Pereiti į pagrindinį turinį

K.Kemzūra: tai visos Lietuvos pergalė

2009-12-14 09:56
K.Kemzūra: tai visos Lietuvos pergalė
K.Kemzūra: tai visos Lietuvos pergalė / Tomo Raginos nuotr.

Kainavo tai kainavo, bet Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė dalyvaus 2010 m. pasaulio čempionate, kuris vyks Turkijoje rugpjūčio 28–rugsėjo 12 d. Lietuvos krepšinio reputaciją bandys sugrąžinti naujasis rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra, kuriam netrukus prasidės darbymetis.

– FIBA valdybos sprendimas suteikti Lietuvai vardinį kvietimą į pasaulio čempionatą, manau, visos mūsų šalies pergalė. Vis dėlto labiausiai už pastangas reikia padėkoti federacijai ir rėmėjams, kurie sutiko investuoti pusę milijono eurų tokiu sunkiu metu, – dienraščiui sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris K.Kemzūra.

– Už tokią sumą nusipirkus kelialapį į pasaulio čempionatą, į Turkiją turbūt nesinorės nuvažiuoti tik sudalyvauti?

– Nereikia to pabrėžti. Juk ar tie pinigai būtų sumokėti, ar ne, rezultato vis tiek reikia. O jis priklausys nuo to, kokią rinktinę turėsime.

– Dabar, kai jau aišku, kad Lietuvos krepšininkai žais pasaulio čempionate, turbūt iškart pradėsite dėlioti pasirengimo planą?

– Taip. Labai gerai, kad jau yra konkretumas, aiški varžybų data, netrukus (gruodžio 15 d. – red. past.) paaiškės ir grupės varžovai. Todėl jau bus galima dėlioti pasirengimo planus ir tvarkaraščius, bendrauti su žaidėjais. Nors šiuo metu, manyčiau, kalbėti su jais apie rinktinę dar ankstoka, nes lyderiai sprendimus dažniausiai priima po sezono ar jam baigiantis, priklausomai nuo savo sveikatos ir pojūčių.

– Kalbant apie bendravimą su žaidėjais, pirmasis jūsų sąraše turbūt yra Šarūnas Jasikevičius? Juk įžaidėjo problema, kaip buvo, taip ir liko.

– Taip, įžaidėjo problema labai rimta ir reikia tai pripažinti. Su Šarūnu aš jau kalbėjausi, buvau su juo susitikęs. Bet tikrai neklausiau, ar jis žais rinktinėje. Man svarbiausia buvo išsiaiškinti jo požiūrį į kai kuriuos dalykus. Pokalbis buvo labai pozityvus ir įsitikinau, kad Šarūnas turi noro žaisti Lietuvos rinktinėje. Bet kaip bus, priklausys nuo daugelio dalykų, pirmiausia – jo sveikatos ir bendros organizmo būklės pasibaigus sezonui.

Jeigu vis dėlto Š.Jasikevičiaus rinktinėje neturėsime, ieškosime, kaip galėtume kompensuoti ir užpildyti šią spragą.

– Kada apsispręsite dėl savo asistentų?

– Trenerių štabas jau beveik suformuotas, bet dar yra dvejojančiųjų. Manau, tuoj po Naujųjų metų paskelbsiu, su kuo dirbsime rinktinėje.

2010 m. pasaulio čempionate dalyvaus 24 šalių nacionalinės komandos: Angolos, Argentinos, Australijos, Brazilijos, Dramblio Kaulo Kranto, Graikijos, Irano, Ispanijos, JAV, Jordanijos, Kanados, Kinijos, Kroatijos, Libano, Lietuvos, Naujosios Zelandijos, Prancūzijos, Puerto Riko, Rusijos, Serbijos, Slovėnijos, Tuniso, Turkijos ir Vokietijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų