Pereiti į pagrindinį turinį

K.Maksvyčiui naują viršūnę teks šturmuoti be Jono

2012-06-07 09:34
K.Maksvyčiui naują viršūnę teks šturmuoti be Jono
K.Maksvyčiui naują viršūnę teks šturmuoti be Jono / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasaulio ir dukart Europos čempionės Lietuvos vaikinų krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis svarsto, kuo reikės pakeisti buvusį lyderį – vidurio puolėją Joną Valančiūną.

Mūsų šalies dvidešimtmečių komanda Palangoje pradėjo rengtis Europos čempionatui, kuris liepos 12–22 d. vyks Slovėnijoje. Lietuviai, Europos 16-mečių ir 18-mečių bei pasaulio 19-mečių čempionai, varžybas pradės D grupėje su slovėnais, švedais ir italais.

„Vilties – vos vienas procentas. Jei Jonas nepatektų į nacionalinės vyrų komandos dvyliktuką, jo vis vien nematytume – mūsų centro lauks NBA, Toronto “Raptors„ klubas“, – atsakė K.Maksvytis, paklaustas apie tikimybę, ar rinktinei galėtų padėti J.Valančiūnas.

Nerimą kelia tai, kad kiti aukštaūgiai – Simonas Kymantas iš Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“, Tomas Urbonas iš Kauno „LKKA-Atleto“ ir Artūras Gudaitis iš Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ – kol kas nesitreniruoja. S.Kymantui lūžęs žandikaulis, T.Urboną kamuoja nugaros skausmai, o A.Gudaitis laukia gydytojų sprendimo.

„Kai žaidė Jonas, gintis buvo gana lengva. Dabar vaikinai privalės vienas kitam daugiau padėti. Kita vertus, bus galimybių labiau atsiskleisti kitiems krepšininkams“, – apie galimą naują rinktinės žaidimo modelį kalbėjo K.Maksvytis.

Tarp pajūryje sportuojančių krepšininkų – dešimt pasaulio čempionų. Kandidatų į pagrindinę sudėtį gretose – Kauno „Baltų“ lyderis Vytenis Čižauskas, Vilniaus „Lietuvos ryte“ grūdinęsis Dovydas Redikas, iš JAV grįžęs įžaidėjas Evaldas Aniulis, Baltarusijoje rungtyniavęs Ronaldas Rutkauskas, Lietuvos krepšinio lygos (LKL) parako uostę „Šiaulių“ ekipos aukštaūgis Ignas Ramašauskas ir Vilniaus „Sakalų“ žaidėjai Deividas Pukis, Arnas Butkevičius bei Edgaras Ulanovas iš „Baltų“, „ispanas“ Tautvydas Sabonis, Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniavę Deividas Anužis (Klaipėdos „Nafta-Universitetas), Rokas Giedraitis (Šiaulių “ABRO-Universitetas„), Tauras Tamošiūnas iš “LKKA-Atleto„, 207 cm ūgio puolėjas Egidijus Mockevičius iš Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos, taip pat – Paulius Sorokas, Vaidas Kariniauskas, Rolandas Jakštas ir Žygimantas Skučas (visi – “Žalgiris-Sabonio krepšinio centras„) bei Paulius Vaitiekūnas (Jonavos “Triobet").

Pasak K.Maksvyčio, po treniruočių stovykloje Palangoje kandidatų sumažės iki 16. Birželio 16-ąją jaunimo rinktinė persikels į Druskininkus, kur planuojama sužaisti pirmąsias kontrolines rungtynes su bendraamžiais iš Čekijos. Po to lietuviai dalyvaus turnyre Ispanijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų