Pereiti į pagrindinį turinį

Kovų narve kandžiotis negalima

2017-04-06 10:10

Kaune vyksiančiame pirmajame Lietuvoje tarptautiniame kovų narve turnyre "King of the Cage" (KOTC) jėgas išmėgins 24 sportininkai, tarp jų – ir svečiai iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

kotc.lt nuotr.

Atvyks Kriptonitas

Balandžio 8-ąją Kauno sporto halėje numatyta dvylika kvapą gniaužiančių akistatų.

"Pagrindinė vakaro dvikova – vilniečio Tomo Pakutinsko ir Kriptonitu pravardžiuojamo amerikiečio Tony Lopezo, – sakė vienas KOTC turnyro organizatorių Jordanas Poškaitis. – 43-ejų T.Lopezas – mišrių kovos menų (MMA) žvaigždė. Jis ir kiti svečiai iš JAV į Kauną atvyks šiandien vakare."

Kitus du amerikiečius egzaminuos kauniečiai, klubo "Dainralfas" atstovai: Karolis Buslys (svorio kategorija iki 60 kg) dėl KOTC Europos čempiono diržo grumsis su Shadu Smithu, o Vytautas Sadauskas (iki 70 kg) dėl tarptautinio KOTC diržo – su Juanu Archuleta.

"Mūsų turnyras įtrauktas į oficialų KOTC varžybų kalendorių ir bus pirmasis šiemet Europoje", – pabrėžė J.Poškaitis.

Kausis ir moterys

Į kovų narvą žengs dar dešimt Lietuvos atletų – MMA bei graikų-romėnų ir laisvųjų imtynių, graplingo, tekvondo, kudo, džiudžitsu meistrų.

Martynas Rutkus (iki 60 kg) susigrums su Genadijumi Gitlanu (Moldova), Mindaugas Vaišnora (iki 66 kg) – su Luka Nikolae (Moldova), Irmantas Zubrickis (iki 66 kg) – su Armėnijos čempionu Arturu Chačaturianu, Saulius Bučius (iki 70 kg) – su rusu Dmitrijumi Šeštakovu, Vitoldas Jagėla (iki 70 kg) – su Arturu Goja (Moldova), Ernestas Varankevičius (iki 77 kg) – su Romanu Panaguta (Rumunija), Raimundas Krilavičius (iki 77 kg) – su uzbeku Jamolidinu Ergaševu.

Numatyta ir moterų dvikova – Evelina Puidaitė (iki 57 kg) susitiks su Irina Imcik (Moldova).

Svorio kategorijos iki 84 kg akistata bus lietuviška: Mantas Žukauskas išmėgins jėgas su Edgaru Banikoniu.

Turnyrą pradės riteriai

"Sportininkai kovos du, tris arba penkis raundus po 5 minutes, galės smūgiuoti rankomis, kojomis tiek stovėdami, tiek klūpėdami ar gulėdami. Bus leidžiami visi skausmingi veiksmai, taip pat ir smaugimo. Draudžiama kandžiotis, smūgiuoti varžovui į tarpkojį", – papasakojo J.Poškaitis.

Kaune svečiuosis ir KOTC federacijos prezidentas Terry Neilas Trebilcockas, su juo – darbo grupė, kuri filmuos kovas, parengs reportažų.

Anot J.Poškaičio, T.N.Trebilcockas glaudžiai bendradarbiauja su UFC – žinoma mišrių kovų menų organizacija. Amerikietis sakė, kad jam bus įdomu pamatyti Lietuvos kovotojus, kuriuos ateityje galėtų pakviesti į Amerikoje rengiamus MMA turnyruose.

Renginio organizatoriai žiūrovams žada ir staigmenų.

"Turnyrą pradės šarvuoti viduramžių riteriai", – apie intriguojantį klubo "Varčiai" šou užsiminė J.Poškaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų