Pereiti į pagrindinį turinį

Lemiama klaipėdietės sėkmė

2009-05-14 09:00
K.Dovydaitytė (dešinėje), namie palikusi savo trenerį A.Narvilą, Kinijoje žaidžia pagal J.Špelverio planą.
K.Dovydaitytė (dešinėje), namie palikusi savo trenerį A.Narvilą, Kinijoje žaidžia pagal J.Špelverio planą. / Badminton.lt nuotr.

Klaipėdietės Kristinos Dovydaitytės ir Akvilės Stapušaitytės pergalė merginų dvejetų varžybose lėmė Kinijoje vykstančiame pasaulio čempionate Lietuvos rinktinės sėkmę mače su Islandijos ekipa.

Sunki lietuvių pergalė

Antroji partija lietuvėms klostėsi labai sunkiai. Pirmąją partiją jos laimėjo 21:17, o antrąją teko penkis kartus pratęsti ("mačpointai"). Tinna Helgadottir ir Snjolaug Johannsdottir didvyriškai kovojo, o po A.Stapušaitytės klaidos jos galėjo išlyginti rezultatą. Tačiau lietuvės, irgi parodžiusios, kad yra šaltų nervų, laimėjo partiją 24:22.

Lietuvos badmintonininkai šventė pergalę 3:2. Ji buvo labai svarbi kovojant dėl pirmosios vietos pogrupyje. Mat islandai išvakarėse netikėtai įveikė vienus iš favoritų – portugalus 3:2. Pirmosiose varžybose mūsų rinktinė lengvai – 5:0 nugalėjo Mongolijos komandą.

"Rungtynės nebuvo gražios – žaidėjas spaudė įtampa, – auklėtinės ir A.Stapušaitytės žaidimą komentavo namie likęs K.Dovydaitytės treneris Antanas Narvilas. – Retas taškas buvo pelnomas po ilgesnio žaidimo. Nereikėtų nuvertinti islandų. Jų sėkmė su portugalais patvirtino, kad Islandijoje yra gerų žaidėjų."

Žaidimas pagal planą

Mūšį su islandais lietuviai pradėjo planuotu pralaimėjimu. K.Dovydaitytė su kauniečiu Klaudijumi Kašinskiu varžovų porai Helgiui Johannessonui ir T.Helagdottir pralaimėjo per 21 min. – 15:21, 14:21.

Pagal nuostatus vienas žaidėjas gali dalyvauti dvejose rungtyse. Todėl rinktinės vyriausiasis treneris Juozas Špelveris tikėjosi pelnyti taškus vienetų ir merginų dvejetų varžybose. Stratego taktika pasitvirtino. Geriausias Lietuvos žaidėjas Kęstutis Navickas, įveikęs Atlį Johannessoną (21:14, 21:7), išlygino rezultatą, o A.Stapušaitytė per 21 min. dukart 21:10 palaužusi Karitą Osk Olafsdottir, išvedė mūsiškius į priekį.

Įtampa išaugo, kai K.Navickas su tauragiškiu Ramūnu Stapušaičiu 1:2 (23:21, 15:21, 7:21) pralaimėjo H.Johannessonui ir Magnusui Helgassonui.

Tokios strategijos J.Špelveris priverstas imtis, nes Lietuvos komandoje dvi aukšto lygio moterys – K.Dovydaitytė bei A.Stapušaitytė ir vienintelis vyras – K.Navickas.

Varžovai mėtė pėdas

Mūsų rinktinės treneris matė, jog islandai irgi keitė planus.

"Vienetų varžybose jie neleido žaisti lyderiams, – sakė J.Špelveris. – Islandai buvo įsitikinę, kad mūsų pajėgiausi žaidėjai – K.Navickas ir A.Stapušaitytė, pasaulio reitinge užimantys aukštas vietas, vis vien įveiks jų lyderius. Todėl Islandijos treneris stipriausią moterį paliko mišriam dvejetui ir moterų dvejetui. Mūsų taktika pasitvirtino – taškus pelnėme vienetų ir moterų dvejetų rungtyse. Tačiau nemaniau, kad lemiamą tašką bus taip sunku pelnyti. Abi merginos – šaunuolės."

"Mongolus nuo Lietuvos sienų nuginėme, iškentėme šaltą islandišką štormą, – prieš vakarykštę kovą su portugalais juokavo J.Špelveris. – O iš portugalų stengsimės atimti vyno statinę, skirtą pergalei."

Lietuviai pirmą kartą šalies badmintono istorijoje rungtyniauja 4-ojoje lygoje, kurioje yra 10 komandų. Pogrupyje su mūsų ekipa žaidžia Šri Lankos, Portugalijos, Islandijos ir Mongolijos rinktinės. Kitame pogrupyje varžosi badmintonininkai iš Šveicarijos, Turkijos, Liuksemburgo, Filipinų ir Pietų Afrikos Respublikos.

Pogrupių nugalėtojai susitiks dėl pirmosios vietos ir kelialapio į 3-iąją lygą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų