Pereiti į pagrindinį turinį

Krepšinis: karas ar vaidyba?

2010-05-17 12:24
Mįslė: ar V.Romanovas ir J.Vainauskas rimtai susipyko, ar tai tik vaidinimo dalis?
Mįslė: ar V.Romanovas ir J.Vainauskas rimtai susipyko, ar tai tik vaidinimo dalis? / Tomo Raginos nuotr.

Šiandien LKL finalo penktąsias rungtynes žais klubų vadovų tarpusavio dramų draskomi "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas". Tačiau krepšinio reikalus stipriai užgožė skandalingos kalbos apie bandymus susitarti dėl finalo baigties.

Siūlė susitarti dėl finalo?

Nuo pat pradžių keistai vykęs ir gandais apie galimus susitarimus (apie tai pirmoji rašė "Kauno diena") prasidėjęs LKL finalas savaitgalį pasisuko visiškai netikėta linkme. "Žalgirio" savininkas Vladimiras Romanovas LTV laidai "Panorama" penktadienį vakare pareiškė, kad Vilniaus klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas siūlė jam susitarti dėl finalo baigties.

"Jeigu būtų kas pasiūlęs pinigų, tai aš apsvarstyčiau komandoj. Čia mūsų reikalas, kaip elgtis. Mes galim jaunimą išleisti ir taip toliau. Čia nesportiškas yra išvis tas pasiūlymas. Buvo pasiūlymas – iš Vainausko, iš Jono. Sako: jūs gi vis tiek išėjot (į Eurolygą – red.past.). Sakau: pirmas dalykas, jeigu jūs nesportiškai išeisit, ką jūs ten veiksit? Tik gėdą padarysit Lietuvai", – "Panoramai" kalbėjo V.Romanovas.

Prieš savaitę atleidęs iš "Žalgirio" vyriausiojo trenerio pareigų Darių Maskoliūną, V.Romanovas taip pat jį kaltino nesąžiningumu. D.Maskoliūnas kaltinimus atmetė.

Komplimentai baigėsi

"Lietuvos ryto" klubo valdybos pirmininkas Jonas Vainauskas, išgirdęs tokius kaltinimus, pagrasino kreiptis į teismą dėl šmeižto.

"Dėl Vladimiro Romanovo kaltinimo aš kreipsiuosi į teismą dėl šmeižto. Už tai gresia baudžiamoji atsakomybė. Ir esu visiškai tikras, kad bylą laimėsiu", – teigiama portale lrytas.lt išplatintame J.Vainausko pareiškime.

Tačiau jis neneigė, kad buvo susitikęs su V.Romanovu. "Vienintelė priežastis, dėl kurios mes buvome susitikę, buvo mano ir mano tėvo ("Lietuvos ryto" dienraščio vyriausiojo redaktoriaus – red. past.) nuoširdus noras padėti žmogui ir papasakoti jam apie krepšinį, kurio jis ne tik kad nesupranta, bet ir atvirai iš jo tyčiojasi", – sakė J.Vainauskas.

Ir LKL finalo išvakarėse, ir po ketvirtųjų rungtynių "Lietuvos ryto" vadovas dar negailėjo komplimentų V.Romanovui. Penktadienį to paties pavadinimo dienraštyje jis teigė, esą stebuklą "Žalgiris" sukūrė įkvėptas bankininko V.Romanovo. Tą patį vakarą abu vyrai paskelbė karą.

Karas ar vaidyba?

Kas iš tikrųjų atsitiko tarp abiejų itin griežtu valdymu garsėjančių vyrų? Supratimo apie tai kol kas neturi net artimi komandoms šaltiniai, nors jiems kyla klausimų, ar šis konfliktas nėra tik vaidyba? Visoje skandalingoje istorijoje klausimų yra daugiau nei atsakymų.

Vis dėlto baisiausia gali būti Eurolygos reakcija. Jos vadovai renka visą informaciją apie įvykius Lietuvoje. Ir ne tik oficialią.

Prieš kelias dienas į Lietuvą grįžo "Žalgirio" prezidentas Arvydas Sabonis. Tikimasi, kad jis pareikš savo nuomonę apie pastarųjų dienų įvykius.

Vadovauja žaidėjai

Penktosioms LKL finalo rungtynėms, kurios šiandien 19.10 val. vyks Vilniuje, žalgiriečiai rengėsi patys ir su fizinio rengimo treneriu Sigitu Kavaliausku. Trenerių vaidmenis pratybose su kamuoliu dabar atlieka Marcusas Brownas ir Dainius Šalenga.

Pirmadienį rytą "Žalgiris" išvyks į Vilnių, kur vidurdienį surengs lengvą treniruotę, o po to rungtynių lauks viešbutyje.

Tačiau nesunku atspėti, kad krepšininkų galvose mintys sukasi ne tik apie krepšinį.

Po keturių rungtynių LKL finalo serijoje pusiausvyra – 2:2. "Žalgiris" ir "Lietuvos rytas" po pergalę šventė ne tik savo, bet ir varžovų aikštėse.

Visą straipsnį skaitykite dienraštyje "Kauno diena".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų