Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio čempionate - ovacijos šokėjoms iš Klaipėdos

2010-09-06 12:09
Lietuvės: populiarumu besimėgaujančios Klaipėdos universiteto šokėjos Pasaulio krepšinio čempionate jautėsi neoficialios šalies ambasadorės.
Lietuvės: populiarumu besimėgaujančios Klaipėdos universiteto šokėjos Pasaulio krepšinio čempionate jautėsi neoficialios šalies ambasadorės. / AFP nuotr.

Ovacijas Pasaulio krepšinio čempionate keliančioms šokėjoms iš Klaipėdos turkai leido pasijusti tikromis įžymybėmis.

Atakuoja žiniasklaida

Net jei Lietuvos rinktinės pasirodymas pasaulio čempionate baigtųsi fiasko, Turkija nepamirš svečių iš Baltijos jūros pakrantės.

Rungtynes Kaiseryje pastarąją savaitę puošusios Klaipėdos universiteto (KU) šokėjos turkus domina net labiau nei jauni ir gerą vardą dar tik siekiantys užsitarnauti Lietuvos krepšininkai.

Nuotraukos visuose vietos laikraščiuose, vizitas į televiziją ir nuolat žarstomi komplimentai – laibos merginos iš uostamiesčio tapo neoficialios šalies ambasadorės.

"Kol kas sekasi neblogai, nors nuovargį jau jaučiame", – dienraščiui sakė "Leader Dance" pasivadinusios šokėjų grupės vadovė Bronė Švitrienė.

Lietuvės – vienos iš keturių ansamblių, pakviestų praskaidrinti pasaulio pirmenybių žiūrovų nuotaiką. Kol Lietuvos krepšinio mėgėjai Izmire grožėjosi Maskvos srities "Chimki" klubo šokėjų piruetais, klaipėdietės džiugino A grupės komandų žaidimą sekusių aistruolių akis Kaiserio mieste centrinėje Turkijoje.

Pramintais keliais

"Mus tikrai atpažino. Mes tik išbėgdavome į aikštę, o žiūrovai jau pradėdavo ploti", – šyptelėjo B.Švitrienė.

Kaiseris išties gali prisiminti šokėjas iš Lietuvos – jos čia lankėsi sausį ir dalyvavo Turkijos krepšinio pirmenybių Žvaigždžių dienos renginiuose.

Žinoma aplinka padrąsino ir pačias klaipėdietes. "Pažįstamos sienos visuomet šildo. Mus priėmė labai gerai, puikiai maitino. Nervintis teko tik dėl nesusipratimo su muzika – kartą paleido tą pačią dainą du kartus", – pasakojo KU docentė.

Kaiseryje lietuvėms labiausiai įsiminė rungtynės, kuriose varžėsi Argentinos komanda. Ne dėl vienų čempionatų favoritų žaidimo – lėtas klaipėdiečių tango vedė iš proto argentiniečių aistruolius, negailėjusius ovacijų šokėjoms.

Organizatoriai šokdina

Dvi valandos rytinių repeticijų ir trejos rungtynės – merginoms iš Lietuvos Turkijoje tenka dirbti po 12 valandų per parą. Kariuomenės režimu gyvenančios buvusios Kauno "Žalgirio" šokėjos neturėjo kada pajusti Turkijos vyrų dėmesingumo.

"Net nebuvome išėjusios į miestą – visą laiką turėjome leisti salėje arba viešbutyje. Tačiau ir čia dėmesio užteko, įvairių šalių krepšinio federacijų atstovai prašė mūsų kontaktų", – kalbėjo B.Švitrienė.

Atsipūsti per rungtynes šokėjos taip pat negali: organizatoriai reikalauja, kad jos išbėgtų į aikštę per kiekvieną minutės pertraukėlę. Maža to, lietuvėms tenka verstis per galvą ir savo drabužinėje.

"Taisyklės griežtos kaip niekada. Tik du kartus per mačą galime pasirodyti vilkėdamos tais pačiais drabužiais, todėl nuolat reikia persirengti. Jeigu jau nespėjame, žiūrovus linksmina arenos pranešėjai. Bet turkai būna nepatenkinti", – aiškino grupės vadovė.

Užbaigusios savo šokius Kaiseryje, KU merginos persikėlė į Stambulą, kur šeštadienį prasidėjo čempionato atkrintamosios varžybos. Jeigu joms dar kartą pavyks sužavėti pirmenybių organizatorius, lietuvėms gali būti suteikta teisė šokti ir finalinėse rungtynėse rugsėjo 12 d.

Faktai ir skaičiai

Į Turkiją atvyko vienuolika KU šokėjų grupės merginų ir vienintelis vaikinas – planetos kūno rengybos vicečempionas Martynas Malakauskas.

Dėl traumos pasaulio čempionate pasirodyti negalėjo pagrindinė grupės šokėja Irina Nikitina, kuriai trūko Achilo sausgyslė.

Klaipėdiečių repertuarą Turkijoje sudaro 50 skirtingų šokių, kurių dalis parengta specialiai pirmenybėms ir atspindi jose dalyvaujančių šalių nacionalinius motyvus.

Rengdamosi čempionatui rugpjūtį šokėjos treniruodavosi dukart per dieną. "Net sumuštinius salėje valgydavome", – juokėsi B.Švitrienė.

Kitos pirmenybių organizatorių atrinktos šokėjų grupės – taip pat iš buvusios Sovietų Sąjungos. Pirmenybėse dar šoka Maskvos CSKA bei "Chimki" (Rusija) klubų ir Ukrainos "Red Foxes" merginos.

KU šokėjos jau ne kartą važiavo į svarbius tarptautinius krepšinio renginius: 2007 m. Eurolygos finalo ketvertą, 2007 ir 2009 m. Europos čempionatą, 2010 m. moterų Eurolygos Žvaigždžių dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų