Pereiti į pagrindinį turinį

K.Lavrinovičius Lietuvos rinktinėje pasitikėtų K.Kemzūra

2009-11-04 08:59
K.Lavrinovičiui rūpi Lietuvos rinktinės, kuriai jis dar niekada neatsisakė atstovauti, reikalai.
K.Lavrinovičiui rūpi Lietuvos rinktinės, kuriai jis dar niekada neatsisakė atstovauti, reikalai. / "Reuters" nuotr.

Kšyštofas Lavrinovičius palankiai vertina pagrindinį pretendentą į Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas Kęstutį Kemzūrą.

Jeigu rytoj Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas patvirtins K.Kemzūrą naujuoju rinktinės strategu, Sienos "Montepaschi" ir Lietuvos rinktinės puolėjas K.Lavrinovičius tokiam sprendimui pritars. Kaip visada draugiškai nusiteikęs Brolis negailėjo gerų žodžių K.Kemzūrai.

– Kšyštofai, jums yra tekę žaisti Lietuvos rinktinėje, kai jos trenerių štabe buvo ir K.Kemzūra. Ar pritariate jo kandidatūrai į vyriausiojo trenerio postą?

– Taip, aišku. Jis vienas geriausių mūsų trenerių ir kandidatų į šias pareigas. Nesu girdėjęs jokių blogų atsiliepimų apie Kemzūrą, tik gerus. Be to, jis turi patirties, manau, daug sako faktas, kad jis yra dirbo su Davidu Blattu. Kemzūra dirba tikrai sąžiningai, yra atsidavęs ir viską stengiasi atlikti maksimaliai. Jis buvo rinktinėje pasaulio čempionate Japonijoje. Tada analizuodavo varžovų žaidimą, mums dėstydavo viską labai aiškiai. Tik jis nebuvo vyriausiasis, tad neturėjo galimybių daugiau pasireikšti.

– Ar jūsų brolis Darjušas panašiai galvoja apie K.Kemzūrą?

– Panašiai. Mes kalbėjomės su juo apie rinktinę, trenerius, visus šiuos reikalus, jis irgi palankiai atsiliepia apie Kemzūrą. Tik gal negerai, kad tokios aistros kilo renkant trenerį. Bet žmonės turi nuomonę ir ją reiškia. Man tik buvo keista situacija dėl Kurtinaičio: ar jis buvo tarp kandidatų, ar ne? Manau, jis turėjo būti kandidatu.

– Kandidatai buvo du – K.Kemzūra ir R.Kurtinaitis. Tačiau federacijos vykdomasis komitetas vėliau pasirinko vieną jų – K.Kemzūrą ir įpareigojo LKF prezidentą derėtis su juo dėl darbo rinktinėje.

– Na, svarbiausia, kad gerai būtų Lietuvos krepšiniui.

– Kaip manote, ar Lietuvai verta kovoti dėl kelialapio į pasaulio čempionatą ir mokėti už jį pusę milijono eurų?

– Galvoju, kad būtų gerai dalyvauti pasaulio čempionate. Galima būtų ir keletą jaunų žaidėjų įtraukti į rinktinę, kad jie po truputį apsiprastų joje ir pradėtų kaupti patirtį. Tada būtų lengviau žaisti 2011 m. Europos čempionate.

– Ar iš jūsų atsakymo galima spręsti, kad ir pats norėtumėte žaisti pasaulio čempionate?

– Dabar sunku kalbėti. Viskas priklausys nuo sveikatos. Jeigu bus sveikatos, bus ir noras žaisti. O jeigu turėsiu problemų, tada situacija bus kitokia. Tad dar anksti kalbėti apie mane, nors rinktinei, manau, būtų naudinga važiuoti į pasaulio čempionatą.

– Kaip dabar jaučiatės, kada pradėsite žaisti?

– Nieko baisaus nėra nutikę, tik jaučiu nugaros raumenų spazmus. Gal savaitgalį jau pradėsiu žaisti. Eurolygos rungtynėse su ASVEL komandai turbūt dar negalėsiu padėti.


Steponas Kairys, Krepšinio treneris ir agentas

Kęstutį Kemzūrą labai gerai pažįstu. Pats jį treniravau, mano akyse jis augo ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris. Mačiau, kaip pasišventęs Kęstutis žengia į šią sritį. Rengiau stovyklas, kuriose dalyvaudavo daug krepšinio specialistų. Stovykloje Kęstas būdavo vienintelis, kuris visą dieną lakstydavo paskui trenerius iš JAV ir zyzdavo dėl įvairių krepšinio klausimų. Jis turi kažkokio magnetizmo, nes toje stovykloje dalyvavę vaikai lakstydavo paskui Kęstą. Jis visada dirba visa jėga ir širdimi. Aš džiaugiuosi, kad jis buvo pasirinktas. Kęstutis turbūt yra vienas tų kandidatų, kuris augo šalia mokytojo. Davidas Blattas buvo tas mokytojas, kuris suteikė jam pagreitį. Kęstutis žino visas naujausias krepšinio technologijas. Jis ir toliau viskuo domisi ir niekas jo nesustabdys. Kalbant apie K.Kemzūros konfliktą "Chimki" komandoje su Carlosu Delfinu, tai aišku, kad šis žaidėjas – ne dovanėlė. Kur tik jis buvo – visur turėjo problemų. Kęstas nesitaikstė su Delfino įnoriais ir noru turėti išskirtinį statusą, ir tai rodo, kad Kęstas – principingas treneris. Aš būčiau daręs tą patį. Tą patį turbūt būtų daręs ir Kurtinaitis. Treneris, kuris užsimerkia ir apsimeta, kad nieko nematė ir negirdėjo, nėra tikras treneris. Latvijos rinktinėje vėlgi – jeigu žmonės į treniruotę ateina girti, tai ką, Kęstutis turėjo užsimerkti ir tokiu būdu išvengti konflikto? Pliusas Kęstui, kad jis nesitaikstė, kovojo ir stengėsi įvesti savo tvarką.

Šaltinis: basketnews.lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų