Pereiti į pagrindinį turinį

Kaune vyks Europos aklųjų riedulio čempionatas

2014-12-03 09:47 diena.lt inf.
Scanpix nuotr.

Lietuva iškovojo teisę kitąmet organizuoti aukščiausios lygos Europos golbolo (aklųjų riedulio) čempionatą, kuriame dabartinė Europos čempionė Lietuvos vyrų golbolo rinktinė nusiteikusi apginti savo titulą. Šis Europos čempionatas bus lemtingas, nes po jo paaiškės visas 2016 metų Rio de Žaneiro Parolimpinių žaidynių golbolo komandų sąrašas.

„Po kelis metus trukusio pasiruošimo Tarptautinė aklųjų sporto federacija (IBSA), atsižvelgusi į ilgametį aukštą Lietuvos komandos lygį ir puikią golbolo infrastruktūrą mūsų šalyje, suteikė teisę Lietuvos aklųjų sporto federacijai rengti A lygos Europos golbolo čempionatą“, - teigė Lietuvos aklųjų sporto federacijos (LASF) prezidentas Linas Balsys.

2015 m. liepos 5 – 12 dienomis Kauno sporto halėje ir A. Sabonio krepšinio centre vyksiančiose varžybose dalyvaus po 10 stipriausių Europos vyrų ir moterų golbolo komandų.

Lietuvos vyrų rinktinė varžysis su Ispanijos, Turkijos, Vokietijos, Čekijos, Suomijos, Belgijos, Slovėnijos, Švedijos ir Ukrainos komandomis. Moterų varžybose susirungs į aukščiausiąją A lygą patekusios Rusijos, Turkijos, Izraelio, Suomijos, Vokietijos, Ukrainos, Ispanijos, Danijos, Švedijos ir Graikijos rinktinės. Planuojama, kad Europos čempionate iš viso dalyvaus apie 260 žmonių iš 18 valstybių.

„Galimybė kitąmet surengti IBSA Europos golbolo čempionatą yra didelis žingsnis į priekį golbolo ir bendrai neįgaliųjų sporto plėtrai mūsų šalyje bei svarbus pasiruošimo etapas Lietuvos golbolo rinktinei rengiantis dalyvauti 2016 m. Parolimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire“, - komentavo L. Balsys.

IBSA Europos golbolo čempionatą globoja Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Tokio aukšto lygio čempionatas Lietuvoje bus organizuojamas pirmą kartą. Iki tol Lietuvoje vyko žemesnio diviziono krepšinio vežimėliuose Europos čempionatas bei neparolimpinių komandinių sporto šakų čempionatai. IBSA Europos golbolo čempionatas Kaune bus paskutinis kelialapis golbolo komandoms, tame tarpe ir Lietuvos komandai, patekti į Rio de Žaneiro parolimpines žaidynes, todėl jo reikšmė mums dvigubai svarbesnė“, - akcentavo Lietuvos parolimpinio komiteto generalinis sekretorius Gintaras Zavadckis.

Golbolas – viena iš populiariausių aklųjų ir silpnaregių praktikuojamų komandinių sporto šakų pasaulyje ir populiariausia sporto šaka Lietuvoje. Lietuvos golbolo rinktinė jau nuo 1998 metų skina laurus aukščiausio rango varžybose:

2014 m. Pasaulio čempionatas – IV vieta

2013 m. Europos čempionatas – I vieta.

2012 m. Londono Parolimpinės žaidynės – IV vieta

2011 m. Europos čempionatas – II vieta.

2010 m. Pasaulio čempionatas – I vieta

2009 m. Europos čempionatas – I vieta

2008 m. Pekino Parolimpinės žaidynės – II vieta ir išrinkta geriausia Lietuvos metų komanda

2007 m. Europos čempionatas – I vieta

2006 m. Pasaulio čempionatas – I vieta

2002 m. Pasaulio čempionatas – II vieta

2001 m. Europos čempionatas – II vieta

2000 m. Sidnėjaus Parolimpinės žaidynės – II vieta

1998 m. Pasaulio čempionatas – III vieta

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų