Pereiti į pagrindinį turinį

"Kaunui" treniruotėse talkino ir A.Sabonis

2010-10-08 15:53
D.Maskoliūnas tiki naująja savo komanda.
D.Maskoliūnas tiki naująja savo komanda. / Tomo Raginos nuotr.

Po pertraukos vėl LKL rungtyniaujančiam Kauno krepšinio klubui "Kaunas" dar reikės nueiti ilgą kelią, kol komanda pradės gerai žaisti.

Arvydo Sabonio dėka suburta komanda žengia tik pirmuosius žingsnius, komandos komplektavimas baigtas LKL čempionato išvakarėse. Su KK "Kauno" vardu glaudžiai siejasi ir "Žalgirio" vardas – naujajai ekipai vadovauja buvęs "Žalgirio" žaidėjas ir treneris Darius Maskoliūnas, joje žaidžia sutartis su garsiausiu Lietuvos klubu turintys Šarūnas Vasiliauskas, Povilas Čukinas ir tik prieš pat pirmąsias LKL rungtynes prie "Kauno" prisijungęs Siimas-Sanderis Vene. "Kauno" konsultantas – buvęs Lietuvos rinktinės ir "Žalgirio" treneris Ramūnas Butautas.

Komandą sudaro 16–25 metų krepšininkai, o vyriausias yra 27-erių P.Čukinas. Žaidėjų amžiaus vidurkis – kiek daugiau nei 21 metai.

D.Maskoliūnas "Kauną" treniruoja su asistentu Rimvydu Samulėnu, turinčiu daug patirties dirbant su jaunimu. Stebint auklėtinių žaidimą su "Perlu" jiems ne kartą teko stvertis už galvos, tačiau treneriai supranta, kad stebuklų nebūna – kiek daugiau nei mėnesį kartu sportuojanti komanda kalnų nuversti dar negali.

- Esu labai patenkintas, kad sezoną pradėjome pergale prieš principinius varžovus. Bet nesu iš medžio iškritęs, kad tikėčiausi tokio žaidimo, kokį įsivaizduoju, iš taip trumpai kartu dirbusios komandos. Tai – nerealu. Vis dėlto sveikinu žaidėjus, kurie rodė didžiulį ryžtą ir norą kovoti. Nors mums labai daug ko trūksta – susižaidimo, tarpusavio supratimo, fizinio ir žaidybinio ritmo, – viskas prieš akis ir mes dirbame tam, kad žaidimas gerėtų. Krepšininkai nuoširdžiai ir daug dirba. Jeigu jie supras, ką mes kiekvienoje treniruotėje aiškiname: kad ši komanda jiems yra tarpinė stotelė į aukštesnį lygį, ateitis bus graži, - portalui sakė "Kauno" vyriausiasis treneris D.Maskoliūnas.

– Ar "Žalgirio" paskolintų žaidėjų meistriškumas aukštesnis nei kitų?

– Jaučiasi, kad ir Siimas, ir Šarūnas, ir Povilas jau yra žaidę meistrų komandoje ir turi daugiau patirties. Eurolyga ir "Žalgiris" negalėjo neturėti teigiamos įtakos jų žaidimui. Todėl matyti, kad šių žaidėjų galimybės kiek didesnės, tačiau tikrai visi kiti komandos krepšininkai nėra blogesni. Jie stengiasi lygiuotis į juos ir net būti pranašesni. Taip dirbant, neabejoju, mūsų žaidimas tik gerės.

– Kokios komandos galimybės LKL čempionate?

– Sunku pasakyti. Su klubo vadovais apie tai net nespėjome pasikalbėti, nes viskas vyko labai greitai. Bet nesame utopistai ir žinome, kad bus komandų, kurioms galbūt tik pabandysime įkąsti, o su daugeliu varžovų kovosime taip, kaip kovojome su "Perlu", ir bandysime laimėti.

– Ar komanda baigta komplektuoti?

– Galima sakyti, kad taip. Aišku, norėti galima daug ko, bet remsimės jaunimu. Komandoje yra du šešiolikmečiai (Simonas Kymantas ir Rokas Narkevičius – red. past.), jie šiandien nežaidė, bet vien treniruotės jiems suteiks galimybių kilti į viršų ir tobulėti.

– Ar jums nebuvo sunku pereiti iš vyrų komandos, žaidusios Eurolygoje, į jaunimo ekipą?

– Gal šiek tiek... "Žalgiris" yra "Žalgiris", lygio skirtumas jaučiasi, bet reikia teisingai tai vertinti. "Žalgiryje" žaidėjai iškart suprasdavo mano mintis, čia – ne. Bet esame jauni treneriai, žinome, su kuo dirbame, stengiamės, jei ir ne iš pirmo karto, tai iš antro ar trečio išaiškinti, ko norime. Dirbti su tokia komanda yra be galo įdomu.

– Kuriant šią komandą daug prisidėjo Arvydas Sabonis. Ar jis ir toliau domisi ja?

– "Kauno" komandos idėja priklauso Arvydui. Jis ne tik domisi, bet ir į treniruotes ateina, kai būna Lietuvoje. Buvome Arvydą netgi į aikštę ištraukę padirbėti su aukštaūgiais. Įsivaizduojate, koks jausmas jauniems žaidėjams, kai tenka padirbėti su žmogumi legenda? O Sabas yra Sabas, jis žino, ką ir kaip pasakyti jaunimui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų