Pereiti į pagrindinį turinį

K.Dovydaitytės pergalės Kinijoje

2009-05-13 09:00

Lietuvos badmintonininkai, tarp kurių ir klaipėdietė Kristina Dovydaitytė, lengva pergale 5:0 prieš mongolus pradėjo pasaulio čempionatą Kinijoje.

4-ojoje lygoje – 10 ekipų

Lietuviai pirmą kartą šalies badmintono istorijoje rungtyniauja 4-ojoje lygoje, kurioje yra 10 komandų. Pogrupyje su mūsų ekipa rungtyniauja Šri Lankos, Portugalijos, Islandijos ir Mongolijos rinktinės. Kitame pogrupyje varžosi badmintonininkai iš Šveicarijos, Turkijos, Liuksemburgo, Filipinų ir Pietų Afrikos Respublikos.

Pogrupių nugalėtojai susitiks dėl pirmosios vietos ir kelialapio į 3-iąją lygą.

"Lietuvos rinktinė daug metų žaidė 6-ojoje lygoje, – sakė dėl lėšų stygiaus į Kiniją nevykęs šalies rinktinės treneris klaipėdietis Antanas Narvilas. – Pastaraisiais metais iškovotos pergalės mūsų komandą pakėlė į kol kas aukščiausią – 4-ąją lygą."

Geros prognozės rinktinei

Specialistas įsitikinęs, kad lietuviai ne tik išsilaikys šioje lygoje, bet ir gali būti tarp lyderių.

"Mūsų žaidėjai turi visas galimybes užimti pogrupyje pirmą vietą ir patekti į aukštesnę lygą, – optimizmo nestokojo patyręs treneris. – Ar tai pavyks padaryti – sunku pasakyti, nes kitame pogrupyje žaidžia stiprios Šveicarijos ir Filipinų rinktinės."

A.Norvilas juokavo, kad ne vien dėl vietos aukštesnėje lygoje reikia kovoti, reikia pasistengti ir dėl medalių, kurie vienodi visų lygų nugalėtojams.

Varžybos it treniruotė

Pirmą čempionato dieną lietuviai nežaidė ir turėjo progos pamatyti rungtyniaujančius varžovus.

Debiutas aukštesnėje lygoje buvo lyg treniruotė. Mongolai buvo akivaizdžiai silpnesni.

Lietuvos rinktinės lyderis Kęstutis Navickas geriausią varžovų žaidėją Enkhbatą Olonbayarą įveikė kone viena ranka – 21:9 ir 21:6.

Dar lengvesnę kovą moterų dvejetų varžybose turėjo K.Dovydaitytė ir kaunietė Akvilė Stapušaitytė. Jos savo varžoves Munkhchimeg Mendjargal ir Gerelmaa Batchuluun nugalėjo 21:6 ir 21:4.

Klaipėdietė taip žaidė mišrių dvejetų varžybose. Ji su tauragiškiu Ramūnu Stapušaičiu du kartus po 21:10 nurungė E.Olonbayarą ir G.Batchuluun.

Nesunkias pergales pasiekė kaunietė Rasa Šulnienė (moterų vienetų varžybos) ir K.Navickas ir Klaudijus Kačinskis (vyrų dvejetų varžybos).

Vakar Lietuvos nacionalinė ekipa susitiko su Islandija, pirmą dieną 3:2 laimėjusią prieš Portugaliją.

Gelbėjo naujasis prezidentas

Dėl lėšų stokos namie liko ne tik A.Narvilas, bet ir klaipėdietė Gerda Voitechovskaja. Treneris tvirtino, kad didžiąją dalį kelionės išlaidų turėjo padengti patys sportininkai.

Anot A.Narvilo, vyriausiasis treneris Juozas Špelveris rinktinę sudarė pagal jam vienam žinomus kriterijus.

"G.Voitechovskaja akivaizdžiai pajėgesnė žaidėja nei R.Šulnienė, – įsitikinęs specialistas iš Klaipėdos, – tačiau uostamiesčio badmintonininkė negalėjusi rasti bent dalies lėšų, todėl liko už rinktinės borto."

Treneris neslėpė, kad Lietuvos komanda apskritai galėjo neišskristi į Kiniją. Pasistengė naujasis Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Vilmantas Liorančas. Tauragiškis, pakeitęs 18 metų federacijai vadovavusį J.Špelverį, rado lėšų mūsų badmintonininkų išvykai.


4-osios lygos rezultatai

Portugalija – Islandija 2:3

Šri Lanka – Mongolija 5:0

Portugalija – Šri Lanka 4:1

Lietuva – Mongolija 5:0

Filipinai – PAR 4:1

PAR – Liuksemburgas 4:1

Turkija – Liuksemburgas 5:0

Šveicarija – Filipinai 4:1

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų