Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinio rinktinė klaidas taisys Graikijoje

2009-08-24 08:27
Akistata: Lietuvos ir Rusijos krepšinio rinktinių dvikovos visais laikais buvo ambicingos.
Akistata: Lietuvos ir Rusijos krepšinio rinktinių dvikovos visais laikais buvo ambicingos. / AFP nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė po šalto dušo Ispanijoje stengsis atsigauti Graikijoje.

Šiandien mūsiškiai rungtynėmis su Rusijos nacionaline komanda pradės tarptautinį turnyrą Atėnuose. Rytoj Ramūno Butauto auklėtiniai išmėgins jėgas su serbais, poryt – su Jono Kazlausko treniruojamais graikais.

Kontrolinių rungtynių seriją Sevilijoje lietuviai baigė triuškinamu pralaimėjimu 74:100 aikštės šeimininkams – pasaulio čempionams ispanams.

"Gavome skaudžią pamoką. Rungtyniavome su stipriais varžovais, tačiau liūdina, kad nesimatė mūsų žaidimo braižo, nesilaikėme drausmės. Mačo planas, kurį buvome parengę, sugriuvo per pirmąsias minutes. Ieškojome variantų, kaip išlyginti žaidimą, bet niekas neveikė. Įvertinę klaidas, stengsimės jas ištaisyti. Turime padaryti taip, kad šitas pralaimėjimas mums išeitų į naudą", – po nokdauno Ispanijoje kalbėjo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris R.Butautas.

"Išvykstant iš Sevilijos nuotaikos buvo išties slogios. Atėnuose sekmadienį rinktinė surengė dvi treniruotes, prieš susitikimą su rusais bus dar viena, lengvesnė – vyrai tradiciškai tik pamėtys į krepšį. Atrodo, kad žaidėjai atsigauna, į komandą vėl grįžta linksmos replikos", – vakar sakė dienraščiui rinktinės atstovas Linas Kunigėlis.

Rusijos ekipa į Atėnus atvyko iš Sofijos, kur sužaidė dvejas rungtynes su Bulgarijos krepšininkais. Pirmąją dvikovą netikėtai 89:88 laimėjo Izraelio specialisto Pinio Gershono vadovaujami bulgarai, antrąją 89:62 – rusai.

"Kol kas neturime aiškaus lyderio, bet viliuosi, kad per likusias kontrolines varžybas jį pamatysime", – teigė Rusijos rinktinės strategas Davidas Blattas. Per mačus su bulgarais blykstelėjo Rusijos pilietybę turintis 201 cm ūgio amerikietis puolėjas Kelly's McCarty's ir 216 cm vidurio puolėjas Timofejus Mozgovas.

"Mūsų prioritetas – gynyba", – pabrėžė D.Blatto asistentas Jevgenijus Pašutinas.

Legendinio Dušano Ivkovičiaus treniruojami serbai praėjusią savaitę po dviejų pratęsimų 97:93 nugalėjo Kęstučio Kemzūros vadovaujamą Latvijos rinktinę ir 83:82 palaužė Jono Kazlausko diriguojamą Graikijos nacionalinę ekipą.

Šiuose mačuose Serbijos komandą į pergales vedė 218 cm ūgio vidurio puolėjas Kosta Perovičius bei 200 cm puolėjas Milenko Tepičius ir 194 cm gynėjas Ivanas Pauničius.

"Sėkmę lėmė tai, kad žaidėme komandinį krepšinį. Didžiausio indėlio į pergales autoriai – puolėjai", – teigė D.Ivkovičius.

J.Kazlausko treniruojami graikai prieš susitikimą su serbais 80:52 sutriuškino latvius (nugalėtojams 16 taškų pelnė 200 cm gynėjas Nickas Kalathis).


Rezultatas

Lietuva – Ispanija 74:100 (17:24, 23:32, 15:29, 19:15). T.Delininkaitis 11 taškų, D.Lavrinovičius ir K.Lavrinovičius po 10, M.Kalnietis 9, A.Mažutis, L.Kleiza ir M.Petravičius po 8, S.Jasaitis 4, J.Mačiulis 3, R.Javtokas 2, A.Jomantas 1/J.Navarro 23, J.Garbajosa 14, R.Rubio ir V.Claveras po 12, F.Reyesas ir S.Llullas po 11, M.Gasolis 9, R.Fernandezas ir R.Lopezas po 4.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų