Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai nenori antros piliulės

2008-10-15 09:00
Lietuviai nenori antros piliulės
Lietuviai nenori antros piliulės / Aliaus Koroliovo nuotr.

Autsaideriai su neprognozuojamu užtaisu – taip Farerų salų futbolo rinktinę apibūdino Lietuvos nacionalinės ekipos kapitonas Tomas Danilevičius.

Serbų pragaras – praeity

Šiandien Kaune lietuviai su Farerų salų futbolininkais žais 2010 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos 7-osios grupės rungtynes.

Varžovai į Lietuvą atvyko po istorinių lygiųjų namuose 1:1 su austrais, o mūsiškiai stengėsi greičiau pamiršti skaudų kluptelėjimą 0:3 serbiškame pragare Belgrade.
"Jaučiamės normaliai. Ką gi, pralaimėjome, bet pasaulis nesugriuvo. Tai tik sportas. Jei vis dar tebegraužtume save už tą nesėkmę, būtume nervų kamuoliai ir negalėtume ramiai rengtis kitai dvikovai. Todėl nurijome karčią piliulę, pasimokėme ir žiūrime į priekį, nes antros nebenorime", – vakar dienraščiui sakė T.Danilevičius.

Mačas su Farerų salų futbolininkais lietuviams bus septintasis abiejų rinktinių istorijoje. Iki šiol Lietuvos ekipa iškovojo 5 pergales ir vieną mačą baigė lygiosiomis.

Paskutinį kartą Farerų salų futbolininkai S.Dariaus ir S.Girėno stadione viešėjo 2007 m. rugsėjo 12 d. Tąkart Europos čempionato atrankos mačą jie pralaimėjo 1:2, praleidę Edgaro Jankausko ir T.Danilevičiaus įvarčius.

Varžovų gretose – mėgėjai

Praėjusį savaitgalį atėmę du taškus iš austrų, Farerų salų futbolininkai papildė savo oficialiųjų mačų suvestinę tik ketvirtąja staigmena nuo 1990-ųjų, kai buvo parklupdę tuos pačius Austrijos atstovus 1:0.

Šį kartą įvartį įmušęs saugas Bogis Lokinas yra Abrahamo Lokino, prieš 18 metų dalyvavusio istoriniame mače, sūnus. Be to, ir dabartinių varžovų gretose buvo to susitikimo liudytojas Andreasas Herzogas, ilgametis austrų rinktinės puolėjas, nūnai – vyriausiojo trenerio Karelo Brucknerio asistentas.

2002-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyre Farerų salų ekipa sužaidė 2:2 su Slovėnija, o 2004-ųjų Europos pirmenybių kvalifikacinėse varžybose 2:2 – su Škotija.
Lietuvių varžovai – pusiau mėgėjai, futbolą žaidžia tarnautojai, studentai, žvejai, dailidės. Rinktinėje yra penki legionieriai, rungtyniaujantys Škotijos, Danijos bei Islandijos klubuose.

Treneris paliks rinktinę

"Nuvertinti Farerų salų rinktinę būtų didelė klaida. Prisimenu, kaip sunkiai juos įveikėme 2006-aisiais, o ir pernai Kaune teko paplušėti. Šiemet jie gerokai pasitempė – sustabdė austrus, vos neiškaršė kailio rumunams.

Neabejoju, kad laukia sunki dvikova. Jei užklys lietaus debesėlis, oro sąlygos bus palankesnės svečiams", – svarstė T.Danilevičius.

Farerų salų komanda į Lietuvą atskrido anksčiau, nei tikėtasi. Dažniausiai atvykstama rungtynių išvakarėse. Trenerio Jogvano Martino Olseno vadovaujama rinktinė surengė treniruotę Vilniaus "Žalgirio" stadione, po to persikėlė į Kauną.

J.M.Olsenas pareiškė, kad rungtynės su lietuviais jam bus paskutinės prie savo šalies nacionalinės ekipos vairo, nors kontraktas galioja iki pasaulio čempionato atrankos varžybų pabaigos.

"Būtų smagu užbaigti darbą dar viena malonia dovana mūsų sirgaliams", – vylėsi strategas.

Jaunimas žaidė Jonavoje

Vakar Jonavoje draugiškas rungtynes sužaidė Lietuvos ir Airijos jaunimo (iki 21 metų) rinktinės.

"Mūsiškiams tai buvo paskutinis mačas šiais metais. 2009-aisiais vasario pradžioje bus traukiami kito Europos čempionato atrankos etapo burtai. Sužinoję varžovus, svarstysime trenerių štabo sudėtį. Pirmosios rungtynės vyks rugsėjo mėnesį", – teigė Lietuvos futbolo rinktinių direktorius Robertas Tautkus.

Jaunimo komandą treniravęs Igoris Pankratjevas atsistatydino iš pareigų šiemet pavasarį, kai jo auklėtiniai Europos čempionato atrankos varžybose buvo pralaimėję 6 rungtynes ir pasiekę vienas lygiąsias.

I.Pankratjevą pakeitęs Šenderis Grišovičius užbaigė nesėkmingą atrankos ciklą pralaimėjimu 0:3 škotams ir vėliau taip pat pasitraukė iš pareigų.

Jonavoje jaunimui vadovavo laikinasis treneris Antanas Vingilys.


Lietuva–Farerų salos

1998 10 10  EČ* atranka  Vilnius  0:0
1999 09 08  EČ atranka  Toršaunas  1:0
2002 10 12  EČ atranka  Kaunas  2:0
2003 09 10  EČ atranka  Toftiras  3:1
2006 10 07  EČ atranka  Toršaunas  1:0
2007 09 12  EČ atranka  Kaunas  2:1

*Paaiškinimas: EČ – Europos čempionatas.

Farerų salų rinktinė

Vartininkai:

Jakupas Mikkelsenas ("Klaksvik"), Rene Torgardas ("EB-Streymur"), Gunnaras Nielsenas ("Motherwell FC").

Gynėjai:

Jonas Toras Naesas ir Johanas Trostas Davidsenas (abu iš "NSI Runavik"), Atlis Danielsenas ("BK Frem"), Egilas a Bo ("EB-Streymur"), Bartalas Eliasenas ("IF Fuglafjordur").

Saugai:

Barduras Olsenas ("EB-Streymur") ir Mikkjalis Thomassenas (abu iš "EB-Streymur"), Jakupas a Borgas ("B36 Torshavn"), Christianas Hognis Jacobsenas ("Akademisk Boldklub"), Simunas Samuelsenas ("Keflavik"), Bogis Lokinas ("NSI Runavik"), Frodis Benjaminsenas ("HB Torshavn"), Christianas Lamhauge Holstas ("Silkeborg IF").

Puolėjai:

Rogvis Jacobsenas ("Klaksvik"), Arnbjornas Hansenas ir Leifas Niclasenas (abu iš "EB-Streymur"), Andrew av Flotumas ("HB Torshavn"), Jonas Roi Jacobsenas ("BK Frem").

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų