Pereiti į pagrindinį turinį

Lėšų pritrūkusios federacijos laukia fondo paramos

2012-02-15 09:36
Lėšų pritrūkusios federacijos laukia fondo paramos
Lėšų pritrūkusios federacijos laukia fondo paramos / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Iš paskutiniųjų išlikimo siekiančios šalies sporto federacijos nekantriai laukia pinigų iš Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF), kuris šiais metais – 2 mln. litų kuklesnis nei pernai.

Fondas traukiasi

16,4 mln. litų bus padalyta 65-ioms šalies sporto federacijoms. Praėjusiais metais jos suraikė 18,5 mln. litų pyragą, o 2010-aisiais – 19,8 mln. litų.

Šį kartą paramą gaus tik tos Lietuvos sporto federacijos, kurių tarptautinės organizacijos yra pasirašiusios sutartis su Pasauline antidopingo agentūra (WADA).

Pernai paramos negavo 18 šalies sporto federacijų, nes jų sportininkų netikrina WADA pareigūnai.

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija (LŠPF), 2011-aisiais gavusi 515 tūkst. litų paramą, šiemet paprašė 806 tūkst. litų.

„Nesitikime gauti tokios sumos. Matome, kad kasmet fondas mažėja. Suskaičiavome, kad blogiausiu atveju mums užtektų 647 tūkst. litų. Manau, šiais metais teks nemažai projektų išbraukti iš savo planų“, – sakė LŠPF generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Skaičiuoja skolas

Pasak jo, negavus reikiamos paramos, tektų atsisakyti jaunių varžybų.

„Nukentėtų jų pasiruošimas Europos ir pasaulio čempionatams. Neturėtume pinigų jaunių treniruočių stovykloms. Su tuo galime susitaikyti. Šiais metais svarbiausia – mūsų olimpiečių pasirengimas ir startai“, – kalbėjo V.Kalininas.

Jis nė kiek neabejojo, kad gavus paramą teks gerai pasukti galvą, kaip ją padalyti.

„Sportininkai jau keliavo, bet visur – už savo pinigus. Turime maždaug 60 tūkst. litų skolų, – skaičiavo LŠPF generalinis sekretorius. – Gelbsti tai, kad mus su aviacijos kompanijomis sieja geri santykiai. Gavome bilietus, tačiau už juos dar nesumokėjome.“

Poreikiai – per milijoną

Lietuvos lengvosios atletikos federacijai (LLAF) pernai iš KKSRF buvo skirta 675 tūkst. litų. LLAF generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva nusiteikusi optimistiškai.

„Mūsų poreikiai – gerokai per milijoną, – sakė N. Medvedeva. – O kiek gausime, nežinome. Dar niekada nesulaukėme paramos pagal poreikius. Teks koreguoti planus. Karpysime išlaidas, nors varžybas reikia organizuoti, plėtra irgi privaloma. Žengti atgal negalime, ieškosime išeičių.“

Generalinė sekretorė priminė, kad LLAF varžybas rengia jau nuo 2011-ųjų gruodžio už skolintas lėšas.

„Biudžeto neturime, tačiau sezono negalime atidėti. Džiaugiamės, kad olimpiečių reikmes kompensuoja Lietuvos olimpinis sporto centras. Kol kas visi atletai, kuriems reikėjo, į treniruočių stovyklas išvažiavo“, – kalbėjo N.Medvedeva.

Rėmėjai – draugai

Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) generalinis sekretorius Gintautas Bartkus pripažino, kad rėmėjų, kurie padėtų plaukimui, šiais laikais rasti labai sunku.

„Plaukimas populiarus visame pasaulyje, tačiau pas mus rasti papildomų investicijų – sudėtinga. Remiamės draugiškais ryšiais – pažįstami, artimieji, bičiuliai. Solidžių rėmėjų rasti tikrai sunku“, – sakė G.Bartkus.

Praėjusiais metais LPF gavo 415 tūkst. litų valstybės paramą, šiais metais, pasak generalinio sekretoriaus, kol kas neaišku.

„Renginiai vyksta, o mes vis dar nežinome, kiek pinigų turėsime. Negalime nieko planuoti. Kalbėjome su KKSD vadovais, sulaukėme pažadų, kad olimpinės sporto šakos skaudžiai nenukentės. Tai yra tik žodžiai, – kalbėjo G.Bartkus. – Mūsų veiklai per metus reikia maždaug milijono litų. Norime optimizuoti varžybų sistemą. Po Londono žaidynių jau galvosime apie kitą olimpinį ciklą.“

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų