Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkai tikisi išvengti nuostolių

2009-09-05 03:02
Lenkai tikisi išvengti nuostolių
Lenkai tikisi išvengti nuostolių / AFP nuotr.

Lenkijos krepšinio asociacijos (LKA) prezidentas Romanas Ludwiczukas mano, kad Europos krepšinio čempionato finalo turnyras šaliai nebus nuostolingas. „Esu įsitikinęs, kad primokėti nereikės“, - interviu dienraščiui „Gazeta Wyborzca“ teigė LKA vadovas.

Lenkai pirmenybių organizavimui skyrė 37 milijonus zlotų (daugiau nei 30,8 mln. litų). Pasak R.Ludwiczuko, buvo parduoti 12 iš 14 renginio rėmimo paketų verslininkams. Didžiausius paketus įsigijo stambios Lenkijos kompanijos - PGE, „Orlen“, PZU.

Nemažai įplaukų tikimasi už televizijos transliacijų teises ir pardavus bilietus. Ypač gerai jais jau prekiauta Vroclave, kur grupės rungtynes žais Lenkijos, Lietuvos, Turkijos ir Bulgarijos rinktinės, taip pat Varšuvoje, kur varžysis Ispanija, Slovėnija, Serbija ir Didžioji Britanija.

LKA prezidento žiniomis, iš Europos krepšinio čempionatų neblogai uždirbo prancūzai (1999 m.), turkai (2001 m.), serbai (2005 m.) ir ispanai (2007 m.), nuostolio neišvengė tik švedai (2003 m.), tačiau Skandinavijoje krepšinis nėra populiarus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų