Pereiti į pagrindinį turinį

K.Kemzūra: nesustabdėme A.Kirilenkos

2011-08-20 15:13

Po draugiškų rungtynių su Rusijos rinktine vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra pripažino, kad varžovai – neparanki komanda.

„Tokios sudėties Rusijos rinktinė mums yra neparankus varžovas, turint omenyje, kad šiandien mums negalėjo padėti Robertas Javtokas ir Darius Songaila“, - sakė treneris po rungtynių.

Jis pripažino, jog trijų rungtynių maratonas (Lietuva susitiko su ispanais, rusais, o šiandien vakare lauks kova su latviais) – neatsitiktinis. „Fiziškai norėjome tokio maratono. Tai bus maža repeticija prieš čempionatą. Suprantu, kad trečiose rungtynėse žaidėjai bus pavargę, tačiau čempionato metu negalėsime sakyti, jog pavargome“, - komentavo K. Kemzūra.

„Su ispanais sužaidėme labai gerai, tačiau šiandien nepajautėme emocinio pakilimo. Į aikštę išėjome susikoncentravę, neblogai puolėme, tačiau šiek tiek pamiršome gynybą, - kalbėjo strategas. – Daugiausiai bėdų turėjome su A. Kirilenka – jis nuolat kirsdavoaikštelę ir neleido pailsėti besiginantiems mūsų krepšininkams“.

Pasak K. Kemzūros, antrajame kėlinyje Pauliui Jankūnui pavyko pristabdyti Rusijos lyderį, tačiau tai nepadėjo. „Šiek tiek eksperimentavome su zonine gynyba, kuriai anksčiau skyrėme mažiau dėmesio. Šiandien vaikiškai klydome, nebuvo komunikacijos, padarėme nemažai klaidų presingo metu. Prisipažinsiu, jog rinktinei trūksta Lino Kleizos ir Jono Mačiulio“, - kalbėjo treneris po rungtynių.

Rusijos rinktinės vyriausiasis strategas Davidas Blattas negailėjo pagyrų K. Kemzūrai. "Šios rungtynės buvo gera treniruotė abejoms komandoms. Rytoj šių rungtynių jau niekas nebeprisimins, tik kartais aš vis įgelsiu Kęstui. Jis vis dar yra geresnis treneris už mane, - kalbėjo D. Blattas po rungtynių".

Krepšininkas Rimantas Kaukėnas po rungtynių prisipažino, jog komanda prametė per daug laisvų metimų. "Gal buvome kiek per daug pavargę po rungtynių su ispanais. Skausmingi komandai buvo ir mūsų prarasti kamuoliai rungtynių pabaigoje. manau, dar nesame pasiekė geriausios savo sportinės formos kaip komanda", - sakė krepšininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų