabai sėkmingas – M.Šarapova su Jelena Vesnina pralaimėjo jau pirmą Indian Velso "Masters" serijos turnyro dvejetų mačą.

"Jaučiuosi nuostabiai vėl žaisdama tenisą. Tačiau negaliu skubinti įvykių. Tos dienos, kai sau nustatydavau grafikus, jau praeityje. Noriu jaustis visiškai sveika, todėl į priekį einu žingsnis po žingsnio", – po turnyro Indian Velse sakė viena talentingiausių pasaulio tenisininkių.

Kovo pabaigoje ji pagaliau turėjo varžytis ir vienetų mačuose. "Nesu pasirengusi žaisti septynių mačų iš eilės", – pranešdama, kad nedalyvaus "Sony Ericsson Open" turnyre, visą teniso pasaulį nuvylė M.Šarapova.

Tačiau paskutinėmis kovo dienomis 21-ų M.Šarapova atvyko į Majamį dalyti autografų savo gerbėjams. Ir jų akyse matė nebylų klausimą – ar Sibiro gražuolė, viena labiausiai fotografų medžiojamų pasaulio sportininkių, iš tiesų nori pratęsti tenisininkės karjerą.

Sugrįžti nebus lengva

Moterų teniso asociacijos (WTA) reitinge M.Šarapova nusmuko į 30 poziciją. Taip žemai rusė nebuvo nusmukusi nuo 2004 m., kai prasidėjo jos žygis į teniso pasaulio viršūnę.

Kai tą vasarą Maša laimėjo Vimbldone, daugelis tikėjo, kad moterų tenisas turės savo Rogerį Federerį. Nieko panašaus. Žinoma, M.Šarapova laimėjo tris "Grand Slam" serijos turnyrus, dar sykį pateko į finalą ir kelis kartus buvo planetos reitingo lyderė.

Dažnai atrodydavo, kad dėl pergalės rusė pasirengusi perrėžti gerklę kiekvienai varžovei ar savo beveik ultragarsiniais klyksmais išvaryti iš proto tribūnose susirinkusius žiūrovus. Bet dominuoti aikštynuose rusė, regis, pati neturėjo didelio noro. Jai buvo ne mažiau svarbi "užklasinė" veikla – reklamos kampanijos, nesibaigiančios fotosesijos ir labdara.

Būtent dėl to M.Šarapova po peties traumos nepranyko iš spaudos puslapių. Ar nepranyko iš pasaulio tenisininkių elito – kitas klausimas.

"Ji nebegali praleisti daugiau laiko. Tokiame lygyje, kur konkurencija nuolat auga, pernelyg ilgos atostogos reiškia viena – atsisveikinimą su pergalėmis. Akivaizdu, kad Šarapova gali susigrąžinti gerą sportinę formą, bet kas bus su jos dešiniuoju petimi? Padavimas yra vienas svarbiausių jos ginklų. Jei jo neteks, Šarapova taps (Jelena) Dementjeva – gera, bet ne puikia žaidėja. Net manau, kad tokiu atveju Dementjeva turėtų pranašumą", – įspėjo portalo tennis.com apžvalgininkas Jamesas Martinas.

Žygiuos į ekranus?

Visai neseniai pasirodė žinia, kad M.Šarapovai muzikos kanalas MTV pasiūlė kurti realybės šou, paremtą jos gyvenimo istorija. Tai nėra visiškai šviežia naujiena, nes pati rusė anksčiau domėjosi galimybe kurti šou apie tenisą.

Bet kuriuo atveju, tokios naujienos – visiškai ne laiku. "Jei kada nors buvo momentas, kai Šarapova turėtų atsisakyti visų planų už aikštyno ir koncentruotis vien į tenisą, tai jis atėjo dabar", – rašė J.Martinas.

Kai kurie kritikai jau pradėjo lyginti M.Šarapovą su kita buvusia Rusijos tenisininke Ana Kurnikova, kuriai taip pat labiau rūpėjo gyvenimo malonumai ir prieskoniai už aikštyno ribų. Tačiau toks palyginimas negali būti teisingas. Vien dėl to, kad M.Šarapova yra kur kas geresnė tenisininkė už A.Kurnikovą, kuri per karjerą taip ir neiškovojo nė vieno titulo.

M.Šarapovos gerbėjai vis dar tikisi, kad pergalių aistra uždegs jų dievaitę. Tik ar ilgam?

Planuose – laiminga šeima

M.Šarapova nuolat pabrėždavo, kad ilga tenisininkės karjera nėra jos tikslas. Ne viename interviu ji pabrėžė, kad neketina lakstyti kortuose iki 30 metų.

Kai pernai, būdama vos 25-erių, karjerą baigė belgė Justine Henin, Maša buvo viena iš tų, kurie palaikė tokį kolegės sprendimą. "Aš irgi mesčiau tenisą, jei būdama 25-erių jau turėčiau tiek "Grand Slam" titulų", – nė akimirkos nesuabejojo M.Šarapova.

Po pergalės praėjusių metų Australijos čempionate Sibiro gražuolė dar sykį pakartojo, kad po dešimties metų norėtų ne vaikytis kamuoliuką, o turėti "gražų vyrą ir kelis vaikus".

Tai lyg ir reiškia, kad kelerius metus teniso aikštynuose turėtų aidėti garsūs Mašos klyksmai. Ar iš teniso princesės ji pagaliau virs karaliene, priklausys tik nuo pačios rusės. "Galbūt per pusmetį be teniso ji savyje atrado naują aistrą", – didžiausią M.Šarapovos gerbėjų viltį išsakė J.Martinas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų