Pereiti į pagrindinį turinį

Kauno krepšinio istorijoje – ir dienraščio turnyrai

2009-03-05 09:00
Kauno krepšinio istorijoje – ir dienraščio turnyrai
Kauno krepšinio istorijoje – ir dienraščio turnyrai / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Kolegos: "Kauno dienos" varžybos į vieną komandą suburia krepšinio mėgėjus ir profesionalus.

Jaunieji sportininkai ir veteranai, mėgėjai ir profesionalai, gamybininkai ir prekybininkai galės išmėginti jėgas 38-ajame dienraščio "Kauno diena" krepšinio turnyre.

Žaidė ir olimpiečiai

"Tai – universaliausios krepšinio varžybos Lietuvoje, nes jose gali pasireikšti įvairaus amžiaus ir meistriškumo žaidėjai.

Dėl "Kauno dienos" prizų yra kovoję beveik visi žalgiriečiai, tarp jų – ir olimpiniai čempionai Valdemaras Chomičius bei Rimas Kurtinaitis, olimpinių žaidynių prizininkai Romanas Brazdauskis, Darius Lukminas, Arūnas Visockas. Nugalėtojų taurę savo rankose laikė ir dabartinis šalies vyrų rinktinės strategas Ramūnas Butautas", – sakė daugiau nei dešimt metų dienraščiui talkinantis Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) prezidentas Rimas Navickas.

Nuo 1984-ųjų "Kauno dienos" (anksčiau – "Kauno tiesos") krepšinio varžybos vyksta kasmet, jose dalyvauja vidutiniškai 50–70 komandų. 1989-aisiais pirmąjį turnyro etapą pradėjo rekordinis būrys ekipų – 118.

Ekipoms – trys trofėjai

1997-aisiais, atsižvelgiant į skirtingą komandų meistriškumą, turnyras buvo reformuotas ir išplėstas: krepšininkai pradėjo kovoti ne dėl vienos, bet dviejų – Mažosios ir Didžiosios – taurių.

Penkis kartus Mažoji taurė buvo įteikta "Notomo" krepšininkams. Didžioji taurė tris kartus teko "Merkurijui", dukart – Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) "Atletui".

Kol kas nepagerintas "Merkurijaus", penkis kartus iš eilės (o iš viso – šešis) laimėjusio pagrindinį "Kauno dienos" trofėjų, rekordas.

2006-aisiais nuspręsta įsteigti Supertaurę, dėl kurios varžosi profesionalai, savo klubuose užbaigę Lietuvos bei užsienio krepšinio lygų čempionatus ir papildę gimtojo miesto komandas.

Jubiliejinis turnyras

Kaune yra krepšinio mėgėjų, kurie "Kauno dienos" turnyruose dalyvauja daugiau nei 20 metų.
Kęstutis Amolevičius ir Gediminas Kemzūra pirmą kartą dėl miesto dienraščio prizų rungtyniavo 1984-aisiais. Jie tuomet atstovavo pajėgiai Miestų statybos projektavimo instituto (MSPI) ekipai.
Dabar "Patvankos" komandai vadovaujantiems K.Amolevičiui ir G.Kemzūrai šiemetinis turnyras bus 25-asis.

"Kauno dienos" rengiamos krepšinio varžybos turi ne tik gilias tradicijas, bet ir savo išskirtinę dvasią. Jose dažniausiai nekeliame tikslo žūtbūt laimėti ar užimti prizinę vietą. Tiesiog malonu susitikti aikštelėje su senais draugais, gera nuotaika užbaigti krepšinio sezoną", – teigė K.Amolevičius.
"Mūsų miesto sportinis gyvenimas būtų nevisavertis be "Kauno dienos" varžybų", – pridūrė G.Kemzūra, vyresnysis žinomo Lietuvos krepšinio trenerio Kęstučio Kemzūros brolis.

Registracija jau prasideda

"Kauno dienos" turnyrai dėl Mažosios ir Didžiosios taurių startuos balandį.

KKML jau pradeda registruoti komandas, išsamesnė informacija teikiama lygos būstinėje Kaune (V.Krėvės pr. 53–213, tel. 370387) el.paštu – [email protected] ir internete – www.kkml.lt.

Pirmiausia prasidės kovos dėl Mažosios taurės. Ekipos burtų keliu bus suskirstytos į grupes po 4–5 kolektyvus. Pasibaigus pirmajam etapui, 1–2 vietas grupėse užėmusios komandos dalyvaus atkrintamosiose varžybose, o 3–4 pozicijose likusios išmėgins jėgas "Paguodos" taurės turnyre.
Mažosios, Didžiosios ir Supertaurės laimėtojai bus apdovanoti "Kauno dienos" prizais bei dienraščio prenumeratomis.


2008 m. turnyro prizininkai

Supertaurė
1. LKKA "Atletas"
2. "Voluktė"
3. VDU

Didžioji taurė
1 "Voluktė"
2. KTU "Plienas"
3. "Patvanka"

Mažoji taurė
1. "Fortakas"
2. KM "Tornado"
3. LVA

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų