Pereiti į pagrindinį turinį

„Kauno dienos“ turnyre žais ir svečias iš Italijos

2012-03-16 09:22
„Kauno dienos“ turnyre žais ir svečias iš Italijos
„Kauno dienos“ turnyre žais ir svečias iš Italijos / DMN archyvo nuotr.

Rytoj prasidedantis „Kauno dienos“ teniso mėgėjų turnyras šios sporto šakos entuziastams bus ne tik puiki proga pasitikrinti jėgas tarpusavyje, bet ir pasigalynėti su profesionalais.

Žais kaire ranka?

Turnyro žvaigždė – praeityje pirmosios Lietuvos teniso raketės statusą turėjęs Gvidas Sabeckis. Varžybų organizatoriai žada intrigą – gali būti, kad pajėgiausiam turnyro žaidėjui bus leista kovoti raketę laikant tik kairėje rankoje.

27-erių iš Prienų kilęs sportininkas beveik penkerius metus buvo pajėgiausias šalies tenisininkas. G.Sabeckis aštuonerius metus atstovavo Lietuvos rinktinei Daviso taurės varžybose pajėgiems Italijos, Vokietijos ir Kroatijos klubams.

Baigęs profesionalaus tenisininko karjerą, daugkartinis šalies čempionas Kaune įkūrė teniso mokyklą. G.Sabeckis su savo jaunaisiais auklėtiniais dalyvauja ir mėgėjų dvejetų varžybose.

Ne išimtis bus ir didžiausiame Kauno uždarame teniso aikštyne „ecoTENNIS“ vyksiantis „Kauno dienos“ turnyras. Varžybose, kuriose iš viso ketina dalyvauti per 100 teniso entuziastų, G.Sabeckis poroje žais su verslininku Rolanu Išganaičiu.

Sportas Sabeckių šeimos vyrams įaugęs į kraują. Gvido tėtis Vytautas Sabeckis – vienas tituluočiausių visų laikų šalies sklandytojų ir Lietuvos sklandymo federacijos prezidentas. Vyresnysis Gvido brolis Kęstutis taip pat dirba teniso treneriu.

Laukia smagaus nuotykio

„Tokiose varžybose, kuriose mėgėjai žaidžia porose su profesionalais, niekada neatsisakau rungtyniauti. Jų per metus nebūna daug – maždaug 3–4 turnyrai. Tad šį savaitgalį laukia smagi šventė, kurioje dalyvaus labai daug teniso entuziastų“, – dienraščiui sakė G.Sabeckis.

– Gvidai, ko tikitės iš būsimo turnyro? – paklausėme patyrusio tenisininko.

– Svarbiausia – gerai praleisti laiką. Bus nemažai intriguojančių kovų, nes varžybose dalyvaus daug pajėgių tenisininkų.

– Ar seniai pažįstate savo porininką R.Išganaitį?

– Jis, kaip ir aš, kilęs iš Prienų. Treniruoju Rolaną jau dvejus metus, tad pažįstu labai gerai. Su Rolanu tokiuose mėgėjų turnyruose žaidžiame gana dažnai, puikiai sutariame.

– Su G.Sabeckiu dvejete turbūt norėjo žaisti ne vienas teniso entuziastas. Kodėl pasisekė būtent R.Išganaičiui?

– (Juokiasi.) Pažaisti galbūt ir norėjo, tačiau su Rolanu dvejetų varžybose kartu žaidžiame gana dažnai, tad ir ilgai nesvarstėme. Rolanas visuomet su manimi nori rungtyniauti, o aš neprieštarauju.

– Esate šio turnyro favoritai. Kas dar gali mesti jums iššūkį?

– Ką nors prognozuoti mėgėjų varžybose – sudėtinga. Labai daug priklauso ir nuo partnerių. Norėtųsi, kad Rolanas neperdegtų. Dvejetų varžybose vienas nelabai ką nuveiksi. Galbūt aikštės ploto aukšto lygio žaidėjas gali aprėpti ir daugiau, tačiau vienas – ne karys. Iš konkurentų norėčiau išskirti Aurimo Karpavičiaus ir Aido Valiukevičiaus duetą, iš Vilniaus atvyks pajėgus Tomas Bagdanskis. Prie favoritų greičiausiai bus ir Tadas Tarasevičius su R.Žuku bei Elvis Bernatavičius su Kasparu Žemaitėliu. Manau, kad iš šių dvejetų kuris nors ir turėtų užimti pirmąją vietą. Dvejetų varžybos pasižymi tuo, kad yra sunkiai nuspėjamos. Trečiasis, lemiamas, setas žaidžiamas iki 10 taškų, tad gali būti daug siurprizų.

– Kiek jūsų auklėtinių žais šiame turnyre?

– Dovydas Šabūnas žais su verslininku Ramūnu Būda. K.Žemaitėlis taip pat treniruojasi mūsų teniso mokykloje.

– Kaip reaguotumėte, jeigu jums leistų rungtyniauti raketę laikant tik kairėje rankoje?

– Tai būtų akibrokštas. Vis dėlto turnyre žais ir daugiau profesionalų, tad tokia skriauda mūsų dvejetui būtų per žiauri (juokiasi). Tiesa, man tai nebūtų naujovė. Esu žaidęs viename panašiame turnyre. Ten irgi mėgėjai varžėsi su profesionalais, o šie galėjo žaisti tik kaire ranka. Sekėsi neblogai. Per treniruotes kartais paimu raketę į kairę ranką. Tuomet ir mano auklėtiniams atsiranda daugiau motyvacijos nugalėti savo trenerį (šypsosi).

Pakvietė svečią iš Italijos

Ne vienus metus Kremonos (Italija) teniso klube žaidęs G.Sabeckis nemažai prisidėjo ir prie to, kad „Kauno dienos“ turnyre dalyvautų Apeninuose šiuo metu gyvenantis E.Bernatavičius.

Šis teniso entuziastas gana dažnai kviečiamas į Lietuvoje vykstančias mėgėjų varžybas ir žaidžia su G.Sabeckiu. Vis dėlto šio savaitgalio varžybose draugai bus skirtingose barikados pusėse.

„Gvidą pažįstu jau daug metų. Mes abu – iš Prienų. Tenisu susidomėjau 2001-aisiais, stengiuosi sportuoti beveik kiekvieną dieną. Nuolat dalyvauju Italijoje vykstančiuose mėgėjų turnyruose. Lietuvoje rengiamų svarbesnių varžybų taip pat stengiuosi nepraleisti. Žinau, kad “Kauno dienos„ turnyre bus daug dalyvių, tad laukia labai įdomi kova“, – dienraščiui sakė E.Bernatavičius.

Kalbėdamas apie savo porininką, turnyro svečias negailėjo komplimentų. „Kasparas yra Gvido ir kito jo teniso mokykloje dirbančio trenerio – Aurimo Karpavičiaus mokinys, tad puikiai jį pažįstu. Nemanau, kad turėtume kokių nors problemų. Varžovai laukia labai rimti ir gali būti, kad teks kautis net su paties Gvido dvejetu, tačiau šiame turnyre kelsime tik aukščiausius tikslus. Norime laimėti“, – optimizmu tryško vakar vakare į Kauną sugrįžęs E.Bernatavičius.

„Kauno dienos“ turnyro nugalėtojų ir prizininkų laukia „Naturalmente“, „Baltic Vega“, „Eco Dūmas“ ir kitų beveik dviejų dešimčių rėmėjų įsteigti prizai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų