Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuviai sudrumstė rankinio grandų ramybę

2012-11-03 17:16
Lietuviai sudrumstė rankinio grandų ramybę
Lietuviai sudrumstė rankinio grandų ramybę / afp nuotr.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė garbingai pasipriešino dukart olimpinei, keturiskart pasaulio ir triskart Europos čempionei Prancūzijos komandai, kuri tik antrajame kėlinyje įtvirtino savo pergalę 27:18.

Žvaigždė – tarp žiūrovų

2014 m. Europos čempionato atrankos 3-iosios grupės pirmąsias rungtynes mūsų šalies rankininkai žaidė prancūzų aikštėje ir privertė gerokai pasinervinti ne vien varžovų vyriausiąjį trenerį Claude Onestą, bet ir keliatūkstantinę sirgalių auditoriją.

Pirmasis kėlinys – apylygis: 3:3, 5:5, 11:10. Puikios sportinės formos Lietuvos rinktinės vartininkas Arūnas Vaškevičius per dešimt minučių atrėmė penkias ypač grėsmingas prancūzų atakas.

Antrajame kėlinyje lietuviai sušvelnino skirtumą – 14:13, bet kai reikalai pakvipo paraku, aikštės šeimininkai susitelkė ir vargais negalais atsiplėšė – 19:14.

Prancūzų gretose nebuvo ryškiausio lyderio – serbų kilmės Nicola Karabatičiaus, kuris su kitu olimpiečiu Samueliu Honrubia laikinai suspenduoti dėl įtarimų dalyvavus sutartose rungtynėse ir lažybose. N.Karabatičius su traumą besigydančiu dukart olimpiniu čempionu Lucu Abalo rungtynes stebėjo iš tribūnų.

Išvargta pergalė

„Žaidėme su gerai organizuotais, fiziškai stipriais varžovais. Šiek tiek sėkmingiau gynėmės ir tiksliau puolėme, tai ir padėjo pamažu perimti iniciatyvą", – pripažino Prancūzijos ekipos strategas C.Onesta.

„Buvo sunku įgyti persvarą. Lietuviai – išankstinių prognozių drumstėjai, dvikovai su jais visos komandos privalo rimtai nusiteikti", – teigė Londono olimpiados čempionas Xavieras Barachetas.

„Siekėme sužaisti taip, kad nebūtų fiasko, kaip prieš dvejus metus išvykoje su kitais rankinio grandais – ispanais. Prancūzų lygis – neginčytinai aukštesnis, bet jie įsitikino, kad atsipalaidavimas gali brangiai kainuoti. Šis mačas mūsiškiams – geras stimulas prieš labai svarbias rungtynes su norvegais", – sakė Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius.

Su norvegais – Kaune

Rytoj 16.15 val. Kauno sporto halėje Gintaro Savukyno ir Artūro Juškėno treniruojama Lietuvos rinktinė išmėgins jėgas su Norvegijos rankininkais, kurie pirmajame ture savo aikštėje 41:23 sutriuškino Turkijos komandą.

Paskutinį kartą lietuviai su skandinavais kovėsi pernai lapkričio 4-ąją tarptautiniame turnyre „Bring Cup" ir pralaimėjo 24:28. Per visą Lietuvos ir Norvegijos rinktinių istoriją nuo 1982-ųjų mūsų šalies atstovai yra iškovoję vieną pergalę ir patyrę dešimt nesėkmių.

Norvegai – nuolatiniai Europos ir pasaulio čempionatų finalo turnyrų dalyviai. Aukščiausi pasiekimai – 6-oji vieta 2008-ųjų Europos čempionate ir 7-oji vieta 2005 m. planetos pirmenybėse. Rinktinės lyderiai – Borge Lundas (198 rungtynės nacionalinėje ekipoje, 378 įvarčiai), Havardas Tvedtenas (196/775), Bjarte Myrholas (137/386).


Statistika

Prancūzija–Lietuva 27:18 (14:11). Ruano „Kinderena" arena, 5 400 žiūrovų. G.Joli 5 įvarčiai, M.Grebille'as 4, W.Accambray'us, X.Barachetas ir A.Bingo po 3. S.Bosquetas, D.Dinart'as ir D.Narcisse'as po 2, M.Guigonas, K.Make ir C.Sorhaindo po 1/A.Malašinskas ir A.Strazdas po 3, M.Andriuška, N.Atajevas, R.Čepulis ir T.Stankevičius po 2, Ž.Griežė, V.Grosas, G.Juška ir S.Plėta po 1.

Norvegija–Turkija 41:23 (18:12). „Stjordalshallen" arena, 2 300 žiūrovų. K.Bjoernsenas 10, L.E.Bjornsenas, M.Joendalis ir K.R.Tonnesenas po 5/T.Catkinas 5, D.Mutlu ir T.Ozbaharas po 4.


Turnyro lentelė

1. Norvegija 1 0 0 41:23

2. Prancūzija 1 0 0 27:18

3. Lietuva 0 0 1 18:27

4. Turkija 0 0 1 23:41

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų