Pereiti į pagrindinį turinį

L. Vanagienė: I. Tobias trauma išgijo, pora pasiruošusi kovai

2014-03-20 15:25
Scanpix nuotr.

Po Sočio žiemos olimpinių žaidynių nusivylimo neslėpusi šokėjų ant ledo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas rengiasi naujam iššūkiui pasaulio čempionate. Pasak Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentės Lilijos Vanagienės, I. Tobias išsigydė traumą, todėl pora yra pasirengusi kovoti dėl aukštų vietų.

Ketvirtadienį pristatytoje Alfredo Pliadžio fotografijų parodoje, pavadinimu „Devyniolika lietuviškų akimirkų Sočyje“, dar kartą prisimintos beveik prieš mėnesį pasibaigusios žiemos olimpinės žaidynės.

„Manyčiau, kad sportininkai darė viską, kad pasiektų geriausius savo rezultatus, kad nudžiugintų Lietuvos žmones. Ir nuotraukos tai atspindi. Vieniems pasisekė, kitiems nepasisekė. Tai yra didysis sportas“, – sako Lietuvos olimpinės misijos vadovė Vida Vencienė.

Priminsime, kad iš Lietuvos sportininkų aukščiausią vietą – 16-ą – Sočyje užėmė greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė. Apie 10–15 poziciją olimpinėse žaidynėse svajoję šokėjai ant ledo I. Tobias ir D. Stagniūnas liko 17-ti.

„Prieš akis matau čiuožiančią mūsų porą ir labai apgailestauju, kad jiems dėl Isabellos traumos nepavyko parodyti to, ką jie buvo pasiruošę parodyti. Jų olimpiada galėjo pasibaigti neprasidėjusi po tokių didžiulių kelionių link olimpinių žaidynių, turiu omenyje pilietybės klausimą. Tad tikrai džiaugiamės, kad pora dalyvavo olimpinėse žaidynėse, nežiūrint didžiulio Isabellos skausmo“, – teigia Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė.

Pasak L. Vanagienės, I. Tobias ir D. Stagniūnas stengsis reabilituotis trečiadienį Japonijoje prasidėsiančiame pasaulio čempionate. Tarp 33 šokių ant ledo porų Sočio olimpinių čempionų ir vicečempionų nebus.

„Praėjusiais metais jie užėmė 15 vietą pasaulio čempionate ir tuo pačiu iškovojo kelialapį į olimpines žaidynes. Šiemet labai norėtume ir tikimės, kad ta vieta bus aukštesnė. Traumos išgydytos ir mūsų pora tikrai pasiruošusi kovoti ir užimti kuo aukštesnę vietą“, – tvirtina L. Vanagienė.

Be šokėjų ant ledo poros Lietuvai planetos pirmenybėse atstovaus ir čiuožėja Inga Janulevičiūtė, kurios olimpinė svajonė per plauką liko neišsipildžiusi – ji liko pirmoji atsarginių sportininkių sąraše. Jai keliamas tikslas Japonijoje – prasibrauti tarp 24 stipriausių čiuožėjų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų