Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdos „Granitas“ stiprina lyderio pozicijas

2013-07-04 11:30
Klaipėdos „Granitas“ stiprina lyderio pozicijas
Klaipėdos „Granitas“ stiprina lyderio pozicijas / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdos „Granitas“ Lietuvos futbolo I lygoje ir toliau žengia be pralaimėjimų, įsitaisė pirmojoje turnyrinės lentelės vietoje, todėl vis drąsiau pasvajoja ir apie kovas aukščiausioje šalies lygoje.

Devynios pergalės ir keturios lygiosios – toks yra „Granito“ kraitis I lygoje po 13 sužaistų turų.

Jį klaipėdiečiai papildė būtent paskutiniajame ture antradienio vakarą, kai namuose priėmė Kėdainių „Nevėžio“ futbolininkus.

Ir nors jie pirmieji pelnė įvartį – 8 min. taikliai į vartus smūgiavo vienas prieš „Granito“ vartininką išbėgęs Aivaras Lyberis, klaipėdiečiai nepalūžo. Jie kūrė pavojingas atakas, kol viena jų 36 min. virto kūnu. Vienas kėdainiečių kamuolį savo baudos aikštelėje sužaidė ranka, todėl į „Nevėžio“ vartus buvo skirtas 11 m baudinys. Jį sėkmingai realizavo Andrius Gedgaudas.

Antrajame kėlinyje ilgai laukti įvarčio nereikėjo. Kamuolys „Nevėžio“ vartų tinklą sujudino po taiklaus Edgaro Mastianico smūgio. Už į savo sąskaitą įrašytą įvartį jis turėtų būti dėkingas ir žaidžiančiam „Granito“ vyriausiajam treneriui Robertui Poškui, kuris komandos draugui padovanojo gražų perdavimą.

Klaipėdiečiai įsiveržė į priekį 2:1, tačiau ilgai išlaikyti persvaros nepavyko. Po dviejų minučių pavojingą ataką surengė kėdainiečiai, „Granito“ vartininkas sužaidė nedrausmingai – paliko vartus, todėl į juos Aretui Gėgžnai buvo nesunku įridenti kamuolį.

Galutinis taškas varžybose buvo padėtas 80 min., kai grūstyje prie „Nevėžio“ vartų kamuolį „įstumti“ į vartus sugebėjo „Granito“ kapitonas Edvinas Lukoševičius.

„Darom ketvirtą“, – vienas kitą dar skatino klaipėdiečiai, tačiau varžybos ir baigėsi rezultatu 3:1, o „Granitas“ išliko vienintele I lygos komanda, kuri dar nėra patyrusi pralaimėjimo.

Kitas varžybas „Granitas“ šeštadienį 17 val. namuose žais su Jonavos „Lietava“. Po jų pirmenybėse bus pertrauka ir klaipėdiečiai į aikštelę išbėgs tik rugpjūčio 4 dieną.

Komentaras

Robertas Poškus

„Granito“ vyriausiasis treneris

Kadangi esame I lygos lyderiai, tai komandos žaidimą galiu vertinti tik gerai. Aišku, visada yra kur tobulėti, norėtųsi, kad komanda žaistų dar geriau. Tačiau faktas tas, jog komanda, kokia susirinko žiemą, ir yra dabar skiriasi lyg diena ir naktis, todėl kuo toliau, tuo labiau noriu tobulinti žaidimą. Manau, kad jis po pertraukos pagerės, nes komandą turėtų papildyti 2-3 nauji žaidėjai, o su kokiais 4-5 futbolininkais teks atsisveikinti. Komandą stiprinsime tam, kad dar geriau žaistume, o apie triumfą I lygoje dar anksti galvoti, nes daug varžybų laukia, visko gali atsitikti. Faktas tas, jog pirminį komandai keltą tikslą – patekti į šešetuką – pasiekėme. Jei laimėtume I lygą ir atitiktume A lygos licencijai gauti reikalavimus, gal joje ir žaistume. Tačiau sąlyga ta, kad turime turėti normalų biudžetą, kuris padėtų siekti aukštų tikslų. Nematau reikalo žaisti A lygoje ir kapstytis kur nors dugne, jei neturi pinigų. Man apskritai džiugu, jog Klaipėdoje futbolas atgimsta. Smagu, jog į kiekvienerias mūsų varžybas ateina vis daugiau žiūrovų. Tikiu, jų tik daugės, nes dažniau žaidime namuose, o juk pirmąsias aštuonerias varžybas teko žaisti išvykose, nes neturėjome stadiono.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų