Pereiti į pagrindinį turinį

K.Rimšelis: aukso medalių nebus per daug

2012-05-16 09:00
K.Rimšelis: aukso medalių nebus per daug
K.Rimšelis: aukso medalių nebus per daug / Andriaus Ufarto (BFL)

Dvejus metus Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generaliniu direktoriumi dirbantis Klemensas Rimšelis pabrėžė, kad Londono olimpinėms žaidynėms finansiškai pasiruošta.

„Nieko nedarant galima padaryti nemažai gero, – kalbėjo K.Rimšelis. – Mes nusprendėme nieko nedaryti ir premijų dydžiai sportininkams už pasiekimus grįžo į prieškrizinį laikotarpį – 400 tūkst. litų už aukso medalį. Galime drąsiai olimpiečiams pasakyti, kad jeigu visa delegacija Londone laimės aukso medalius, valstybė jiems išmokės premijas. Pinigų joms bus surasta. Todėl į olimpines žaidynes sportininkus išlydėsime būtent su tokia žinia.“

K.Rimšelio teigimu, jeigu kiekvienas Lietuvos sportininkas iškovotų po aukso medalį, valstybei tai kainuotų maždaug 20 mln. litų.

„Ar tai didelė suma? Bus! Ar mes bent galime įsivaizduoti, kas būtų, jeigu Lietuva pagal medalių skaičių iš stipriausiųjų komandų dešimtuko išstumtų kinus arba rusus? Juk tai politinis klausimas, – teigė KKSD generalinis direktorius. – Jeigu rimtai, juk suprantame, kad tarp įmanomų ir neįmanomų dalykų yra tik sprendimo klausimas. Gyvenime dar ir ne tokiais stebuklais esame patikėję. Tereikia nuvažiuoti ir pasiimti medalius, tai nėra didelė problema – juk gali būti tokia teorija, kad niekam nesiseka, tik tau. Juk gali taip būti.“

Pasak K.Rimšelio, jeigu lietuviai į tėvynę parveš vieną medalį – viskas bus gerai, jeigu du – irgi gerai, jeigu tris – taip pat, jeigu dešimt – tai ne KKSD reikalas, o visos valstybės rūpestis.

K.Rimšelis papasakojo ir apie kai kurias KKSD naujoves. „Mūsų sprendimas, kad visos piniginės operacijos nuo 2011-ųjų liepos 1-osios būtų atliekamos naudojantis elektronine bankininkyste, pasiteisino – užtikrinome tikslų lėšų paskirstymą. Be to, tai suteikė puikesnių galimybių bendrauti su Finansų ministerija. Tiesiog ateiname pas juos ir drąsiai pasakome, kad viską esame susitvarkę ir žinome, kur yra pinigai“, – kalbėjo KKSD vadovas.

Žinojimas, kur yra pinigai, pasak K.Rimšelio, leido padidinti Lietuvos olimpinio sporto centro (LOSC) finansavimą pasiruošti olimpinėms žaidynėms.

„Pinigų papildomai gavo ir sporto medicinos centrai, nes buvome numatę nusipirkti kompiuterių, reikalingos įrangos, tačiau sužinoję, kad negalime tokių dalykų pirkti, pinigus skyrėme medicinos centrams, – sakė K.Rimšelis. – Taip pat buvo padidintas ir darbo užmokesčio fondas. Tiesiog bandome padaryti taip, kad centrai pritrauktų ir perspektyvių jaunų žmonių, kurie trykšta noru dirbti.“

KKSD vadovas priminė, kad avarinės būsenos Klaipėdos sporto medicinos centrui bus suteiktas kultūros paveldo objekto statusas, o naujojo medicinos centro detalusis planas jau yra paruoštas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų