Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune regbio rinktinė ruošėsi būsimoms tarptautinėms varžyboms

2014-11-19 11:20
Planetos regbio ekipų klasifikacijoje Lietuva tebėra 38-a
Planetos regbio ekipų klasifikacijoje Lietuva tebėra 38-a / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Laikinojoje sostinėje Lietuvos regbininkai savaitgalį turėjo progą prisiminti rungtynių skonį, o treneriai - įvertinti perspektyviausių šalies žaidėjų galimybes. Kaune vykusiame regbio-7 turnyre "Baltic 7 cup" dalyvavo šešios vyrų ir trys moterų komandos.

Šiame turnyre dalyvavo iš pietinės Lietuvos dalies miestų sudaryta vyrų regbio-7 rinktinė, taip pat šalies jaunimo (iki 19 metų; U-19) ir jaunių (iki 17 metų; U-17) nacionalinės komandos.

Suaugusiųjų rinktinė pateisino favoritės vardą ir iškovojo nugalėtojos taurę: finale rezultatu 30:15 nugalėta Kauno "Ąžuolo" ekipa.

Trečioji vieta atiteko svečiams iš Baltarusijos, kurie mažajame finale 30:5 sutriuškino KTU regbininkus.

"Turnyras naudingas tuo, kad jame galima buvo pamatyti, kaip žaidžia skirtingo amžiaus grupių būsimų rinktinių kandidatai. Šeštadienį su jais modeliavome pagrindinius puolimo principus, o sekmadienį bandėme juos įgyvendinti rungtyniaudami. Yra žaidėjų, kurie tikrai pretenduoja į skirtingo amžiaus grupių Lietuvos rinktines", - pasakojo vienas turnyro organizatorių ir vyrų regbio-7 rinktinės treneris Sigitas Kukulskis.

Moterų turnyre nugalėjo Kauno "Ąžuolo" komanda. Antrąją vietą užėmė Marijampolės ŽSM, trečiąją - Klaipėdos ekipa.

Taip pat buvo renkami geriausi kiekvienos komandos žaidėjai. Jais tapo Eisvina Kučinskaitė ("Ąžuolas"), Gintarė Puzaraitė (ŽSM), Gintarė Jankutė (Klaipėda), Dainius Žepnickas (U-17), Tomas Kurila (U-19), Domantas Bagužis (Lietuvos rinktinė), Dimitrijus Šabicka (Baltarusija) ir Giedrius Narakas ("Ąžuolas").

"Lietuvos regbio federacijos tikslas yra atrinkti pačius perspektyviausius Lietuvos regbininkus ir sudaryti sąlygas jiems tobulėti", - pridūrė S. Kukulskis.

Lietuviams "Baltic 7 cup" turnyras yra pasiruošimo dalis kitų metų varžyboms Europoje. Lietuvos vyrų rinktinė kitąmet dalyvaus Europos "Grand Prix" diviziono turnyre ir kovos dėl patekimo į 2016 metų vasaros olimpines žaidynės, o moterų komanda pirmą kartą dalyvaus antrajame pagal pajėgumą Europos A divizione.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų